Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Dossier Refurbished

Inleiding

Sinds mei 2017 kun je bij Belsimpel refurbished iPhone-toestellen kopen. Deze telefoons zijn eerder gebruikt, maar daarna door een grondige kwaliteitscontrole gegaan en waar nodig zijn ze gerepareerd. Wat refurbished nu precies betekent, wat de voordelen zijn en waar je op moet letten lees je in dit dossier.


Wat is refurbished?

Je kunt 'refurbished' vertalen als 'gereviseerd'. Een refurbished iPhone is dus eerder gebruikt, en daarna schoongemaakt, opgefrist en gerenoveerd. Daarbij kan het wel zo zijn dat deze toestellen lichte gebruikssporen hebben, bijvoorbeeld kleine krassen. De lichte beschadiging verschilt van model tot model. De iPhones ondergaan een refurbishment-proces waarbij ze door robots worden gecontroleerd op meer dan vijftig punten. Waar nodig worden de toestellen uiteraard gerepareerd. Kortom: de binnenkant van de toestellen zijn 100% werkend, en de buitenkant kan lichte krassen hebben waardoor ze niet helemaal meer als nieuw uitzien.


Voordelen van refurbished

Forza RefurbishedHet aanschaffen van een Forza Refurbished iPhone heeft een aantal voordelen. De telefoons zijn namelijk voordelig geprijsd, je hebt 2 jaar garantie en het is goed voor het milieu.

Prijsverschil

Met het kopen van een refurbished iPhone bespaar je al snel behoorlijk wat geld. Dit betekent niet dat je inlevert op de kwaliteit. Sterker nog, de toestellen werken uiteraard zoals je zou verwachten van een iPhone en je geniet dus optimaal van alle pluspunten van een Apple iPhone. De telefoons worden geleverd in een goede verpakking inclusief oplader. Er zitten geen oordopjes bij, maar deze kun je uiteraard via onze website los aanschaffen.

Garantie

Op alle Forza Refurbished telefoons heb je recht op de gebruikelijke garantie van 2 jaar. Voordat de toestellen worden verkocht hebben ze een kwaliteitscheck ondergaan. Je mag er dus van uitgaan dat de smartphone naar behoren werkt. Heeft je telefoon binnen 2 jaar een defect? Dan kun je dus gebruik maken van de standaard garantieprocedure.


Duurzaam

Het streven naar duurzaamheid is een belangrijke voorwaarde voor Forza Refurbished. Jaarlijks worden er bijna twee miljard mobiele telefoons geproduceerd. Je snapt dus wel dat het produceren van een telefoon nogal een impact kan hebben op onze wereld. Bijvoorbeeld de uitstoot van broeikasgassen, de mijnbouw en het ontstaan van gevaarlijk afval. Wanneer je een refurbished iPhone koopt, draag je onbewust bij aan een beter milieu. Je draagt bij aan bijvoorbeeld energiebesparing, materiaalbesparing, kostenbesparing en vermindering van gevaarlijk afval en toxische stoffen.


Het Keurmerk van de Leeuw

Het Keurmerk van de LeeuwAlle Forza Refurbished iPhones hebben Het Keurmerk van de Leeuw. Dit kenmerk is herkenbaar dankzij het logo en de slogan 'Van Duur Naar Duurzaam'. Het logo bestaat uit een gele leeuwenkop met zwarte manen. Het Keurmerk van de Leeuw staat voor de hoogste prijs-kwaliteitverhouding, 2 jaar garantie en een uitgebreide kwaliteitscontrole door robots.


Apple iPhones en Forza Refurbished iPhones bij Belsimpel

Bij Belsimpel kun je zowel nieuwe als refurbished iPhones kopen. Bij refurbished heb je de keuze uit de verschillende hedendaagse modellen. De keuze voor een nieuwe iPhone is wel een stuk groter.Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over Forza Refurbished iPhones? De kans is groot dat je antwoord hieronder staat!


Wat betekent refurbished?

Je kunt 'refurbished' vertalen als 'gereviseerd'. Een refurbished iPhone is dus eerder gebruikt, en daarna schoongemaakt, opgefrist en gerenoveerd. De binnenkant van de toestellen zijn 100% werkend. Aan de buitenkant zitten misschien lichte krassen, waardoor de iPhones er niet helemaal meer als nieuw uitzien.


Waar komen de refurbished toestellen vandaan?

Belsimpel koopt de refurbished iPhones in bij Forza, dit is een Nederlandse leverancier. Forza is in de Benelux één van de grootste leveranciers wat betreft refurbished Apple-apparaten. Alle Forza iPhones ondergaan een uitgebreide kwaliteitscontrole en worden door gespecialiseerde robots op meer dan 50 punten gecheckt. Daarbij staat een uitgebreid team van technici klaar om de iPhones extra te checken en, wanneer nodig, onderdelen te vervangen.


Wat voor productconditie mag ik verwachten?

Alle Forza Refurbished iPhones bij Belsimpel hebben een A-grade. Bij aankoop van je toestel kun je het volgende verwachten:

 • Er zijn diverse lichte cosmetische gebruikerssporen op te vinden;
 • In perfecte technische conditie;
 • Eventuele defecte onderdelen zijn vervangen.

Wat wordt er bijgeleverd in de doos?

De telefoons worden geleverd in een goede verpakking inclusief oplader. In het zwarte Forza doosje vind je naast je toestel een originele adapter en originele oplaadkabel. Er worden geen oordopjes meegeleverd.


Zit er garantie op een refurbished iPhone?

Jazeker! Op alle Forza Refurbished telefoons heb je gewoon recht op de gebruikelijke garantie van 2 jaar. Heeft je telefoon binnen 2 jaar een defect? Dan kun je dus gebruik maken van de standaard garantieprocedure. Hiervoor dien je je toestel aan te melden via je orderstatus.


Wat valt binnen de garantie?

Problemen met onderstaande zaken vallen binnen de garantietermijn van 2 jaar:

 • Microfoon/luidspreker;
 • Wifi en problemen met netwerkverbinding;
 • Problemen met het moederbord;
 • Touchscreen (wanneer deze gedeeltelijk of helemaal niet meer reageert);
 • Accu/batterij (bij snel leeglopen of heet worden).

Wat valt buiten de garantie?

Onderstaande problemen vallen buiten de garantie.

 • Mankementen na de garantieperiode van 2 jaar;
 • Val-, stoot-, vocht- en drukschade;
 • Gebroken simkaartlezer;
 • Alle knoppen op het toestel (home-, volume- en powerbuttons);
 • Gebroken cameralens;
 • Beschadigde of vieze laadconnector;
 • Loszittende onderdelen hoofdtelefoonaansluiting.