Dossier Roaming VS

Natuurlijk wil je ook bereikbaar zijn voor al je contacten wanneer je op vakantie bent in de Verenigde Staten. Maar wat doe je als je geen WiFi hebt? In dit dossier leggen wij voor je uit hoe je kunt blijven bellen, sms’en en internetten in de Verenigde Staten.

Wat is roaming?

Wanneer je gebruikmaakt van roaming, gebruik je een ander netwerk dan dat van je provider. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer je op vakantie bent in het buitenland. Als je provider zelf geen netwerk heeft in het land van je bestemming en je tóch wilt internetten, bellen of sms’en, dan doe je dat via het netwerk van een andere provider die daar wel een netwerk heeft. Via roaming maakt je telefoon verbinding met zo’n ander netwerk.

Kan ik bij alle providers roamen in de VS?

Niet elke provider biedt een speciale bundel aan om in de Verenigde Staten te roamen. Hieronder leggen we uit bij welke providers je zo’n bundel kunt kopen. Bij de andere providers un je wel internetten in de VS, maar daar betaal je heel veel extra geld voor.

Als je dus vaak in de VS bent, is het raadzaam bij een van deze providers een VS-bundel af te sluiten.

KPN

KPN biedt Data Only bundels in de USA aan. Deze zijn aan te zetten door een SMS te sturen. Kijk voor alle uitleg op de website van KPN.

Odido

Odido biedt Travel & Surf aan. Dit zijn extra bundels die je aan kan zetten als je in de USA bent. Dit doe je erg gemakkelijk via de link in de SMS die je krijgt als je telefoon verbinding maakt met een Amerikaans telefoonnetwerk. Ook met Unlimted Plus en Unlimited Premium krijg je een vast aantal MB in de USA.

Vodafone

Vodafone biedt een Alles in 1 Wereld bundel aan. Deze bundel is aan te zetten via MyVodafone of door een SMS te sturen. Alle instructies vind je op de Vodafone website.