Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Simkaarten

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over simkaarten.


Wanneer krijg ik een nieuwe simkaart?

Bekijk hieronder per situatie of je een nieuwe simkaart van Belsimpel.nl krijgt:

 • Je hebt een nieuw abonnement besteld, eventueel met toestel en/of nummerbehoud:
  Je krijgt een nieuwe simkaart van Belsimpel.nl, behalve als je een abonnement heb besteld bij Simyo: deze provider verstuurt de simkaart zelf.

 • Je hebt een verlenging besteld, eventueel met toestel:
  Je krijgt geen nieuwe simkaart van Belsimpel.nl. Toch kan het zijn dat je een nieuw toestel bij je verlenging krijgt, waarvoor je een ander type simkaart nodig hebt (zie hieronder de verschillende typen simkaarten). Je hebt in dat geval twee opties:

  1. Je kunt het beste een nieuwe simkaart aanvragen bij de provider. Het verschilt per provider of hier kosten aan verbonden zijn.
  2. Via Belsimpel is het ook mogelijk om een simkaart aan te schaffen en een simwissel aan te vragen. Voor een simkaart betaal je in een Belsimpel.nl-winkel €5,95. Uiteraard rekenen we voor het uitvoeren van de simwissel niets.
  3. Je kunt er ook voor kiezen om de oude simkaart gratis op maat te laten knippen bij een Belsimpel-winkel bij jou in de buurt. Let op: dit is op eigen risico.
 • Je hebt een prepaidpakket met simkaart besteld:
  Je krijgt een nieuwe simkaart van Belsimpel.nl.


Type simkaarten

Er zijn verschillende soorten simkaarten in omloop. Het grootste verschil is daarbij het formaat. Momenteel is er de 'normale' simkaart, de microsimkaart en de nanosimkaart. Kijk goed welk type simkaart in je telefoon of tablet hoort. Het type simkaart staat bij de specificaties van het product. In ons dossier simkaarten vind je meer informatie over simkaarten.


'Normale' simkaart Microsimkaart Nanosimkaart
Normale simkaart Microsimkaart Nanosimkaart
Gebruikt in niet-smartphones en oudere, minder dure Android-toestellen
Bijvoorbeeld: Wiko Lenny 2, Samsung Galaxy Grand Neo Plus Duos.
Gebruikt in sommige middenklasse Android-toestellen en oudere high-end-toestellen
Bijvoorbeeld: Motorola Moto G4, Huawei P8 Lite, LG K4, Samsung Galaxy J7 (2016), Samsung Galaxy S5 Neo, LG Nexus 5.
Gebruikt in sommige middenklasse Android-toestellen en nieuwere high-end-toestellen
Bijvoorbeeld: Samsung Galaxy S7, Apple iPhone 5 en nieuwer, LG G5, Huawei P9, Microsoft Lumia 950, HTC 10, LG Nexus 5X, Sony Xperia X, Huawei P9 Lite, Microsoft Lumia 650, Samsung Galaxy A5, Sony Xperia E5.

Wat moet ik doen wanneer ik een andere simkaart nodig heb?

Als je om welke reden dan ook een nieuwe simkaart nodig hebt, dan kun je een simwissel aanvragen. Hierbij worden je telefoonnummer en je abonnement overgeplaatst naar een nieuwe simkaart. Er verandert dus bijna niets, je maakt na de simwissel gewoon weer gebruik van je abonnement zoals je gewend bent. 

In onderstaande tabel staat weergegeven of Belsimpel.nl bij je provider een simwissel voor je kan uitvoeren en of er kosten zijn verbonden aan de simwissel. Een nieuwe simkaart wordt niet standaard meegeleverd en vraag je tegen betaling aan bij Belsimpel.nl of je provider. De kosten van een nieuwe simkaart komen dus bovenop de kosten in onderstaande tabel.

Provider Simwissel door Belsimpel.nl? Kosten?
Ben Ja. Dit kan ook via je persoonlijke Ik Ben-pagina, wat doorgaans sneller is. Via Ben wel, € 10,-. Bij Belsimpel.nl is dit € 0,-
hollandsnieuwe Ja. Dit kan ook via je persoonlijke hollandsnieuwe-pagina, wat doorgaans sneller is. € 0,-
KPN Ja € 0,-
T-Mobile Ja Via T-Mobile wel, bij Belsimpel.nl is dit afhankelijk van kosten van de betreffende simkaart.
Tele2 Ja € 0,-
Telfort Ja € 0,-
Simyo Nee, maar dit kan wel via je persoonlijke Simyo pagina. Door Simyo te bepalen.
Vodafone Ja € 0,-

Waar vind ik mijn simkaartnummer?

Het kan nodig zijn dat je het simkaartnummer van je simkaart ergens moet invullen, zoals bij het aanvragen van nummerbehoud. Op deze pagina leggen we uit hoe je je simkaartnummer achterhaalt.