Fairphone

Fairphone

Over Fairphone

Het Nederlandse bedrijf Fairphone wil graag het verschil maken. Zo is het bedrijf in 2013 opgericht om een zo duurzaam en eerlijk mogelijke smartphone op de markt te brengen. Om dit te bereiken is Fairphone erg transparant over hun productieproces en wordt bovendien veel aandacht besteed aan modulariteit. Hierdoor weet je zeker dat je een eerlijk geproduceerde smartphone hebt die bovendien makkelijk te repareren is.

Toestellen

Op dit moment is de Fairphone 2 het vlaggenschip van het bedrijf. De Fairphone 2 is modulair, wat inhoudt dat allerlei stukken hardware makkelijk te vervangen zijn. Dit sluit helemaal aan bij de missie van Fairphone: als je toestel makkelijker te repareren is, gaat deze flink langer mee. En dat maakt deze telefoon extra duurzaam! Bovendien heeft het bedrijf zich met de Fairphone 2 ingezet om zoveel mogelijk eerlijke grondstoffen te gebruiken. Zo vermijdt Fairphone bewust het gebruik van zogenaamde "conflictmineralen". In plaats daarvan zorgt het bedrijf ervoor dat alle werknemers goede werkomstandigheden hebben. Zo wordt dus niet alleen op het milieu gelet, maar ook op hoe ethisch het productieproces is.

Hier vind je alle toestellen van Fairphone

Bekijk hier de beste Android aanbiedingen

Belsimpel.nl presenteert de Fairphone 2. Bekijk het filmpje hieronder:


Besturingssysteem

Fairphones maken gebruik van het besturingssysteem Android. Omdat Android ook zo transparant mogelijk wil zijn, past dit dus goed bij de ideeën van Fairphone. Android wordt ontwikkeld door Google en staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Zo heb je met een Android-telefoon volop de ruimte om het toestel op je eigen wensen af te stemmen. Ook biedt Android standaard toegang tot de Google Play Store, waar je de keuze hebt uit miljoenen apps en games. Hier zit ongetwijfeld iets tussen dat bij jouw wensen aansluit! Op de pagina hieronder lees je meer over het Android-besturingssysteem.

Lees hier meer over Android

Garantie en reparatie

Meer informatie vind je op de Fairphone garantie- en reparatiepagina.