Belsimpel in de maatschappij

Samenwerking Week van het Geld

Week van het Geld, Ministerie van Financiën

Kinderen en smartphones: een combinatie die tegenwoordig erg vanzelfsprekend is. Kinderen groeien op met smartphones om hen heen, waardoor het een belangrijk onderdeel van hun leven wordt. Maar met het hebben van een smartphone hangen ook kosten samen. 

Belsimpel heeft een lespakket ontwikkeld voor groep 7 en 8, omdat we het belangrijk vinden dat kinderen leren hoe ze met de kosten van een smartphone om kunnen gaan. Onze gastdocenten geven sinds 2017 lessen met het lespakket tijdens de Week van het Geld (een initiatief van het Ministerie van Financiën) op basisscholen door heel Nederland.

Het lespakket bestaat uit zeven opdrachten, waarin de kinderen bijvoorbeeld uitrekenen hoe lang ze moeten sparen van hun zakgeld voordat ze een bepaalde telefoon kunnen kopen en hoe je erachter komt welk abonnement het voordeligst is voor jou. 

Download het gratis lespakket

Het lespakket 'Alles over wat een smartphone kost' bestaat uit een werkboek, antwoordenblad en docentenhandleiding. Download het pakket hier gratis. 

Lespakket downloaden

Lees hier het artikel dat het Dagblad van het Noorden in 2017 over de gastles in Ten Boer heeft geschreven. 

Het Hilversums Nieuws kwam in 2017 langs bij de gastles in Hilversum, lees het artikel hier.

Ook in Brabant was er in 2017 aandacht voor onze gastles in Tilburg. Bekijk hieronder de uitzending van Brabant Nieuws vanaf 12:20.

brabant-nieuws


Mobiele wereld veranderen

Transparantie en de Beste Prijs 

Bij Belsimpel gaan we tot het uiterste voor onze klanten. Eén van de dingen die wij willen doen is de mobiele wereld veranderen. Dat doen we bijvoorbeeld door transparantie: er zijn bij ons geen verborgen kosten of kleine lettertjes. In plaats daarvan zorgen we dat alles duidelijk is en maken we de totale kosten inzichtelijk voor je. Daarnaast ben je bij ons aan het juiste adres voor de beste prijs, dankzij onze Beste Prijsgarantie. 

Abonnement Zonder Gedoe

Abonnement Zonder Gedoe is één van de dingen die wij doen om het bestellen van een abonnement makkelijker te maken voor jou. Hierdoor vraag je in een oogwenk een abonnement aan zonder dat daar gedoe met papier bij komt kijken. Sinds 1 januari 2016 kun je bij Belsimpel namelijk een abonnement aanvragen met een iDeal- en sms-verificatie. Geen gedoe met het printen, ondertekenen en opsturen van papieren! Dat scheelt tijd én papier, en is dus ook nog eens goed voor het milieu.


2 Belminuten Stilte

Onze telefoon is tegenwoordig bijna een verlengstuk van onszelf. Het is natuurlijk ook hartstikke handig dat je even Buienradar kunt checken voordat je de deur uitgaat of snel de dienstregeling van je bus kunt inzien. Op 4 mei staan we echter stil bij de slachtoffers van de strijd om vrijheid. Wij willen graag ons steentje bijdragen aan dit bijzondere moment en steunen daarom het initiatief “2 Belminuten Stilte”. Dit houdt in dat wij onze telefoons op 4 mei tussen 20:00 en 20:02 even op stil zetten, of zelfs helemaal uit. Door tijdens deze 2 minuten stilte ook onze telefoon niet te gebruiken, kunnen we nog beter stilstaan bij de mensen die hun leven hebben gegeven in de strijd voor vrijheid. Doe je mee?

TweeBelminutenStilte