Microsoft

Microsoft

Over Microsoft

Microsoft is een Amerikaans bedrijf dat in 1975 is opgericht door Bill Gates en Paul Allen. Het staat bekend om besturingssystemen voor computers, het Microsoft Office pakket en Internet Explorer. Na jarenlange ervaring met software startte het bedrijf in 2011 een samenwerking met Nokia, dat Windows Phone aannam als het primaire besturingssysteem. In 2014 werd Nokia volledig overgenomen door Microsoft en werd Microsoft Mobile opgericht. Dit gedeelte van het bedrijf houdt zich bezig met mobiele telefoons, tablets en bijbehorende accessoires. Microsoft Mobile is de grootste aanbieder van apparaten met het Windows Phone besturingssysteem.

Toestellen

Momenteel biedt Microsoft verschillende toestellen aan in het budget en middenklasse segment. Deze vallen binnen de Lumia-serie, die de eerdere Nokia Lumia-serie voortzet. De nieuwe toestellen dragen het Microsoft Logo en worden niet langer Nokia genoemd. Wel blijven oude Nokia Lumia’s voorlopig via Microsoft nog beschikbaar.
In het budgetsegment vallen de Microsoft Lumia 435, 532 en 535. Dit zijn alle drie toestellen met een goede prijs-kwaliteitverhouding en de belangrijkste smartphonefuncties. In de middenklasse biedt Microsoft Mobile de Microsoft Lumia 640 en de 640 XL aan, die qua specificaties veel op elkaar lijken, maar verschillen in formaat. Binnenkort worden meer Microsoft toestellen verwacht, in combinatie met een update naar het Windows 10 Mobile besturingssysteem.

Hier kun je alle toestellen van Microsoft vinden
Bekijk hier de beste Microsoft aanbiedingen
Bekijk hier de beste Windows Phone aanbiedingen

Hieronder kun je een filmpje van de Microsoft Lumia 640 XL 4G bekijken:Besturingssysteem

Alle Microsoft telefoons draaien op het Windows Phone besturingssysteem. Dit wordt gekenmerkt door het startscherm met Live Tiles, oftewel tegels voor applicaties. Verder beschikken alle smartphones met Windows Phone standaard over het Microsoft Office Pakket, Microsoft OneDrive voor online opslag van bestanden, Skype voor videobellen, HERE Maps voor gratis offline navigatie, de Windows Phone Store voor het downloaden van applicaties en Xbox voor toegang tot je Xbox Live account.

Lees hier meer over Windows Phone

Garantie en reparatie

Meer informatie vind je op de Microsoft garantie- en reparatiepagina.