Preventie Langzame Software

Preventie langzame software

Na een tijdje reageert je smartphone langzamer dan toen je hem nieuw uit de doos haalde. Eén van de grootste oorzaken van een langzamere telefoon is dat applicaties het werkgeheugen gebruiken. Daarnaast kan je opslaggeheugen (bijna) vol zijn waardoor de smartphone veel minder spelingsruimte heeft. Voorkom met deze tips dat je telefoon langzaam wordt!

Zeven tips om een langzame software te voorkomen:

1. Fabrieksinstellingen herstellen.

Door de fabrieksinstellingen te herstellen wist je telefoon alle bestanden en instellingen. Sla dus eerst alle bestanden op je computer op! De eenvoudigste manier om dit te doen, is het maken van een back-up. Als de fabrieksinstellingen zijn hersteld, is je telefoon weer ingesteld zoals toen hij uit de fabriek kwam. Vervolgens installeer je de back-up weer op je telefoon, zo gaan er geen gegevens verloren.

2. Beperk aantal iconen.

Het homescherm is een scherm dat steeds opnieuw wordt geladen. Hoe meer iconen hierop staan, hoe trager het homescherm opent.

3. Beperk homescherm widgets (alleen bij Android).

Widgets zijn belastend voor het geheugen. Zorg voor een minimaal aantal widgets en verlaag de update-interval van deze widgets. Het is niet nodig om bijvoorbeeld elke minuut het weerbericht op te halen. Dat levert alleen maar geheugenbelasting op.

4. Neem een statische achtergrond (alleen bij Android).

Op oudere toestellen kunnen bewegende achtergronden dé reden zijn dat het toestel traag is. Gebruik deze dus liever niet.

5. Voorkom onnodige synchronisatie.

Het regelmatig synchroniseren van je e-mail of sociale media, zoals Facebook en Twitter, leidt tot een verhoogd geheugengebruik. Stel deze synchronisatie-interval dus lager in.

6. Beperk aantal applicaties.

Android, Windows Phone en iOS bevatten alle drie multitasking. Daardoor het vaak blijven applicaties vaak op de achtergrond draaien of starten automatisch op. Je smartphone reageert sneller wanneer onnodige apps zijn verwijderd.

7. Leeg het cache-geheugen.

Leeg het cache-geheugen. Het cachegeheugen slaat veelgebruikte elementen op zodat ze niet telkens opnieuw moeten worden gedownload . Dit versnelt bijvoorbeeld het surfen op het web. Leeg het cachegeheugen drie tot vier keer per jaar.