Motorola

Motorola

Over Motorola

Motorola is een Amerikaans bedrijf dat al sinds 1928 bestaat, al ging het bedrijf toen door het leven als Galvin Manufacturing Company (twee jaar later werd naam veranderd in Motorola). Motorola begon ooit met het bouwen van radio's voor auto's, als één van de eersten. Motorola liet al 1973 het eerste prototype zien van een mobiele telefoon en het bedrijf was 1983 dan ook de allereerste die een mobiele telefoon voor consumenten uitbracht. Eind jaren '90 kende Motorola grote successen met hun lichte en compacte toestellen, zoals bijvoorbeeld de Motorola V3690. Tegenwoordig is Motorola eigendom van Google en draaien de toestellen daarom ook op het Android besturingssysteem. De telefoons van Motorola staan vooral bekend om hun uitstekende bouwkwaliteit, met name de toestellen uit de Razr-serie.

Toestellen

Op dit moment heeft Motorola een klein assortiment met smartphones, maar sinds de overname door Google is de fabrikant bezig met het ontwikkelen van aantrekkelijke smartphones met een laag prijskaartje. De Motorola Moto G is hier een goed voorbeeld van, dit toestel heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Want ondanks de lage prijs, presteert de Moto G ontzettend goed. Het huidig vlaggenschip van Motorola is de Moto X. Dit toestel is populair in de Verenigde Staten en is sinds kort ook in Nederland beschikbaar. Beide toestellen hebben in 2014 verbeteringen gekregen en zijn opnieuw uitgebracht. Vandaar de namen ‘New Moto G’ en ‘New Moto X’.
Daarnaast heeft Motorola in samenwerking met Google de Motorola Nexus 6 uitgebracht, de opvolger van de populaire LG Nexus 5. De Nexus 6 is de eerste smartphone die draaide op het Android 5.0 Lollipop besturingssysteem. Alle toestellen uit de Nexus serie draaien op stock Android, oftewel de meest pure versie van Android, zonder toevoegingen van de toestelfabrikant. Daarnaast beschikt deze 6.0-inch phablet over een Quad HD touchscreen met hoge resolutie en een 13-megapixel camera met duoflitser.

Hier kun je alle toestellen van Motorola vinden
Bekijk hier de beste Android aanbiedingen

Belsimpel.nl presenteert de Motorola New Moto G. Bekijk deze video en een korte introductiefilmpje hieronder:

Besturingssysteem

Motorola is tegenwoordig eigendom van Google en maakt daarom ook gebruik van het mobiele besturingssysteem van Google: Android. Dit is een groot voordeel want de toestellen draaien op een bijna kale versie van Android, zonder overbodige functies en diensten. Motorola heeft zelf nog een aantal functionaliteiten toegevoegd aan Android die een toegevoegde waarde hebben, zoals het handige Smart Actions. Hiermee kun je allerlei 'regels' instellen, zoals het uitschakelen van de mobiele data wanneer er een WiFi-verbinding is.

Lees hier meer over Android

Garantie en reparatie

Meer informatie vind je op de Motorola garantie- en reparatiepagina.