Dossier In Control: datacoach-app


Download de In Control-app in de Google Play Store of de Apple App Store.

Ontdekt het op Google Play

Telefoons worden al lange tijd voor veel meer gebruikt dan alleen bellen en sms’en: de meeste mensen hebben dan ook een telefoonabonnement waarbij mobiel internet is inbegrepen. Het kan dan ook voorkomen dat je ongemerkt buiten je bundel gaat en je onverwachts extra bij moet betalen. We snappen dat je hier natuurlijk niet op zit te wachten. Daarom zijn we de afgelopen tijd bezig geweest met het ontwikkelen van een app die je helpt meer inzicht te verkrijgen in jouw mobiele dataverbruik: In Control. Hier lees je meer over de functies en mogelijkheden van In Control. 


Wat kan In Control?

In Control helpt je meer inzicht te krijgen in jouw mobiele verbruik om er zo voor te zorgen dat je niet langer meer ongemerkt buiten je bundel gaat. Door zijn eigen, objectieve meting te vergelijken met die van je provider, weet je altijd precies hoe veel MB’s, minuten en sms’jes je nog over hebt. Je dataverbruik wordt dus supernauwkeurig gemeten.


Hoe werkt In Control? 

Wanneer je de app voor de eerste keer opent, word je gevraagd om je bundelgrootte in te voeren en de dag waarop je bundel ingaat. Zo kan de app onder andere een dagbudget op maat voor je berekenen en weet hij wanneer je bijvoorbeeld 50% van je bundel hebt bereikt. Ook kun je ervoor kiezen om in te loggen met het account van je provider. Dit doe je onder het kopje ‘inloggen’. Heb je je vergist bij het invoeren of heb je een ander abonnement afgesloten? Je kunt je gegevens later altijd nog wijzigen onder het kopje ‘beheer’.

Meten
Wanneer je In Control eenmaal hebt ingeschakeld, begint hij je verbruik te meten. Een overzicht van de metingen vind je onder het tabblad ‘verbruik’. Hier zie je onder andere een overzicht van wat je deze week aan MB’s hebt verbruikt. Ook meet In Control het aantal sms’jes dat je verstuurt en je aantal belminuten. Je wifi-verbruik vind je onderaan de pagina.

Coachen
De coach in het tweede tabblad helpt je op weg om meer inzicht te verkrijgen in je dataverbruik. Zo geeft hij onder andere aan hoe veel MB’s je per dag te besteden hebt. Zo heb je een richtlijn waar je je aan kunt houden. Ook vind je hier op welke dagen je het meest en minst verbruikt en je gemiddelde dagverbruik. Ook helpt de coach je met behulp van achievements en tips:

 • Achievements

Ben jij een beetje competitief ingesteld? Dan zijn de achievements echt iets voor jou. Je datacoach deelt badges uit wanneer je bepaalde achievements hebt bereikt. Zo ontvang je bijvoorbeeld een ‘Late Night Adventure’-badge wanneer je ’s nachts data verbruikt. Het doel is natuurlijk om alle badges te sparen!

 • Tips

Je persoonlijke datacoach zorgt er ook voor dat je helemaal op de hoogte bent van de belangrijkste zaken omtrent dataverbruik: dit doet hij via tips. Zo kun je lezen welke activiteiten veel data kosten en welke juist niet. Benieuwd wat je allemaal kunt doen met 1 MB aan data? Ook dat legt de coach aan je uit.

Adviseren
Wanneer je toe bent aan een nieuw abonnement of toestel, is het adviestabblad ideaal voor jou. Op deze pagina vind je een overzicht van de beste aanbiedingen. Deze zijn gebaseerd op het verbruik dat de app gemeten heeft, speciaal op maat gemaakt voor jou dus! Met de voorgestelde abonnementen betaal je dus niet langer voor MB’s, belminuten of sms’jes die je niet gebruikt.


In Control als widget instellen

Daarnaast is er nog de mogelijkheid om de app als widget in te stellen. Dit betekent dat er een widget wordt toegevoegd aan een homescreen in je smartphone, die een grafiek van je dataverbruik laat zien. Zo ben je direct op de hoogte van je dataverbruik, zonder daarvoor de app apart te hoeven openen. Hier leggen we uit hoe je de app als widget instelt voor iPhones en Android-toestellen:

Android

 1. Ga naar je homescreen en zoek daar een plekje op waar nog geen app of widget staat.
 2. Druk met je vinger enkele seconden op deze lege plek. Onderin je scherm ontstaat nu een aantal mogelijkheden.
 3. Klik op ‘Widgets’.
 4. Kies vervolgens ‘In Control’. Je hebt nu de keuze uit twee widgets.
 5. Tik op de widget naar keuze en houd deze even vast. Je kunt hem nu verslepen naar een plekje op je homescreen! 

iOS

 1. Swipe in het overzicht met apps, je hoofdmenu, helemaal naar links
 2. Scroll naar onderen en klik op ‘wijzig’
 3. Nu kun je widgets toevoegen.
 4. In Control heeft 2 widgets die je kunt gebruiken (Bundel en Weekoverzicht). Je voegt ze toe door op het plusje te klikken.
 5. Wil je ze op een andere plek? Je kunt de volgorde van de widgets veranderen met de drie streepjes aan de rechterkant. 

Hoe installeer ik In Control?

In Control is voor alle Apple-toestellen met iOS 9.0 of hoger in de App Store te downloaden. Voor Android-toestellen met Android 4.1 en hoger is de app beschikbaar in de Play Store. Meer informatie vind je op de website van In Control. 

Get it on Google Play