Dossier Refurbished

Inleiding

Bij Belsimpel vind je ook refurbished iPhones. Deze telefoons zijn eerder gebruikt, maar daarna door een grondige kwaliteitscontrole gegaan en waar nodig zijn ze gerepareerd. Wat refurbished nu precies betekent, wat de voordelen zijn en waar je op moet letten lees je in dit dossier!


Wat is refurbished?

Je kunt 'refurbished' vertalen als 'gereviseerd'. Een refurbished iPhone is dus eerder gebruikt, en daarna schoongemaakt, opgefrist en gerenoveerd. Daarbij kan het wel zo zijn dat deze toestellen lichte gebruikssporen hebben, bijvoorbeeld kleine krasjes op de behuizing of het display. Voor deze iPhones verkocht worden, wordt ervoor gezorgd, dat ze weer piekfijn in orde zijn. Hiervoor worden alleen originele Apple-onderdelen gebruikt. Ook worden deze iPhones op meer dan 80 verschillende punten getest. Kortom: de binnenkant van de toestellen zijn 100% werkend, en de buitenkant kan lichte krasjes hebben waardoor de iPhones er niet helemaal meer als nieuw uitzien.

Belsimpel kiest voor Renewd

Keurmerk Techniek NederlandDe refurbished iPhones die Belsimpel verkoopt zijn van Renewd. Deze iPhones zijn voorzien van het Keurmerk Refurbished dat door brancheorganisatie Techniek Nederland is geïntroduceerd. Dit officiële keurmerk garandeert dat de toestellen op meer dan 50 punten zijn gecontroleerd. Renewd gaat echter een stapje verder door hun toestellen op 83 kritische punten te controleren! Dit betekent dat de gebruikte toestellen door een grondige kwaliteitscontrole zijn gegaan en gerepareerd waar nodig. Bij een dergelijke reparatie worden 100% originele Apple onderdelen gebruikt. De behuizing kan nog wel voorzien zijn van een krasje of kleine beschadiging. Dit is alleen cosmetisch en beïnvloed de werking van het toestel niet. Deze refurbished iPhones van Renewd worden geleverd met 24 maanden garantie. Daarnaast wordt er standaard ook een oplader meegeleverd. Oordopjes worden echter niet meegeleverd, maar kunnen los worden aangeschaft.


Voordelen van refurbished

Het aanschaffen van een Refurbished iPhone heeft een aantal voordelen. De telefoons zijn namelijk voordelig geprijsd, je hebt 2 jaar garantie en je spaart het milieu.

Prijsverschil

Met het kopen van een refurbished iPhone bespaar je al snel behoorlijk wat geld. Dit betekent niet dat je inlevert op de kwaliteit. Sterker nog, de toestellen werken uiteraard zoals je zou verwachten van een iPhone en je geniet dus optimaal van alle pluspunten van een Apple iPhone. De telefoons worden geleverd in een goede verpakking inclusief een originele Apple-oplader en USB-kabel. Er zitten geen oordopjes bij, maar deze kun je uiteraard via onze website los aanschaffen.

Garantie

Op alle gefurbishte-telefoons heb je recht op de gebruikelijke garantie van 2 jaar. Voordat de toestellen worden verkocht hebben ze een kwaliteitscheck ondergaan. Je mag er dus van uitgaan dat de smartphone naar behoren werkt. Heeft je telefoon binnen 2 jaar een defect? Dan kun je dus gebruik maken van de standaard garantieprocedure.

Duurzaam

Jaarlijks worden er bijna twee miljard mobiele telefoons geproduceerd. Hierbij moet er behoorlijk wat gebeuren, waardoor er bijvoorbeeld flink gemijnd moet worden, er broeikasgassen ontstaan en bovendien gevaarlijk afval wordt gecreëerd. Je snapt dus wel dat het produceren van een telefoon nogal een impact kan hebben op onze wereld!

Wanneer je een refurbished iPhone koopt, draag je dan ook bij aan een beter milieu: je spaart energie, materiaal en kosten, en vermindert bovendien de hoeveelheid afval. Met een gereviseerd toestel help je de planeet dus ook een beetje.


Apple iPhones en refurbished iPhones bij Belsimpel

Op onze website vind je zowel nieuwe, als refurbished iPhones. De refurbished iPhones die Belsimpel aanbiedt, vind je hier terug. Wat voor iPhone je ook zoekt, je kunt deze bij Belsimpel zowel aanschaffen met, of zonder abonnement.


Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over de refurbished iPhones? De kans is groot dat je antwoord hieronder staat!

  • Wat betekent refurbished?

  • Wat voor productconditie mag ik verwachten?

  • Wat wordt er bijgeleverd in de doos?

  • Zit er garantie op een refurbished iPhone?

  • Wat valt er onder de garantie?