Preventie Val- stoot- of krasschade

Preventie val-, stoot-, of krasschade

We gebruiken onze smartphones heel vaak en overal. Daardoor is de kans groot dat het toestel wel schade oploopt. Vallen en stoten veroorzaken barsten in het scherm of een deuken in de behuizing. Deze schade kan het gebruiksgemak van de telefoon erg beperken. Met een grote barst in het scherm is het vaak moeilijk om teksten te lezen en de garantie vergoedt helaas de reparatie hiervan niet. Daarnaast ontstaat krasschade ook bij gewoon gebruik erg snel, omdat het scherm van de meeste smartphones erg gevoelig is voor krassen.

Voorbeelden hoe val-, stoot- of krasschade ontstaat:

  • Je stoot met je telefoon tegen de hoek van de tafel, terwijl het toestel in je broekzak zit.
  • Je gaat per ongeluk op het toestel zitten, of er komt een ander zwaar gewicht op het toestel.
  • Je sleutels zitten in dezelfde tas of broekzak.

Zeven tips om kras- stoot- of valschade te voorkomen:

1. Koop een hoesje.

Een hoesje beschermt je toestel tegen val- stoot- en krasschade. Zorg dat je een case koopt met een stevige voorkant om het scherm te beschermen tegen schade van buitenaf. Een hoesje dat bestaat uit dik en zacht materiaal zorgt voor voldoende bescherming. Belsimpel biedt veel beschermhoesjes aan, bekijk dus snel het assortiment en vind het perfecte hoesje voor jouw mobiele telefoon.

2. Gebruik een screenprotector.

Een screenprotector beschermt het scherm van je toestel effectief tegen krasschade. Erg handig is dat screenprotectors makkelijk, snel en goedkoop te vervangen zijn als je aan een nieuwe toe bent.. Belsimpel biedt voor iedere telefoonscherm een protector aan; bekijk daarom het assortiment.

3. Haast je niet.

Voorkom dat je het toestel gehaast uit je broekzak haalt. Dit is vaak de oorzaak van val- en stootschade.

4. Wees voorzichtig.

Ga voorzichtig om met je telefoon om zoveel mogelijk schade te voorkomen.

5. Draag het scherm naar jezelf toe.

Doe je het toestel vaak in je broekzak, draag de telefoon dan met het scherm naar je toe, zodat het display minder snel breekt als je ergens tegenaan loopt of stoot.

6. Vermijd sleutels.

Voorkom dat je telefoon samen met een stel sleutels in een broekzak of vakje van je tas belanden. Dit zorgt namelijk voor lelijke krassen.

7. Draag je telefoon niet in je achterzak.

Draag je telefoon niet in de achterzak van je broek. Er ontstaat dan namelijk snel grote druk op het toestel, als je bijvoorbeeld gaat zitten. Dit is onder andere erg slecht voor het beeldscherm.