Nokia

Nokia

Over Nokia

Nokia werd al opgericht in 1865, al was Nokia toen een heel ander bedrijf dan tegenwoordig. In het gelijknamige plaatsje Nokia hield het FInse bedrijf zich voornamelijk bezig met het produceren van rubberproducten en papier. Vanaf de jaren '80 is Nokia bezig met het produceren van mobiele telefoons. Jarenlang is Nokia de marktleider geweest op het gebied van mobiele telefonie, met name in de jaren '90 en 2000 kende Nokia grote successen met toestellen als de 3310 en 6310. De toestellen van Nokia staan al jaren bekend om hun degelijkheid en omdat ze vaak over een goede camera beschikken. Sinds enkele jaren is de postitie van Nokia gekelderd. Dus de Finse fabrikant is in 2011 een samenwerkingsverband aangegaan met Microsoft, om toestellen te gaan leveren met het besturingssysteem Windows Phone. Dit heeft geleid tot de Nokia Lumia-serie zoals die nu te koop zijn. Met deze toestellen is Nokia de concurrentie aangegaan met o.a. Apple, Samsung, Sony, HTC, LG en nog enkele andere merken. Het echte grote succes bleef uit en in april 2014 maakte Microsoft de overname van de telefoontak van Nokia bekend. Met als gevolg dat de naam Nokia niet meer op de Lumia-toestellen zal staan.

Toestellen

Nog steeds heeft Nokia vele voordelige toestellen in haar assortiment. Voorbeeld hiervan zijn de Asha-telefoons, hiermee koopt u voor minder dan honderd euro een toestel waar WhatsApp op geïnstalleerd kan worden. De huidige smartphones van Nokia komen uit de Lumia-reeks. Dit zijn allemaal toestellen met Windows Phone als besturingssysteem. De Nokia Lumia 1020 is misschien wel de smartphone met de beste camera dankzij een 41-megapixel PureView camera. Vlaggenschip voor 2014 is de Nokia Lumia 930; een smartphone met Windows Phone 8.1, een 20-megapixel PureView camera, een 5" Full HD scherm, een 2.2 GHz quad-core processor en 4G-ondersteuning. Meest succesvolle smartphone is waarschijnlijk de betaalbare Nokia Lumia 520. Dit toestel heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, want hij levert goede en snelle prestaties maar heeft een laag prijskaartje.

Hier kunt u alle toestellen van Nokia vinden
Bekijk hier de beste Nokia aanbiedingen
Bekijk hier de beste Windos Phone aanbiedingen

Belsimpel.nl presenteert de Nokia Lumia 930. Bekijk dit filmpje en een korte introductiefilmpje hieronder:

Besturingssysteem

Nokia maakt voor haar toestellen gebruiken van twee besturingssystemen, hierdoor heeft u dus voldoende keuzes om uw gewenste telefoon te krijgen. Nokia is de grootste leverancier van Windows Phone, alle Lumia smartphones draaien op dit besturingssysteem. Groot voordeel is dat de Lumia toestellen beschikken over het Microsoft Office pakket en gratis navigatie. Daarnaast kunt u via Skydrive gemakkelijk bestanden synchroniseren met uw laptop of pc. De betaalbare Asha toestellen draaien op Nokia’s eigen Symbian.

Lees hier meer over Windows Phone

Garantie en reparatie

Meer informatie vindt u op de Nokia garantie- en reparatiepagina.