XiaomiOver Xiaomi

Hoewel het merk Xiaomi in thuisland China al flink populair is, zal de naam hier nog relatief onbekend zijn. Het superjonge bedrijf werd in 2010 opgericht en heeft in die tijd zijn stempel gedrukt op de telefoon-industrie: Xiaomi staat er namelijk om bekend innovatieve, high-endtoestellen te verkopen tegen een superscherpe prijs. Hiermee is het merk inmiddels langzaamaan naast China, ook de rest van de wereld aan het veroveren.
Let op: Omdat Xiaomi-toestellen geproduceerd zijn voor de Chinese markt, is de Europese 4G-ondersteuning van deze toestellen maar heel beperkt.

Toestellen

Xiaomi biedt op dit moment enkele interessante toestellen die zich kenmerken door krachtige hardware tegen een betaalbare prijs. Zo beschikt de Xiaomi Mi 5 bijvoorbeeld over een krachtige Snapdragon 820-processor en een USB-C-poort. Hierbij heeft de Mi 5 een 16-megapixelcamera waarmee je in 4K-kwaliteit video's kunt opnemen. Ook produceert Xiaomi phablets, dit zijn toestellen met een extra groot display. Hierdoor vallen ze net tussen smartphones en tablets in. Een voorbeeld hiervan is de Xiaomi Mi Max. Dit grote 6.4-inchdisplay is natuurlijk erg geschikt om onderweg je favoriete series te kijken. Voeg hier een krachtige processor en een strak uiterlijk aan toe en je hebt heel veel smartphone voor een aangename prijs.

Hier vind je alle toestellen van Xiaomi

Bekijk hier de beste Android aanbiedingen

Belsimpel.nl presenteert de Xiaomi Mi 5. Bekijk het filmpje hieronder:


Besturingssysteem

Xiaomi maakt gebruik van Google Android als besturingssysteem. Dit houdt in dat je telefoon makkelijk te bedienen is en je direct toegang hebt tot handige applicaties. Zo vind je gemakkelijk de weg met Google Maps of check je je e-mail met de handige Gmail-app. Daarnaast vind je in de Google Play Store nog eens miljoenen apps, waar je vast games of apps vind die bij je passen. Xiaomi doet daarnaast enkele kleine aanpassingen aan Android. Deze eigen "schil" heeft de naam MIUI meegekregen: Me, You, I. Zo heeft Xiaomi zijn eigen draai gegeven aan de bekende software van Google!

Lees hier meer over Android

Garantie en reparatie

Meer informatie vind je op de Xiaomi garantie- en reparatiepagina.