Klantenservice morgen geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

Garantie & reparatie Microsoft

Het kan gebeuren dat je product defect raakt. In dat geval laten we je zeker niet in de kou staan. Hieronder vind je alle benodigde informatie over de service die je bij je product van Microsoft kunt verwachten. Voor garantie is Belsimpel.nl je eerste aanspreekpunt. Wij raden je aan om de volgende informatie goed door te lezen.
Optie 1: Product is al defect bij ontvangst

Soms komt het voor dat een product bij ontvangst al kapot is. Uiteraard repareren wij het product dan voor je, maar mogelijk kom je zelfs in aanmerking voor extra service! Valt je product binnen deze speciale serviceregeling, dan ruilen wij het defecte product bij ontvangst direct om voor een nieuw model. Je hoeft dan geen reparatieproces te doorlopen!

Spelregels extra service

Het komt voor dat een product bij ontvangst al kapot is. Uiteraard repareren wij het product dan voor je, maar mogelijk kun je gebruik maken van extra service! Valt je product binnen deze speciale serviceregeling, dan ruilen wij het defecte product om voor een nieuw model. Je doorloopt dan dus geen reparatieproces! Het defecte product wordt opgestuurd naar ons hoofdkantoor en binnen 1 tot 5 werkdagen ontvang je een nieuw model.

Spelregels extra service

Je komt in aanmerking voor de extra service als je aan de volgende eisen voldoet:

  1. Binnen 8 werkdagen na ontvangst is het defect bij onze klantenservice gemeld;
  2. Het product is redelijkerwijs in originele en ongebruikte staat;
  3. Het product is compleet met een redelijkerwijs onbeschadigde fabrieksverpakking, alle accessoires en (onbeschreven) boekjes.

Zodra we je product retour ontvangen, controleren we het op de bovenstaande eisen. Voldoet je product aan de voorwaarden, dan kom je in aanmerking voor deze extra service en wisselen wij je product om voor een nieuwe! Is dat niet het geval? Dan verhelpen wij het defect door het product voor je te repareren.
Optie 2: Toestel is defect binnen de garantie

Belsimpel.nl regelt de garantie op je product. Microsoft zorgt er daarnaast voor dat al haar klanten 2 jaar lang gratis fabrieksgarantie hebben. Voor accu's en accessoires geldt een termijn van 6 maanden. Mocht het zo zijn dat je accessoires binnen de garantieperiode niet goed werken, dan stuur je deze gratis naar Belsimpel.nl terug. Dit geldt ook voor accessoires die niet officieel van de fabrikant zijn. Wij controleren het defect vervolgens en sturen een vervangend exemplaar als de schade onder de garantie valt. Je hoeft dus voor een normale accessoire geen reparatiecentrum te gebruiken. Uitzonderingen hierop zijn smartwatches. Deze volgen dezelfde garantieprocedure als mobiele telefoons.

Als je binnen de garantieperiode problemen hebt met je Microsoft-product, doorloop dan de volgende stappen:

Stap 1:

Raadpleeg de website van Microsoft. In veel gevallen is hier een up-to-date oplossing te vinden voor je probleem.

Stap 2:

Als stap 1 niet heeft geholpen, kun je je product laten repareren door Teleplan. Dit is een reparatiecentrum wat door Microsoft erkend is. Bij Teleplan laat Belsimpel al haar reparaties van Microsoft-toestellen doen. Je meldt je product hiervoor digitaal aan via onze website. Hou de pakbon (dit is de factuur) van Belsimpel.nl bij de hand, dit is je garantiebewijs. Bewaar de bon goed als je het pakket naar Teleplan opstuurt. De verzendkosten kun je op vertoon van de bon terugkrijgen via onze klantenservice.

Je huidige status bekijken

Heb je het toestel aangemeld bij Teleplan? Bekijk je reparatiestatus via www.e-repair.nl. Dit is de meest actuele informatie van je reparatie. Onze medewerkers bekijken deze status als zij je informeren.

Vragen over je reparatie bij Teleplan?

Heb je tijdens het reparatieproces nog vragen, dan stel je die via info@belsimpel.nl. Vermeld hierbij je reparatienummer (dat je van Teleplan krijgt bij het aanmelden van je product).

Wel of geen garantie?

Teleplan bepaalt vervolgens of er sprake is van een defect dat binnen of buiten de garantie valt. Val-, stoot-, vocht- en/of waterschade zijn in ieder geval uitgesloten van garantie. Als er sprake is van reparatie onder garantie, dan wordt het product na reparatie weer gratis naar je toegestuurd. Wanneer er sprake is van een defect buiten de garantie, dan word je hier door Teleplan van op de hoogte gebracht. Hierna heb je de keuze tussen reparatie tegen betaling, het kosteloos laten vernietigen van je product of het ongerepareerd terugsturen van je artikel. Het is mogelijk dat hier onderzoeks- en verzendkosten aan verbonden zijn. Deze kosten liggen meestal tussen de €40,- en €65,-.

Reparatiestatus

Nadat je toestel ter reparatie is opgestuurd gaat het een reparatieproces in bij Teleplan. Normaal gesproken duurt dit 5-10 werkdagen, tenzij onderdelen nabesteld moeten worden. Met onderstaande gegevens kun je je reparatiestatus inzien bij Teleplan en kun je inschatten hoe lang de reparatie nog ongeveer duurt. Via deze link kun je de reparatiestatus opvragen van je reparatie bij Teleplan. Je reparatiestatus wordt weergegeven wanneer je tenminste één van de vier onderstaande velden invult:

  • Ordernummer: deze heb je na aanmelding gekregen;
  • Referentienummer: je eigen referentie;
  • IMEI: het unieke nummer van je telefoon. Deze staat op de pakbon die je van ons gekregen hebt.
  • Mobiel nummer + Postcode
Maak een backup!

Het kan zijn dat het nodig is om het toestel terug te zetten naar fabrieksinstellingen om het toestel te repareren. Hierbij raakt je alle persoonlijke gegevens kwijt. Zorg dus altijd dat je een back-up hebt van alle gegevens die je niet kwijt wilt raken.
Optie 3: Toestel is defect buiten de garantie

Als je product defect raakt na de gestelde garantietermijn, dan kun je op deze pagina lezen wat dit voor je betekent. Weet je niet hoe lang de garantietermijn van je product is? Klik dan hier.
Ruilen & annuleren

Alle producten van Belsimpel.nl kunnen door consumenten tot 31 dagen na ontvangst gratis teruggestuurd worden. Klik hier voor alle informatie over ruilen en annuleren.