HTC

HTC

Over HTC

HTC staat voor High Tech Computer. Het Taiwanese bedrijf is in 1997 opgericht. In de tussentijd is HTC uitgegroeid tot één van de grootste en bekendste smartphonefabrikanten ter wereld. HTC is op verschillende vlakken een voorloper (geweest) in de telecomwereld. Het was bijvoorbeeld één van de eerste fabrikanten die een telefoon met touchscreen uitbracht en ook de eerste die een telefoon uitbracht met het Android-besturingssysteem. Daarbij was HTC altijd koploper op het gebied van mooie schermen op smartphones. Waar HTC zich oorspronkelijk had toegelegd op telefoons met Windows Mobile, gebruikt HTC tegenwoordig alleen nog Google Android. HTC ontwikkelde ook telefoons met Windows Phone 8, maar deze Windows Phone smartphones van HTC zijn tegenwoordig niet meer beschikbaar.

Toestellen

HTC heeft voor iedereen wel iets te bieden. In elke prijsklasse zijn mooie telefoons beschikbaar. Het absolute topmodel is momenteel de HTC 10, de opvolger van de HTC One M9 uit 2015. De HTC 10 heeft uitmuntende specificaties en is iets dunner dan zijn voorganger. De telefoon heeft een prachtig 5.2-inchbeeldscherm dat krasbestendig is dankzij het Gorilla Glass 4. Daarnaast heeft het toestel een groot werkgeheugen van 4 GB. De 12-megapixelcamera met dual-LED-flitser levert spetterende plaatjes op.

De One M9 is ook een uitstekende telefoon en valt op door de twee zeer goede camera’s. Die aan de achterkant van het toestel heeft zelfs een lens met 20,7 megapixels. Het toestel heeft een fraai 5-inchbeeldscherm, een octacore-processor en 3 GB werkgeheugen. Dankzij de BoomSound-speakers produceert het toestel voortreffelijk geluid en de accu van 3500 mAh gaat bijzonder lang mee.

Een ander nieuw toestel van HTC is de HTC Desire 830. Deze telefoon is een smartphone uit het middensegment en heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. De specificaties van de Desire 830 zijn in ieder geval dik in orde: 3 GB werkgeheugen, een Full-HD-scherm en Android 6.0 Marshmallow.

Hier vind je alle toestellen van HTC 
Bekijk hier de beste HTC-aanbiedingen
Bekijk hier alle aanbiedingen voor de HTC 10
Bekijk hier alle aanbiedingen voor de HTC One M9

Besturingssysteem

HTC-toestellen draaien op het Android-besturingssysteem. HTC plaatst altijd een eigen skin over Android: HTC Sense. Gebruikers beschikken op deze manier over unieke diensten en functies. HTC BlinkFeed is hier een goed voorbeeld van. Met BlinkFeed ontvang je updates van bijvoorbeeld sociale netwerken en nieuws, in chronologische volgorde op het startscherm. Je bent dus altijd op de hoogte van wat je belangrijk vindt! In het verleden ontwikkelde HTC ook Windows Phone-toestellen, maar deze smartphones worden tegenwoordig niet meer verkocht. Wellicht dat HTC in de toekomst opnieuw smartphones met Windows Phone aanbiedt, maar die kans is niet groot. Om meer te lezen over de verschillende besturingssystemen klik je hieronder:

Lees hier meer over Android
Lees hier meer over Windows Phone

Garantie en reparatie

Meer informatie vind je op de HTC garantie- en reparatiepagina.