Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Windows Phone


Over Windows Phone

Microsoft heeft met Windows al jarenlang het bekendste en meest gebruikte besturingssysteem  voor PC's in handen. Toch was dit voor Microsoft nog niet genoeg. In 2000 bracht het bedrijf met PocketPC 2000 voor het eerst een besturingssysteem uit voor mobiele apparaten, in dit geval voor PocketPC's / PDA's. Windows Mobile 2003 was drie jaar later het eerste besturingssysteem dat geschikt was voor mobiele telefoons, maar echt gebruiksvriendelijk was dit systeem niet. De grote omslag kwam pas in 2010, toen Microsoft Windows Phone 7 uitbracht. Dit systeem zag er totaal anders uit dan voorheen en was speciaal ontwikkeld voor telefoons. Eind 2012 kwam opvolger Windows Phone 8 op de markt, al verschilde deze versie niet zo heel veel van Windows Phone 7.


Mogelijkheden

Het hoofdmenu van Windows Phone wordt opgebouwd uit zogenaamde Live Tiles. Live Tiles zijn vierkantjes waar u op kunt drukken om een applicatie op te starten, maar ze geven ook informatie weer. Zo kunt u bijvoorbeeld een Live Tile hebben waarmee u naar uw berichten kunt gaan, terwijl het icoontje al laat zien hoeveel ongelezen berichten u heeft. Windows Phone ziet er eenvoudig uit maar toch ook zeer fraai. Die eenvoud vindt u ook terug in de manier van bedienen. Windows Phone is een zeer snel en eenvoudig te bedienen besturingssysteem. 

Met Windows Phone heeft u vele mogelijkheden, die u ook nog eens door middel van apps kunt uitbreiden. Alle grote applicaties zoals bijvoorbeeld Whatsapp, Facebook, Skype, Youtube en Nu.nl zijn te vinden in de zogenaamde Windows Store. De Windows Store is de applicatiewinkel van Windows Phone met daarin vele applicaties, zowel betaald als gratis. Tevens heeft u met Windows Phone altijd uw mobiele versie van Microsoft Office bij de hand, omdat deze gratis wordt meegeleverd!


Versies

De meest recente versie van Windows Phone is Windows Phone 8.1, die april 2014 uitkwam. Ten opzichte van versie 8.0 bracht deze versie een aantal verbeteringen. Zo gebruikt Windows Phone 8.1 Internet Explorer 11 als internetbrowser. Ook zijn er nieuwe apps voor amusement en is er een vernieuwd startscherm. Een nadeel van de nieuwste versies van Windows Phone (8.0 en 8.1) is dat de toestellen die beschikken over versie 7.5 niet kunnen updaten naar versie 8.0 en 8.1. Om ervoor te zorgen dat deze toestellen toch enkele van de vele mogelijkheden van Windows Phone 8 krijgen, bracht Microsoft versie 7.8 uit: een update voor versie 7.5 met vele nieuwe mogelijkheden van Windows Phone 8.

Bekijk hier de beste Windows Phone-aanbiedingen