Waar vind ik mijn simkaartnummer?

Het is mogelijk dat je je simkaartnummer ergens moet invullen, bijvoorbeeld bij het aanvragen van nummerbehoud. Je simkaartnummer kun je op verschillende manieren achterhalen.

1. Aflezen van de simkaart

Het simkaartnummer staat afgebeeld op je simkaart. Haal hiervoor de simkaart uit je telefoon, tablet of modem. Naast de goudgekleurde chip op je simkaart staan een aantal cijfers. Dit is je simkaartnummer. Maak je gebruik van een eSIM, dan staat het eSIM-nummer op het papier of de kaart met de QR-code die je hebt gebruikt om de eSIM te downloaden. Hier staat een ICC-nummer, dit is je simkaartnummer.
Het simkaartnummer begint per provider vaak met dezelfde getallenreeks (voorloopcijfers).

Ben 893116 + 13 cijfers
Budget Mobiel 19 cijfers of 893108 + 13 cijfers
hollandsnieuwe 18 of 19 cijfers
KPN 8 cijfers of 893108 + 13 cijfers
Lebara 893126 + 13 cijfers
Odido 893116 + 19 cijfers
Simpel 893116 + 13 cijfers
Simyo 8 cijfers
Tele2 893102 of 893142 + 13 of 14 cijfers
T-Mobile 893116 + 13 cijfers
Vodafone 893144 + 13 cijfers
Ziggo 89 + 17 cijfers

2. Via de instellingen van je smartphone

Bij de meeste smartphones achterhaal je je simkaartnummer via de instellingen. We hebben van een aantal besturingssystemen op een rijtje gezet hoe je via de instellingen van jouw toestel het simkaartnummer vindt.

iPhone / iOS

 1. Open de instellingen-app;
 2. Ga naar 'Algemeen';
 3. Ga naar 'Info';
 4. Het simkaartnummer staat vermeld als 'ICCID'.

Android

Bij Android smartphones is het helaas niet mogelijk om via de instellingen van je toestel achter je simkaartnummer te komen. Een handige app om je simkaartnummer te achterhalen is SIM Card voor Android-toestellen. 

Windows Phone

 1. Open de instellingen-app;
 2. Ga naar 'Info (Over Windows Phone)';
 3. Druk op 'Meer informatie';
 4. Het simkaartnummer staat vermeld als 'SIM ID'.

BlackBerry

 1. Open de instellingen-app;
 2. Ga naar 'Apparaat';
 3. Druk op 'Geavanceerde systeeminstellingen;
 4. Ga naar 'SIM kaart';
 5. Het simkaartnummer staat vermeld als 'ICCID'.

3. Via een gratis applicatie

Een andere handige optie is het achterhalen van je simkaart met behulp van een applicatie. Een voorbeeld hiervan is de gratis app SIM Card voor Android telefoons. Na het installeren van deze app lees je gelijk je simkaartnummer af, samen met nog veel andere handige informatie!

4. Opvragen bij je provider

Het kan zijn dat je simkaartnummer niet goed meer leesbaar is, of dat je het nummer niet kunt vinden via de instellingen van je smartphone. Gelukkig is het simkaartnummer van je simkaart ook altijd bekend bij je provider. Bij sommige providers kun je inloggen op hun website om je simkaartnummer te achterhalen. Als dat niet het geval is, kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van je provider om achter je simkaartnummer te komen.