Preventie Korte Accuduur

Preventie korte accuduur

Smartphones beschikken over mogelijkheden zoals een WiFi-verbinding, Bluetooth, mobiel internet en de synchronisatie met e-mail, Facebook en Twitter. Fabrikanten willen dat hun smartphones steeds dunner, krachtiger en groter worden. De resolutie van het scherm wordt hierbij ook elk jaar weer groter. Al deze factoren beïnvloeden de batterijduur van je telefoon en zorgen ervoor dat je jouw smartphone steeds vaker op moet laden. De accu´s worden steeds beter maar de smartphones vragen ook steeds meer vermogen.

Belsimpel geeft je hier tips zodat de batterij van jouw telefoon langer mee kan. Ook hebben we een handige Top 10 Telefoons met goede accuduur: Top 10 lijst Accuduur.

Tips voor het verlengen van de batterijduur van je telefoon:

1. Helderheid van het scherm

Als je overdag veel op je telefoonscherm lijkt, is het een goed idee om de helderheid van je scherm zo laag mogelijk te zetten. Veel telefoons beschikken ook over de mogelijkheid om de helderheid automatisch aan te passen, afhankelijk van de lichtinval. Door de automatische stand in te stellen, wordt het scherm helder als de omgeving licht is en donker als het donkerder wordt. Hoe donkerder het scherm, hoe langer je batterij meegaat. Wanneer je deze verbindingen aan hebt staan, is je telefoon continu op zoek naar andere signalen om verbinding mee te maken. Dit kost natuurlijk veel energie. Schakel verbindingen als Wifi en Bluetooth daarom uit als je ze niet gebruikt.

In de vliegtuigmodus staan alle mobiele verbindingen uit. Als je je telefoon een tijd niet gebruikt, is het dus handig om batterij te besparen door je toestel in de vliegtuigstand te zetten.

2. Controleer je GPS.

Het kost extra accucapaciteit om constant in verbinding te staan met GPS. Controleer of er applicaties actief zijn die onnodig GPS gebruiken. Bij iOS verschijnt rechtsboven een pijltje en bij Android een bolletje in de navigatiebalk, wanneer je telefoon GPS gebruikt.

3. Schakel het scannen naar WiFi- en Bluetooth-signalen uit als je deze niet gebruikt.

Wanneer je deze verbindingen aan hebt staan, is je telefoon continu op zoek naar andere signalen om verbinding mee te maken. Dit kost natuurlijk veel energie. Schakel verbindingen als Wifi en Bluetooth daarom uit als je ze niet gebruikt.

In de vliegtuigmodus staan alle mobiele verbindingen uit. Als je je telefoon een tijd niet gebruikt, is het dus handig om batterij te besparen door je toestel in de vliegtuigstand te zetten.

4. Zet applicaties en onbelangrijke notificaties uit.

Sluit applicaties af als je ze niet meer gebruikt, zeker als deze veel batterij verbruiken. Hoe meer apps actief zijn en op de achtergrond draaien, hoe korter de batterijduur Hetzelfde geldt voor onbelangrijke notificaties. Krijg je bijvoorbeeld je veel onbelangrijke meldingen van Facebook? Zet deze dan uit via het instellingenmenu.

5. Voorkom achtergrondsynchronisatie.

Bij achtergrondsynchronisatie wordt elke keer na een bepaalde tijd de data van een app ververst. Denk bijvoorbeeld aan je e-mail-app, die om de zo veel tijd checkt of je nieuwe mailtjes hebt ontvangen. Dit gebeurt soms wel een paar keer per uur, wat een negatieve invloed heeft op de batterijduur. Kijk bij de instellingen van de app hoe je dit uitschakelt of vermindert.

6. Begin elke week met een verse start.

Herstart wekelijks je toestel. Hiermee sluit je uit dat er onnodige applicaties gebruik maken van de batterij en dat kleine geheugenfoutjes invloed hebben op de duur van de batterij.

7. Houd je smartphone koel.

Hoe warmer het toestel is, hoe sneller de batterij leeg loopt. Door bijvoorbeeld je telefoon in de brandende zon te leggen, wordt de batterij heel snel warm. Dit is niet goed voor de batterij. De accu gedijt het beste tussen 15 en 30 graden.

8. Houd je home-scherm schoon.

Een overdaad aan applicaties op het startscherm neemt veel batterij in beslag. De apps op jouw thuisscherm blijven namelijk altijd enigszins actief en blijven verversen. Hoe meer apps hier staan, des te meer accu je verbruikt.

9. Update je telefoon

Nieuwere besturingssystemen zijn vaak energiezuiniger dan oudere versies. Zorg er daarom voor dat je telefoon altijd up-to-date is. Bijkomend voordeel is dat een geüpdatete telefoon ook beter beveiligd is.