Dossier Screenprotectors

Een screenprotector is een stukje plastic of glas dat het display van je telefoon beschermt tegen krassen en in sommige gevallen tegen barsten. Het is verstandig om een screenprotector op je telefoon te gebruiken, zo blijft deze namelijk langer mooi.

Wat voor verschillen zijn er tussen screenprotectors?

RAM Memory

Screenprotectors zijn op te delen in twee verschillende categorieën:

  • Glazen screenprotectors
    Voordelen van glazen screenprotectors is dat deze sterker zijn dan plastic screenprotectors en je telefoon daarom ook kunnen beschermen tegen barsten. Over het algemeen gaan glazen screenprotectors ook langer mee dan plastic screenprotectors en zijn ze makkelijker te plaatsen. Nadelen zijn dat dit soort screenprotectors vaak duurder zijn dan plastic screenprotectors en ook wat dikker zijn. Je ziet ze daarom beter op je telefoon.
  • Plastic screenprotectors
    Plastic screenprotectors zijn dunner dan glazen screenprotectors, waardoor ze minder goed zichtbaar zijn op je telefoon. Daarnaast worden ze vaak geleverd in een duo-pack waardoor ze goedkoper zijn dan glazen screenprotectors. Nadeel van plastic screenprotectors is dat deze lastiger te plaatsen zijn dan die van glas, hierdoor kun je last krijgen van bubbeltjes onder het plastic. Ook zijn plastic screenprotectors vatbaarder voor krassen dan glazen screenprotectors.

Vragen over screenprotectors

Heb je nog een vraag over jouw screenprotector of screenprotectors in het algemeen? De kans is groot dat het antwoord op je vraag hieronder staat!

  • Waarom heeft mijn screenprotector geen uitsparing bij de camera?

    Een screenprotector heeft geen negatieve impact op de werking van je frontcamera. Een uitsparing is dus niet nodig en zou het plakken van je screenprotector alleen maar moeilijker maken.

  • Waarom heeft mijn screenprotector geen uitsparing bij de nabijheidssensor?

    Een screenprotector heeft geen invloed op de werking van de nabijheidssensor (ook wel 'proximyty sensor' genoemd). Daarom is een uitsparing voor deze sensor niet nodig.

  • Wat betekent een hardheid van 9H bij glazen screenprotectors?

    Glazen screenprotectors zijn gemaakt van speciaal 'gehard' glas. Hoe hard het glas van een screenprotector is, wordt uitgedrukt met een cijfer en 'H', dit is gebaseerd op de schaal van Mohs. De meeste screenprotectors hebben een hardheid van 9H. Ter vergelijking: diamant heeft een hardheid van 10H terwijl normaal glas een hardheid heeft van 6H.

  • De zijkanten van mijn telefoon worden niet door de screenprotector bedekt, is mijn screenprotector te smal?

    Je screenprotector is waarschijnlijk niet te smal. Veel toestellen hebben een zogenaamd 2.5D-scherm. Dit betekent dat de randen van het scherm heel lichtjes zijn afgerond. Om te zorgen dat er via de zijkanten geen lucht onder de screenprotector komt, waardoor deze los kan laten, eindigt de screenprotector zo ver mogelijk op het platte gedeelte van je telefoon. Hierdoor kan het voorkomen dat de afgebogen zijkanten niet goed bedekt worden door de screenprotector.

  • Er werden hulpmiddelen meegeleverd bij mijn screenprotector. Hoe gebruik ik deze?

    Wat voor hulpmiddelen er worden meegeleverd, verschilt per merk. Een microvezeldoekje is bedoeld om stof en vet mee te verwijderen voordat je de screenprotector plaatst. Daarnaast wordt er bij plastic screenprotectors vaak nog een plastic kaartje (ook wel 'scraper' genoemd) meegeleverd om luchtbellen te verwijderen.

  • Hoe plaats ik een screenprotector op mijn telefoon?

    In of op de verpakking van de screenprotector vind je vaak een instructie waarin staat hoe je de screenprotector moet aanbrengen. Toch kan het soms nog lastig zijn om een screenprotector netjes aan te brengen. Onze productspecialisten hebben daarom instructievideo's gemaakt over het aanbrengen van screenprotectors. Bekijk via YouTube hoe je een plastic screenprotector aanbrengt. We hebben ook een video gemaakt over het aanbrengen van een glazen screenprotector.