BlackBerry

BlackBerry

Over BlackBerry

BlackBerry is een Canadees bedrijf dat voornamelijk bekend is geworden door de BlackBerry-telefoon. Het bedrijf heette tot 2013 Research In Motion (RIM). In 1999 presenteerde het bedrijf de allereerste BlackBerry. Dit toestel was zeer vooruitstrevend op de mobiele markt en bood gebruikers bijvoorbeeld de mogelijkheid om meerdere e-mailaccounts tegelijkertijd te gebruiken. Pas na 2001 ging het bedrijf de toestellen ook buiten Noord-Amerika verkopen en werd het één van de populairste telefoonmerken ter wereld. De BlackBerry won snel aan populariteit vanwege betrouwbaarheid en de veiligheid van het systeem. Voornamelijk op de zakelijke markt waren de toestellen erg populair. De meest onderscheidende feature van de BlackBerry was altijd het fysieke toetsenbord, iets wat weinig smartphones nog hebben. Inmiddels produceert BlackBerry verschillende modellen met én zonder toetsenbord.

Sinds 2013 heet het bedrijf Research in Motion officieel BlackBerry. De naamsverandering was geen grote verassing, want het publiek kende de naam RIM amper en noemde het bedrijf steevast BlackBerry. Het bedrijf heeft met de opkomst van de smartphone en de komst van andere grote fabrikanten moeite gehad de populariteit uit de vroege jaren vast te houden. Met de naamsverandering en een aantal nieuwe modellen heeft BlackBerry het merk flink vernieuwd en een nieuwe impuls gegeven.

Toestellen

Tegenwoordig heeft BlackBerry twee soorten toestellen: de klassieke BlackBerry met fysiek toetsenbord en de telefoons met touchscreen. In de eerste categorie vallen de BlackBerry Classic en de BlackBerry Passport. De Classic heeft nog steeds het karakteristieke BlackBerry design en draait op het eigen besturingssysteem van de fabrikant: BlackBerry 10 OS. Een bijkomend voordeel van het systeem is dat ook Androidapplicaties geïnstalleerd kunnen worden. De Passport is een groter en vierkanter toestel dat qua specificaties een stukje beter is. Ook deze telefoon heeft een fysiek toetsenbord.

Naast de BlackBerries met fysiek toetsenbord zijn er dus modellen met alleen een touchscreen. Het topmodel is de BlackBerry Priv. Dit toestel heeft een 5.4-inchbeeldscherm met een Quad-HD-resolutie, een 18-megapixelcamera en veel meer goede specificaties. Het toestel heeft een touchscreen, maar BlackBerry is het fysieke toetsenbord niet vergeten. Je kunt namelijk een fysiek toetsenbord uitschuiven, zodat je zelf kan kiezen hoe je de telefoon gebruikt. De BlackBerry Priv is de enige BlackBerry die op Android draait. De BlackBerry Leap heeft alleen een touchscreen en is meer een midrange-toestel. De Leap draait op BlackBerry OS.

Hier vind je alle toestellen van BlackBerry.
Bekijk hier de beste aanbiedingen voor de BlackBerry Passport.

Besturingssysteem

BlackBerry werkt met een geheel eigen besturingssysteem, namelijk BlackBerry OS. BlackBerry ontwikkelde dit besturingssysteem speciaal voor zijn eigen toestellen. BlackBerry 10 is de nieuwste versie van dit besturingssysteem. Hiermee heb je beschikking over veel applicaties om de functionaliteiten van jouw toestel uit te breiden. BlackBerry 10 biedt ook op zakelijk gebied een aantal zeer interessante opties. Het is heel gemakkelijk om werk en privé op je BlackBerry-toestel te scheiden. Een handige functie is BlackBerry Hub: dit is een overzicht van alle berichten en meldingen. De bediening van BlackBerry-smartphones is eenvoudig door het gebruik van slimme veegbewegingen. Klik op de link hieronder om meer te lezen over het besturingssysteem van BlackBerry. Een bijkomend voordeel van BlackBerry OS is dat ook veel Androidapplicaties te downloaden zijn.

Lees hier meer over BlackBerry OS

De BlackBerry Priv is de enige BlackBerry-telefoon die draait op Android. Over Android kun je hier meer lezen.

Garantie en reparatie

Meer informatie vind je op de Blackberry garantie- en reparatiepagina.