Samsung

Samsung

Over Samsung

Het Koreaanse Samsung is tegenwoordig het meest succesvolle merk ter wereld als het gaat om het verkopen van smartphones. Het bedrijf Samsung werd opgericht in 1938 en is uitgegroeid tot één van de bekendste merknamen ter wereld. De Samsung Group bestaat uit vele dochterondernemingen, allemaal met zeer uiteenlopende werkzaamheden. Hierdoor is Samsung dan ook één van de weinige bedrijven die bij de productie van haar telefoons veel van de componenten zelf produceert. Zo worden bijvoorbeeld de processor, de camera en de schermen van de telefoons allemaal zelf geproduceerd. Dat Samsung zoveel telefoons verkoopt heeft natuurlijk zijn redenen: in elke prijsklasse is er wel een Samsung te verkrijgen, Samsung telefoons beschikken vaak over een zeer mooi scherm en hebben vaak goede camera's.

Toestellen

Samsung heeft het grootste assortiment wat betreft smartphones. Het aanbood is zo groot dat je altijd een smartphone vindt die aan jouw wensen voldoet. Er zijn low-end, midrange en high-end toestellen beschikbaar. De succesvolle Galaxy S-serie bestaat uit de toptoestellen zoals de Galaxy S8 en S8+, de S9 en S9+ en de S10-family die bestaat uit een drietal toestellen en die zijn gepresenteerd in februari 2019. Deze laatste drie toestellen zijn op dit moment de toptoestellen van Samsung. Ze beschikken over vernieuwde camera's, een nieuwe generatie vingerafdrukscanner en ze zijn voorzien van een razendsnelle processor. Een ander topmodel is de Samsung Galaxy Note 10. Deze zogenaamde "phablet" beschikt over een extra groot display, een speciale stylus en krachtige hardware. Verder is er een groot aanbod aan betaalbare Galaxy smartphones, die qua uiterlijk lijken op de toptoestellen.

Hier kunt u alle toestellen van Samsung vinden
Bekijk hier de beste Samsung aanbiedingen
Bekijk hier de beste Samsung Galaxy S10 aanbiedingen
Bekijk hier de beste Samsung Galaxy S9 aanbiedingen
Bekijk hier de beste Samsung Galaxy S8 aanbiedingen
Bekijk hier de beste Samsung Galaxy S7 aanbiedingen

Bekijk hieronder een korte preview over de Samsung Galaxy S10-family


Besturingssysteem

De succesvolle Galaxy smartphones draaien allemaal op Android. Samsung heeft een eigen skin, One UI, ontwikkeld. Hiermee zijn enkele handige apps, die speciaal door Samsung ontwikkeld zijn, direct geïnstalleerd op je telefoon. Samsung heeft in het verleden ook toestellen met Windows Phone uitgebracht, maar in de afgelopen jaren heeft Samsung alleen toestellen uitgebracht met Android.

Lees hier meer over Android
Lees hier meer over Windows Phone

Garantie en reparatie

Meer informatie vind je op de Samsung garantie- en reparatiepagina.

Samsung regiolock

Smartphones van Samsung zijn voorzien van regiolock. Dit houdt in dat je in een toestel alleen een simkaart uit een bepaalde regio kunt gebruiken. Koop je bijvoorbeeld een toestel dat bedoeld is voor de Aziatische markt, dan kun je hier niet zomaar een Europese simkaart in gebruiken. Samsung doet dit om te voorkomen dat toestellen in een bepaalde markt opgekocht worden, om vervolgens in een andere markt weer verkocht te worden. Overigens is regiolock erg gemakkelijk op te heffen, je hoeft alleen maar 5 minuten te bellen of gebeld te worden met een simkaart uit de regio waarvoor het toestel bedoeld is. Wanneer je bijvoorbeeld een Aziatische Samsung-telefoon in Europa wil gebruiken, hoef je alleen maar 5 minuten met een Europese simkaart te bellen. Daarna kun je simkaarten uit alle regio's gebruiken.