Dossier Refurbished

Inleiding

Bij Belsimpel vind je ook refurbished iPhones. Deze telefoons zijn eerder gebruikt, maar daarna door een grondige kwaliteitscontrole gegaan en waar nodig zijn ze gerepareerd. Wat refurbished nu precies betekent, wat de voordelen zijn en waar je op moet letten lees je in dit dossier!


Wat is refurbished?

Je kunt 'refurbished' vertalen als 'gereviseerd'. Een refurbished iPhone is dus eerder gebruikt, en daarna schoongemaakt, opgefrist en gerenoveerd. Daarbij kan het wel zo zijn dat deze toestellen lichte gebruikssporen hebben, bijvoorbeeld kleine krasjes op de behuizing of het display. Ook kan de accu een beetje achteruit gegaan zijn, maar de batterijcapaciteit is altijd minimaal 85% ten opzichte van een nieuwe batterij. Het is bij het gebruik van mobiele apparaten normaal dat de accucapaciteit vermindert naarmate je het toestel langer gebruikt. Voor deze iPhones verkocht worden, wordt ervoor gezorgd dat ze weer piekfijn in orde zijn. Hiervoor worden alleen Made For iPhone-onderdelen gebruikt. Daarnaast worden deze iPhones op meer dan vijftig verschillende punten getest. Kortom: de binnenkant van de toestellen is 100% werkend en de buitenkant kan lichte krasjes hebben waardoor de iPhones er niet helemaal meer als nieuw uitzien.

De refurbished toestellen die Belsimpel verkoopt vallen altijd onder de categorie 'licht gebruikt'. Dit houdt in dat er wel wat gebruikersschade zichtbaar kan zijn, maar dat er geen gebarsten schermen of defecten zijn. De buitenkant is dus niet meer spiksplinternieuw, maar het toestel is wel gecontroleerd, gerenoveerd en schoongemaakt.

Belsimpel kiest voor Forza

Keurmerk Techniek Nederland De refurbished iPhones die Belsimpel verkoopt zijn van Forza. Deze iPhones zijn voorzien van het Keurmerk Refurbished dat door brancheorganisatie Techniek Nederland is geïntroduceerd. Dit officiële keurmerk garandeert dat de toestellen op meer dan 50 punten zijn gecontroleerd. Dit betekent dat de gebruikte toestellen door een grondige kwaliteitscontrole zijn gegaan en waar nodig gerepareerd. Bij een eventuele reparatie bij Forza worden altijd 100% Made For iPhone-onderdelen gebruikt. De behuizing kan nog wel voorzien zijn van een krasje of kleine beschadiging. Dit is alleen cosmetisch en beïnvloedt de werking van het toestel niet. Deze refurbished iPhones van Forza worden geleverd met 24 maanden garantie.


Voordelen van refurbished

Het aanschaffen van een Refurbished iPhone heeft een aantal voordelen. De telefoons zijn namelijk voordelig geprijsd, je hebt 2 jaar garantie en je spaart het milieu. Er hoeft namelijk geen nieuwe iPhone met nieuwe grondstoffen voor jou geproduceerd te worden.

Prijsverschil

Met het kopen van een refurbished iPhone bespaar je al snel behoorlijk wat geld. Dit betekent niet dat je inlevert op de kwaliteit. Sterker nog, de toestellen werken uiteraard zoals je zou verwachten van een iPhone. Je geniet dus optimaal van alle pluspunten van een Apple iPhone.

Garantie

Op alle refurbished-telefoons heb je recht op de gebruikelijke garantie van 2 jaar. Voordat de toestellen worden verkocht, hebben ze een uitgebreide kwaliteitscheck ondergaan. Je mag er dus van uitgaan dat de smartphone naar behoren werkt. Heeft je telefoon binnen 2 jaar een defect? Dan kun je gebruikmaken van de standaard garantieprocedure. Ook op de batterij zit garantie!

Duurzaam

Jaarlijks worden er bijna twee miljard mobiele telefoons geproduceerd. Hiervoor zijn weer schaarse grondstoffen nodig die gemijnd moet worden, waardoor er weer broeikasgassen ontstaan en bovendien gevaarlijk afval wordt gecreëerd. Je snapt dus wel dat het produceren van een telefoon nogal een impact kan hebben op onze wereld!

Wanneer je een refurbished iPhone koopt, draag je dan ook bij aan een beter milieu: je spaart energie, materiaal en kosten, en vermindert bovendien de hoeveelheid afval. Met een gereviseerd toestel help je de planeet dus ook een beetje.


Apple iPhones en refurbished iPhones bij Belsimpel

Op onze website vind je zowel nieuwe, als refurbished iPhones. De refurbished iPhones die Belsimpel aanbiedt, vind je hier terug. Wat voor iPhone je ook zoekt, je kunt deze bij Belsimpel zowel aanschaffen met, of zonder abonnement.


Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over de refurbished iPhones? De kans is groot dat je antwoord hieronder staat!

  • Wat betekent refurbished?

  • Wat voor productconditie mag ik verwachten?

  • Zitten er originele Apple-onderdelen in een refurbished iPhone?

  • Wat wordt er bijgeleverd in de doos?

  • Zit er garantie op een refurbished iPhone?

  • Wat valt er onder de garantie?