Lenovo

Google


Over Lenovo

Lenovo is een Chinees bedrijf dat computerhardware en consumentenelektronica produceert. In 1984 werd Legend Holdings opgericht, de merknaam Lenovo werd in 2004 geïntroduceerd. Deze multinational is al jaren een grote naam op de markt, mede dankzij de overname van computerbedrijf IBM. In december 2004 kondigde IBM aan dat het zijn pc-afdeling zou verkopen aan Lenovo. Vervolgens nam Lenovo in 2011 het Duitse Medion over. Hiermee versterkte Lenovo de positie op de consumentenmarkt in Europa. In de computermarkt staat Lenovo vooral bekend om zijn ThinkPad – de meest verkochte laptop aller tijden. De grootste overname was in 2014, Lenovo nam toen de telefoonafdeling van Motorola over van Google. Lenovo was al voorzichtig bezig met het produceren van de eerste smartphones, maar sinds de overname van Motorola is het allemaal heel snel gegaan en is Lenovo in twee jaar van niets uitgegroeid naar de nummer vier van de wereld!

Toestellen

Lenovo heeft een aantal interessante toestellen op de markt gebracht. Het bedrijf staat erom bekend dat de prijs-kwaliteitverhouding van de toestellen zeer goed is. Lenovo brengt op dit moment nog smartphones uit onder beide namen, maar in de toekomst zullen alle toestellen de Lenovo-stempel krijgen. De toestellen draaien op Android en bieden voor ieder wat wils! De Lenovo K5 is het eerste toestel dat onder de naam Lenovo in Europa is uitgebracht. Sinds juli 2016 kun je dit toestel met een aantal indrukwekkende specificaties in Nederland bestellen. Zo is de Lenovo K5 uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 415 processor met acht kernen. In de praktijk betekent dit dat het toestel ontzettend snel kan schakelen tussen verschillende apps.

De Moto Z en de Moto Z Force zijn andere toptoestellen van Lenovo. De namen herinneren ons aan Lenovo’s overname van Motorola. Beide toestellen zijn indrukwekkend als het gaat om specificaties. Zo heeft de Moto Z Force een 21-megapixelcamera met gezichtsherkenning, optische beeldstabilisatie en laser-autofocus. Je kunt dus enorm scherpe foto’s schieten met dit toptoestel. Daarnaast kun je beide toestellen uitbreiden met allerlei functies dankzij Moto Mods. Deze modules kun je met behulp van een magneet op je toestel klikken en passen perfect op alle smartphones uit de Moto Z-serie. Ze zijn verkrijgbaar in de varianten beamer, speaker, accu en covers. Je kunt dus een voor jou perfecte smartphone creëren!


Hier kunt u alle toestellen van Lenovo vinden

Bekijk hier de beste Android aanbiedingen

Belsimpel.nl presenteert de Lenovo K5. Bekijk de video hieronder:
Besturingssysteem

De toestellen van Lenovo draaien op het mobiele besturingssysteem van Google: Android. Lenovo gebruikt dezelfde software als Motorola eerst deed. Ze gebruiken voornamelijk de kale Android-versie, dus zonder veel extra toevoegingen. Dit heeft als gevolg dat je minder last hebt van overbodige apps en andere extra’s. In de Google Play Store vind je meer dan een miljoen applicaties, er zitten dus vast apps tussen die jij leuk vindt

Lees hier meer over Android


Garantie en reparatie

Meer informatie vind je op de Lenovo garantie- en reparatiepagina.