Alcatel

Alcatel

Over Alcatel

Alcatel is in 2004 opgericht en het Franse bedrijf timmert behoorlijk aan de weg als het gaat om smartphones. Hoewel het bedrijf niet alleen smartphones maakt, is dat wel het belangrijkste product voor Alcatel. De toestellen van Alcatel zijn budgettoestellen of midrange-telefoons en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Uit veel beoordelingen blijkt dat Alcatel simpelweg veel telefoon levert voor de kleine prijs die je betaalt.

Toestellen

Belsimpel.nl biedt verschillende Alcatel-toestellen aan. Zo hebben we onder andere de Alcatel POP 3 in het assortiment. Dit toestel komt in twee varianten: een 5.0 inch en een 5.5 inch versie. Het grootste verschil tussen de twee toestellen zit, naast het formaat, in de camera. De 5-inchvariant heeft een hoofdcamera van 5 megapixels en een selfiecamera aan de voorkant met 2 megapixels. De grotere versie heeft een camera van 8 megapixels aan de achterkant en een selfiecamera van 5 megapixels. Beide toestellen hebben een intern geheugen van 8 GB, dat je uit kunt breiden met een SD-kaartje.

Naast de POP 3 bieden we ook de Alcatel IDOL 4. Dit is een iets duurder toestel met daarbij behorende specificaties en is dan ook het vlaggenschip van Alcatel voor 2015. Deze telefoon kun je bestempelen als een zeer goede middenklasser met ook weer een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De IDOL 4 heeft bijvoorbeeld 3 GB werkgeheugen, draait op Android 6.0 Marshmallow en heeft een 5.2-inchbeeldscherm met Full-HD-resolutie! De IDOL 4 komt ook in een Plus variant.

Hier vind je alle toestellen van Alcatel

Bekijk hier de beste Android aanbiedingen

Besturingssysteem

De toestellen van Alcatel draaien allemaal op het besturingssysteem Android. Met Android heb je heel veel mogelijkheden en kan je de telefoon helemaal naar eigen smaak aanpassen. Via de Google Play Store heb je met Android toegang tot meer dan een miljoen applicaties. Alcatel doet zelf weinig aanpassingen aan Android en de skin van Alcatel heeft dan ook geen specifieke naam. Eigenlijk is de Alcatel-versie van Android alleen visueel iets anders en draaien de telefoons nagenoeg op de stockversie van Android.

Garantie en reparatie

Meer informatie over de garantie en reparatie van Alacatel-telefoons vind je op de Alcatel garantie- en reparatiepagina.