Apple

Apple

Over Apple

Apple Inc. is een Amerikaans bedrijf dat gevestigd is in Cupertino, Californië. Apple is in 1976 opgericht door Steve Jobs, Ronald Wayne en Steve Wozniak. Het bedrijf is in eerste instantie bekend geworden door de Macintosh computer. In 1997 stond Apple aan de rand van de afgrond en zijn ze een geheel nieuwe koers ingeslagen. Vanaf 2000 ging het meer producten ontwikkelen waarna ze onder andere de iPod en de iTunes Store introduceerden. Op 9 januari 2007 presenteerde Apple de eerste Apple iPhone. Dit apparaat zorgde voor een absolute revolutie door de integratie van een mobiele telefoon, iPod en PDA (persoonlijke digitale assistent) in één product. Vooral in de eenvoud, het design en het gebruiksgemak is de iPhone ook nu nog onderscheidend. De iPhone was vanaf dag één een daverend succes en is dat nog steeds. Elke nieuwe iPhone is op zijn eigen manier weer vernieuwend. De smartphones van Apple worden in ieder geval door vriend en vijand geroemd om hun gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid.


Toestellen

Op dit moment biedt Belsimpel.nl tien verschillende iPhones aan: de iPhone 5S, de iPhone 6/6 Plus, de iPhone 6S/6S Plus, de iPhone SE, de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. In het jubileumjaar 2017 viert Apple het tienjarig bestaan van de iPhone. Op 12 september 2017 zijn de iPhone X (spreek uit als iPhone 10), iPhone 8 en iPhone 8 Plus gepresenteerd.

Op dit moment is de iPhone X, ook bekend als iPhone 10, het absolutie topmodel van Apple. Vlak daaronder zitten deiPhone 8 en iPhone 8 Plus. Deze drie modellen hebben een glazen behuizing; iets wat we bij de iPhone 4S voor het laatst hebben gezien. Dankzij een behuizing van glas, is het mogelijk om de telefoons draadloos op te laden via de Qi-standaard. Verder ligt de focus bij deze smartphones op Augmented Reality (AR). Verder zijn de iPhone 8 en iPhone 8 Plus flinke upgrades van de iPhone 7/7 Plus; dat wil zeggen dat ze sneller, energiezuiniger zijn en betere camera’s hebben. De iPhone X, uitgesproken als iPhone 10, heeft een OLED-display dat loopt van rand tot rand; dus de voorkant bestaat bijna volledig uit alleen maar scherm. De thuisknop, met vingerafdrukscanner, is verdwenen. Dit betekent dat je je iPhone X door middel van gezichtsherkenning, Apple noemt dit Face ID, ontgrendelt. Aan de achterkant zit een dubbele 12-megapixelcamera waarmee je prachtige, scherpe foto’s en video’s maakt. Zelfs bij weinig licht.


Apple toestellen waren voor de introductie van de iPhone 6 altijd rond de 4 inch. Dit model was erg populair en daarom biedt Apple sinds 2016 ook weer een kleiner high-end model aan. Voor iedereen die een topsmartphone wil die je makkelijk met één hand kunt bedienen, introduceerde Apple de iPhone SE. Deze smartphone heeft vergelijkbare specificaties met de iPhone 6S, maar een kleiner 4-inchbeeldscherm. Wat betreft het uiterlijk lijkt de iPhone SE erg op de iPhone 5/5S, maar qua prestaties is de iPhone SE een stuk beter.


Bekijk hier de scherpste iPhone aanbiedingen
Bekijk hier de scherpste iPhone 8 aanbiedingen
Bekijk hier de scherpste iPhone X aanbiedingen
Bekijk hier de scherpste iPhone 7 aanbiedingen
Bekijk hier de scherpste iPhone SE aanbiedingen


Tablets

Apple maakt naast de iPhone ook high-end tablets onder de naam iPad. Inmiddels heeft Apple verschillende varianten van iPad geïntroduceerd, waarvan het topmodel de Apple iPad Pro is. De iPad Pro is één van de krachtigste en mooiste tablets op de markt en is beschikbaar in de formaten 9.7 en 12.9 inch. Naast de iPad Pro heb je ook nog de iPad Air 2 en de iPad Mini. De iPad Air is een dunnere, lichtere variant van de iPad. De iPad Mini is een kleinere versie. Benieuwd naar de verschillende modellen? Je kunt alle iPads en de specificaties hier bekijken.


Besturingssysteem

Apple heeft een eigen besturingssysteem voor de iPhone. Eerder heette dit besturingssysteem iPhone OS (Operating System). Inmiddels is dit omgedoopt tot iOS, omdat naast de iPhone nu ook de iPod en iPad erop draaien. Vanaf de introductie tot 2013 bleef het uiterlijk van de interface van iOS hetzelfde en kwamen alleen meer mogelijkheden en diensten bij. In 2013 is met de introductie van iOS 7 de interface compleet veranderd. De eeest recente versie is iOS 10. Deze werd geïntroduceerd in september 2016 en beschikte onder andere over updates voor iMessage, het lock-scherm en stemassistent Siri. Apple werkt met een iCloud-account, waarmee je verschillende zaken vanaf je iPhone of iPad synchroniseert. Daarnaast zet je mediabestanden over met behulp van iTunes. Meer informatie over iOS en alle mogelijkheden en functies lees je hier.


Garantie en repatatie

Meer informatie vind je op de Apple garantie- en reparatiepagina.