Sony

Sony

Over Sony

In 2001 begon Sony samen met het Zweedse Ericsson mobiele telefoons te maken onder naam Sony Ericsson. Met name met de Walkman-telefoons was Sony Ericsson succesvol. Eind 2011 werd echter bekendgemaakt dat Sony alleen verder zou gaan en dat Ericsson was uitgekocht door Sony. De eerste telefoon die alleen door Sony werd uitgebracht was de Sony Xperia S, tevens de eerste Sony met een HD-scherm.
De toestellen hebben altijd bekend gestaan om hun goede camera's, dat geldt ook nu zeker nog. Sony is op dit gebied dan ook altijd één van de voorlopers geweest. Tegenwoordig draaien alle toestellen van Sony net als veel andere fabrikanten op het besturingssysteem Android van Google.

Toestellen

Sony heeft een groot aanbod van toestellen beschikbaar, allemaal uitgerust met Android. Dit betekent dat Sony dus ook alleen maar smartphones in haar assortiment heeft. Veel van deze toestellen zijn ook nog eens waterdicht en stofbestendig. Het absolute topmodel van Sony is de Xperia Z5, de opvolger van de Xperia Z3. Dit weergaloze toestel beschikt over een fantastische 23.-megapixel camera en een 5.2 inch ips-LCD scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels. De camera is uitgerust met allerlei geavanceerde functies, zoals optische beeldstabilisatie en een autofocus die binnen 0,03 seconden scherpstelt. Door de Snapdragon 810 processor is dit toestel razendsnel. De Sony Xperia Z5 draait op het gebruiksvriendelijke Android 5.1 en het toestel is water- en stofbestendig. Daarnaast biedt Sony mogelijkheden voor koppeling met de Playstation 4. De Z5 is ook in compacte versie verkrijgbaar als de Sony Xperia Z5 Compact. In dat geval is het beeldscherm 4.7-inch groot, maar beschikt het toestel nog steeds over dezelfde specificaties. Goedkopere Sony toestellen zijn verkrijgbaar in de C, E, M en T-serie.

Hier kunt u alle toestellen van Sony vinden
Bekijk hier de beste Sony aanbiedingen
Bekijk hier de beste Sony Xperia Z3 aanbiedingen
Bekijk hier de beste Sony Xperia Z5 aanbiedingen

Bekijk hieronder de Sony Xperia Z5 familie:Besturingssysteem

Alle toestellen van Sony hebben Android van Google als besturingssysteem. Hiermee bent u in staat vele verschillende applicaties te installeren op uw telefoon. Sony gebruikt voor Android een eigen skin, Sony Xperia UI. Hierdoor hebben gebruikers de beschikking over unieke applicaties als Walkman, Album en Films. Om meer te lezen over de mogelijkheden van Android, kunt hieronder op de link klikken.

Lees hier meer over Android

Garantie en reparatie

Meer informatie vindt u op de Sony garantie- en reparatiepagina.