Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Blackberry OSOver Blackberry OS

Blackberry's hebben altijd al gebruik gemaakt van hun eigen besturingssysteem, genaamd Blackberry OS. De nieuwste versie van het besturingssysteem heet Blackberry 10. Blackberry 10 laat zich voornamelijk bedienen door te 'swipen', oftewel door te vegen over het scherm. U kunt bijvoorbeeld altijd terugkeren naar uw homescreen (het startscherm) door op elk gewenst moment naar boven te vegen. Zo kunt u uw actieve applicaties bekijken, of alle overige applicaties die op uw telefoon staan. U kunt deze schermen helemaal naar eigen smaak inrichten. Er zijn al vele applicaties beschikbaar voor Blackberry 10, zoals Whatsapp of Facebook. Hiermee kunt u de functionaliteit van uw toestel nog verder uitbreiden!


Mogelijkheden

Blackberry 10 biedt de gebruiker ontzettend veel mogelijkheden. Zo heeft Blackberry 10 een aantal zeer interessante opties voor de zakelijke gebruiker. Met Blackberry Balance kunt u zeer gemakkelijk onderscheid maken tussen zakelijk en privégebruik. Met een simpele beweging kunt makkelijk schakelen tussen uw profielen, zodat u alleen over de informatie beschikt die u op dat moment nodig heeft. Als werkgever is het zelfs mogelijk om deze profielen te beheren voor de werknemers.

In de Blackberry Hub heeft u al uw notificaties op één plek. E-mails, oproepen, Facebookberichten en nog veel meer kunt u allemaal op deze centrale plek bekijken. De Blackberry Hub is op elk gewenst moment op te roepen door simpelweg omhoog en naar rechts te vegen over het scherm. Vanuit de Hub is het mogelijk om direct te reageren op bijvoorbeeld een e-mail, zonder dat u daarvoor een andere applicatie dient te openen.

Het belangrijkste aspect van een smartphone zijn natuurlijk de applicaties (apps) die u kunt installeren op het toestel. Via de Blackberry World kunt al zeer veel applicaties vinden om de functionaliteit van uw toestel uit te breiden. Zo kunt bijvoorbeeld met Whatsapp via internet zeer gemakkelijk berichten sturen, waarmee u sms'jes bespaart. Naast de BlackBerry World kunt u met Blackberry 10 ook Android-applicaties downloaden, waardoor de functionaliteit van uw toestel enorm wordt vergroot. Verder levert Blackberry zelf ook al tal van applicaties mee, zoals bijvoorbeeld Blackberry Messenger. Met Blackberry Messenger kunt u gratis berichten sturen en (video)bellen via internet, maar ook het scherm wat u ziet delen met anderen.


Versies

De nieuwste versie van Blackberry OS is versie 10, ook wel simpelweg Blackberry 10 genoemd. Deze versie werd recent geïntroduceerd door Blackberry en totaal verschillend van de vorige versies. Blackberry 10 wordt voornamelijk bediend door over het scherm te vegen. De vorige versie is Blackberry 7, dat veel meer met knoppen werd bediend. Alle nieuwe toestellen van Blackberry zullen beschikken over Blackberry 10, maar ook toestellen met versie 7 zijn nog te verkrijgen. 


WhatsApp en BlackBerry OS

Vanaf 31 december 2017 is de ondersteuning van WhatsApp voor BlackBerry OS stopgezet en dat betekent simpelweg dat je niet meer via de reguliere weg gebruik kunt maken van WhatsApp. Wel is het mogelijk om een installatiebestand te downloaden via de website van WhatsApp, waarna je de messenger-app gedeeltelijk kunt gebruiken.

  1. Ga in de browser naar www.whatsapp.com/android
  2. Download daar de APK-file
  3. Open de bestandsbeheer-app op je telefoon
  4. Open de APK-file die je zojuist hebt opgeslagen
  5. Klik op installeren
  6. Vervolgens moet je toestaan dat applicaties van andere bronnen mogen worden geïnstalleerd
  7. Ga terug en klik wederom op installeren
  8. Nu kun je WhatsApp gebruiken, mits met wat beperkingen

Zo kun je geen media versturen, waarbij je moet denken aan foto's of video's, maar chatten kan wel. Ook kun je gebruikmaken van de mogelijkheid om een gesprek te starten via WhatsApp, ook wel voip genaamd. Dit is dus zeker niet de oplossing, want het is ook nog de vraag tot wanneer WhatsApp deze werkwijze in stand zal houden. Het wordt dan ook aangeraden om over te stappen naar een BlackBerry met een recent besturingsysteem waar WhatsApp wel volledig op werkt, zoals Android van Google.

Bekijk hier de beste Blackberry-aanbiedingen