Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

Android


Over Android

Bekend van de meest gebruikte zoekmachine ter wereld, heeft Google ook zijn eigen mobiele besturingssysteem voor telefoons en tablets: Android. De ontwikkeling werd gestart door een ander bedrijf dat slechts financieel ondersteund werd door Google. Dat bedrijf (Android Inc.) werd in 2005 door Google overgenomen. In 2008 kwam de eerste Android telefoon uit en vanaf toen is het snel gegaan. Inmiddels maakt veruit het grootste deel van alle smartphones gebruik van het besturingssysteem van Google. Dat is ook niet verwonderlijk als u ziet hoeveel fabrikanten zich allemaal achter Android hebben geschaard. Samsung, HTC, Sony en LG zijn slechts enkele van alle fabrikanten die gebruik maken van Android. Android is ‘open-source software’, wat inhoudt dat de code voor iedereen beschikbaar is. In de praktijk betekent dit dat elke fabrikant zijn eigen aanpassingen doet aan Android, zoals het toevoegen van functies of het meegeven van een iets ander uiterlijk dan de standaard.


Mogelijkheden

Qua mogelijkheden is Android op het moment ongeëvenaard. Google heeft altijd belangrijk gevonden dat gebruikers én ontwikkelaars heel veel vrijheid hadden in het gebruiken van Android. Door middel van apps kunt u Android echt helemaal naar eigen smaak inrichten, veel meer dan dat u kunt bij iOS of Windows Phone.

De applicatiewinkel van Google heet tegenwoordig Play Store (voorheen Android Market). Hierin kunt u ontzettend veel applicaties vinden. Ook zijn alle populaire applicaties zoals Facebook, Whatsapp, en NU.nl hier te vinden. Totaal zijn er meer dan 900.000 applicaties te vinden in de Play Store, dus voor iedereen zijn er wel interessante apps beschikbaar. Veel applicaties in de Play Store zijn gratis, maar niet alle. Dan komt u ook meteen bij het grootste nadeel van de Play Store op dit moment: Google ondersteunt op dit moment weinig in Nederland gangbare betaalmogelijkheden. Het is alleen mogelijk te betalen met creditcard, PayPal, met een Gift card of met uw telefoonrekening.

Google Maps is natuurlijk ook een sterk punt van Android. Waar Google Maps vroeger alleen een routeplanner had, heeft het tegenwoordig ook een echte navigatiefunctie ingebouwd. Ook de Street View-functie is een sterk punt van Google Maps. Hiermee kunt u echte beelden van de straten zien vanaf de grond, alsof u er zelf doorheen loopt!

Versies

De nieuwste versie van Android is momenteel versie 7.0 Nougat. De update van deze nieuwe versie wordt later in 2016 uitgebracht. Android Nougat is de opvolger van Android 6.0 Marshmallow. Momenteel draaien de meeste Android-smartphones op versie Lollipop (5.1). Lollipop is de opvolger van Android 4.4 KitKat.

Sommige Android-smartphones draaien ook nog op versie KitKat (4.4) en Jelly Bean (4.1, 4.2 en 4.3). Google geeft elke nieuwe versie van Android een nieuwe codenaam mee (in alfabetische volgorde). Waar de eerste twee versies van Android nog geen naam hadden, heette de derde versie bijvoorbeeld Cupcake (dus de derde letter van het alfabet). Inmiddels zijn we dus aanbeland bij de N. Met name versie 6.0 was een grote verbetering ten opzichte van de vorige versies van Android op het gebied van snelheid en mogelijkheden. Vanaf deze versie kun je zelf per app aangeven welke rechten deze krijgen. Je hoeft een app niet direct toegang te geven tot je hele smartphone. 

Bekijk hier de beste Androidaanbiedingen