Simlockvrij is een term die je tegenwoordig niet zo vaak meer tegenkomt; niet omdat telefoons minder vaak simlockvrij zijn, maar juist omdat het vanzelfsprekend is dat je mobiel geen simlock heeft. Ook alle toestellen die Belsimpel verkoopt zijn simlockvrij. Maar wat is simlock eigenlijk, en wat heeft het voor functie? Op deze pagina vind je alle informatie over simlockvrije telefoons. |
Wil je graag een simlockvrije telefoon kopen? Dan ben je bij Belsimpel aan het juiste adres. Alle toestellen die wij verkopen zijn simlockvrij, van alle Samsung modellen tot de nieuwste iPhones. Zo kun je zonder zorgen internetten en bellen met elke provider, dat is wel zo klantvriendelijk.
Simlockvrij betekent dat een telefoon geen simlock heeft. Simlock is een blokkade in de software van een toestel, waardoor je met dat toestel alleen gebruik kunt maken van simkaarten van één bepaalde provider. Simlock zit normaal gesproken alleen op telefoons die je met abonnement koopt bij een provider en verloopt na 1 of 2 jaar. Daartegenover staat dan wel vaak een toestelkorting.
Simlock is niet meer helemaal van deze tijd. De meeste nieuwe telefoons, zoals die van Apple of Samsung, zijn tegenwoordig allemaal simlockvrij. Als je wilt controleren of je telefoon een simlock heeft heb je je IMEI-nummer nodig, deze vind je door:
Wanneer je je IMEI -nummer hebt gevonden vul je deze in op www.imei.info om te controleren of je telefoon simlockvrij is of niet.
Ook kun je testen of je telefoon simlockvrij is, door er een simkaart van een andere provider in te plaatsen. Als je dan een melding krijgt dat deze Sim niet geldig of niet beschikbaar is, heeft je telefoon waarschijnlijk een simlock. Krijg je geen melding? Dan is je telefoon simlockvrij!
Heeft je telefoon toch een simlock? Dan is je provider verplicht je smartphone na een jaar gratis simlockvrij te maken! Om de simlock te verwijderen kun je contact opnemen met je provider of een code opvragen om de blokkade in de software op te heven.
Zo’n ‘unlockcode’ kun je vaak gemakkelijk opvragen via de website van je provider.