Schoonmaaktips

Schoonmaaktips

Hoe schoon je telefoon ook lijkt, smartphones trekken toch bacteriën aan. Dit is natuurlijk simpel te verklaren: je neemt de telefoon overal mee naar toe en gebruikt 'm meerdere keren per uur. Soms leen je je telefoon uit aan iemand anders, of speel je nog een spelletje terwijl je rustig op de wc zit. Veel mensen vegen het scherm eventjes af met een handdoek of mouw om de telefoon weer te laten glimmen. Maar of het toestel hierdoor nu echt schoner wordt? Het is heel aannemelijk dat er dan nog steeds allemaal soorten viezigheden en bacteriën op je toestel zitten. Volg onze tips voor een brandschone telefoon! 

Zes tips om uw telefoon schoon te houden:

1. Maak het toestel minstens één keer per week schoon.

We raden je aan je telefoon ten minste één keer per week schoon te maken en het liefst nog vaker. Zo voorkom je dat stof zich ophoopt en verminder je het aantal bacteriën op je smartphone.

2. Eerst weg met het stof!

Begin met het verwijderen van het stof en kleine vuiltjes. Kleine vuiltjes kunnen namelijk tijdens het schoonwrijven ervoor zorgen dat er krassen op het scherm komen. Stof en kleine vuiltjes hopen zich daarnaast op in de aansluitingen van de telefoon, wat ook allerlei risico’s met zich meebrengt.

3. Blaas het stof weg.

Een spuitbus met perslucht is een effectieve manier om stof en kleine vuiltjes te verwijderen. Let er wel op dat je de spuitbus recht houdt, anders spuit er water mee. Geen perslucht bij de hand? Goed blazen helpt ook, maar minder goed. 

4. Gebruik een microvezeldoekje.

Dit is een speciaal doekje dat uitstekend werkt om stof en kleine vuiltjes op te pikken.

5. Gebruik antibacteriële spray.

Je maakt je telefoon het beste schoon door antibacteriële spray in combinatie met een microvezeldoekje te gebruiken. Spuit de doek in met een beetje spray en wrijf dan je telefoon schoon. Let goed op dat je dit niet met een drijfnat doekje doet. Dat werkt averechts en kan je telefoon beschadigen. Een klein beetje is al genoeg! Let op dat je geen spray op alcoholbasis gebruikt – dat is slecht voor je display.