Preventie Korte Accuduur

Preventie korte accuduur

Smartphones beschikken over mogelijkheden zoals een WiFi-verbinding, Bluetooth, mobiel internet en de synchronisatie met e-mail, Facebook en Twitter. Fabrikanten willen dat hun smartphones steeds dunner, krachtiger en groter worden. De resolutie van het scherm wordt hierbij ook elk jaar weer groter. Al deze factoren beïnvloeden de batterijduur van je telefoon en zorgen ervoor dat je jouw smartphone steeds vaker op moet laden. De accu´s worden steeds beter maar de smartphones vragen ook steeds meer vermogen.

Belsimpel geeft je elf tips zodat de batterij van jouw telefoon langer mee kan. Bekijk ook het dossier Accuduur voor meer tips en een uitleg over welke factoren invloed hebben op de batterijduur. En voor de 10 telefoons met de beste accuduur kijk je in de Top 10 lijst Accuduur.

Elf tips voor het verlengen van de batterijduur van je telefoon:

1. Schakel WiFi en Bluetooth uit.

Als je de deur uit gaat, zet dan WiFi uit. Als een Bluetoothverbinding niet meer nodig is, schakel deze dan uit. Als WiFi en Bluetooth namelijk aanstaan wanneer je deze functies niet gebruikt, blijven ze de hele tijd verbinding zoeken. Hierdoor slurpen ze stroom. Gebruik de Belsimpel toestelhulp voor een uitleg om WiFi en Bluetooth aan- of uit te zetten.

2. Controleer je GPS.

Het kost veel batterij om constant in verbinding te staan met GPS. Controleer of er applicaties actief zijn die onnodig GPS gebruiken. Bij iOS verschijnt rechtsboven een pijltje en bij Android een bolletje in de navigatiebalk, wanneer je telefoon GPS gebruikt.

3. Helderheid van het scherm.

Maximale helderheid van je scherm vreet veel stroom. Door de automatische stand in te stellen, wordt het scherm helder als de omgeving licht is en donker als het donkerder wordt. Hoe donkerder het scherm hoe langer je batterij meegaat.

4. Zet applicaties uit.

Sluit applicaties af als je ze niet meer gebruikt. Hoe meer apps actief zijn en op de achtergrond draaien, hoe korter de batterijduur.

5. Voorkom achtergrondsynchronisatie.

Bij achtergrondsynchronisatie wordt elke keer na een bepaalde tijd de data van een app ververst. Dit gebeurt soms wel een paar keer per uur, wat een negatieve invloed heeft op de batterijduur. Kijk bij de instellingen van de app hoe je dit uitschakelt. Kies er liever voor om handmatig informatie op te halen.

6. Begin elke week met een verse start.

Herstart wekelijks je toestel. Hiermee sluit je uit dat er onnodige applicaties gebruik maken van de batterij en dat kleine geheugenfoutjes invloed hebben op de duur van de batterij.

7. Houd je smartphone koel.

Hoe warmer het toestel is, hoe sneller de batterij leeg loopt. Door bijvoorbeeld zware games te spelen wordt een smartphone heel snel warm. Dit is niet goed voor de batterij.

8. Zet trilfunctie uit.

Het motortje dat voor het trillen zorgt, verbruikt veel energie. Het is beter het geluid van je telefoon aan te zetten, of het geluid uit te zetten.

9. Gebruik vliegtuigmodus.

Je toestel zoekt constant verbinding met allerlei netwerken. Dit kost veel energie. In de vliegtuigmodus staan alle mobiele verbindingen uit. Als je je telefoon een tijd niet gebruik is het dus handig het toestel in de vliegtuigstand te zetten. Het nadeel van de vliegtuigmodus is dat je niet bereikbaar bent. WiFi kan overigens wel gebruikt worden in de vliegtuigmodus. De vliegtuigstand is beter dan je toestel helemaal uit zetten. Om je telefoon opnieuw op te starten kost namelijk meer batterij dan de telefoon aan te laten, in vliegtuigstand.

10. Houd een oplader bij de hand.

Tegenwoordig vind je op veel locaties een stopcontact. Zo laad je snel even je toestel op en kun je er met een volle batterij weer tegenaan. Een USB-kabel voor in de laptop is ook een uitstekende optie om je telefoon op te laden. Het is dus handig een USB-kabel of oplader bij je te hebben.

11. Houd je home-scherm schoon.

Een overdaad aan applicaties op het startscherm neemt veel batterij in beslag. De apps op jouw thuisscherm blijven namelijk altijd enigszins actief en blijven verversen. Hoe meer apps hier staan, des te meer accu je verbruikt.