Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Dossier Roaming VS

Natuurlijk wil je ook bereikbaar zijn voor al je contacten wanneer je op vakantie bent in de Verenigde Staten. Maar wat doe je als je geen WiFi hebt? In dit dossier leggen wij voor je uit hoe je kunt blijven bellen, sms’en en internetten in de Verenigde Staten.

Wat is roaming?

Wanneer je gebruikmaakt van roaming, gebruik je een ander netwerk dan dat van je provider. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer je op vakantie bent in het buitenland. Als je provider zelf geen netwerk heeft in het land van je bestemming en je tóch wilt internetten, bellen of sms’en, dan doe je dat via het netwerk van een andere provider die daar wel een netwerk heeft. Via roaming maakt je telefoon verbinding met zo’n ander netwerk.

Kan ik bij alle providers roamen in de VS?

Niet elke provider biedt een speciale bundel aan om in de Verenigde Staten te roamen. Bij T-Mobile kun je zo’n bundel kopen. Bij de andere providers betekent dit dat je wel kunt internetten in de VS, maar dat je hier heel veel extra geld voor betaalt.

Als je dus vaak in de VS bent, is het raadzaam bij een van deze providers een VS-bundel af te sluiten.

T-Mobile

T-Mobile biedt een Unlimited bundel aan, waarmee je ook 14 GB internet in de VS kunt gebruiken. In Nederland heb je hier een onbeperkt aantal MB’s, minuten en sms’jes. In Europa en de VS heb je met dit Unlimited abonnement 14 GB internet tot je beschikking. Deze MB’s kun je in de VS alleen gebruiken op het T-Mobile USA-netwerk. Als je dus internet in de USA via een ander netwerk, betaal je wel extra roamingkosten. Hier moet je dus even goed op letten. Benieuwd naar waar in de VS je dekking hebt met het T-Mobile VS-netwerk? Dit kun je hier checken.

KPN

Ook bij KPN is het mogelijk een internationale bundel aan te schaffen. De belminuten en data van dit abonnement zijn zowel geldig in Europa, de VS en Canada, en vanuit Nederland naar Europa, de VS en Canada. Dit Zorgeloos Premium Plus-abonnement kun je aanschaffen via de website van KPN.

Tele2

Tele2 biedt ook de mogelijkheid voor het afsluiten van een internetbundel voor specifieke landen, waaronder de USA. Dit zijn kleine bundels die een week geldig zijn. Op dezelfde manier kun je belminuten aanschaffen voor de USA. Kijk voor de mogelijkheden hiervoor op de site van Tele2.