Dossier Roaming VS

Natuurlijk wil je ook bereikbaar zijn voor al je contacten wanneer je op vakantie bent in de Verenigde Staten. Maar wat doe je als je geen WiFi hebt? In dit dossier leggen wij voor je uit hoe je kunt blijven bellen, sms’en en internetten in de Verenigde Staten.

Wat is roaming?

Wanneer je gebruikmaakt van roaming, gebruik je een ander netwerk dan dat van je provider. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer je op vakantie bent in het buitenland. Als je provider zelf geen netwerk heeft in het land van je bestemming en je tóch wilt internetten, bellen of sms’en, dan doe je dat via het netwerk van een andere provider die daar wel een netwerk heeft. Via roaming maakt je telefoon verbinding met zo’n ander netwerk.

Kan ik bij alle providers roamen in de VS?

Niet elke provider biedt een speciale bundel aan om in de Verenigde Staten te roamen. Hieronder leggen we uit bij welke providers je zo’n bundel kunt kopen. Bij de andere providers un je wel internetten in de VS, maar daar betaal je heel veel extra geld voor.

Als je dus vaak in de VS bent, is het raadzaam bij een van deze providers een VS-bundel af te sluiten.

T-Mobile

Tot 9 september 2019 bood T-Mobile een Unlimited + USA-bundel aan, waarmee je ook 14 GB internet in de VS en de EU kon gebruiken. In Nederland had je hiermee een onbeperkt aantal MB’s, minuten en sms’jes.
Deze bundel wordt niet meer aangeboden, maar niet getreurd: T-Mobile komt met een goed alternatief. Met T-Mobile Travel & Surf kun je in het buitenland een pas aanschaffen met een bepaald aantal MB’s. Dit doe je erg gemakkelijk via de link in de SMS, die je krijgt als je telefoon verbinding maakt met een Amerikaans telefoonnetwerk.

Tele2

Tele2 biedt ook de mogelijkheid voor het afsluiten van een internetbundel voor specifieke landen, waaronder de USA. Dit zijn kleine bundels die een week geldig zijn. Op dezelfde manier kun je belminuten aanschaffen voor de USA. Kijk voor de mogelijkheden hiervoor op de site van Tele2.