Dossier Outlettoestellen

Inleiding

Sinds de herfst van 2018 kun je bij Belsimpel outlettoestellen bestellen. Dit zijn toestellen die door een klant zijn teruggestuurd of omgeruild, bijvoorbeeld omdat de klant toch een andere kleur toestel wilde. Wij hebben voor je gecontroleerd wat de staat is van het outletmodel, zo weet je precies wat je kunt verwachten.

Wat is een outlettoestel?

Een outlettoestel is een telefoon die eerder door een klant is besteld, maar daarna toch is teruggestuurd. Omdat het toestel al bij een klant is geweest, kunnen wij deze toestellen niet meer als nieuw verkopen. Daarom geven wij ze een tweede kans als outlettoestel.

Omdat niet alle toestellen in dezelfde staat worden teruggestuurd, hebben we outlettoestellen opgedeeld in vier verschillende categorieën. Zo weet je precies wat je kunt verwachten wanneer je voor een outlettoestel kiest. De categorieën zijn als volgt ingedeeld:

 • Als nieuw
  Outlettoestellen uit de categorie 'Als nieuw', zien er, zoals de naam al zegt, als nieuw uit. Dat betekent dat deze toestellen doorkunnen voor een nieuw toestel, maar wél in prijs zijn verlaagd. Dit kan bijvoorbeeld doordat het toestel door de klant geannuleerd is, maar het doosje of een accessoire niet meer in nieuwstaat is of ontbreekt.
 • Zeer goed
  Outlettoestellen die 'Zeer goed' zijn, hebben lichte gebruikssporen. Dit kan gaan om bijvoorbeeld kleine krasjes op het display of de behuizing, die je met het blote oog niet of nauwelijks opmerkt. Dit zijn sporen van gebruik die normaal zijn wanneer je een toestel gebruikt. Deze telefoons werken natuurlijk wel zoals een nieuw toestel.
 • Goed

  Outlettoestellen met het label 'Goed' bevatten lichte gebruikssporen op het display en/of de behuizing. Deze gebruikssporen, zoals krasjes of deukjes, zijn met het blote oog zichtbaar maar beïnvloeden het functioneren van je toestel niet. Het toestel werkt dus gewoon zoals een nieuw toestel.

 • Sterk gebruikt
  Bij outlettoestellen uit de categorie 'Sterk gebruikt' is het duidelijk dat het toestel al eerder is gebruikt. Het toestel functioneert verder helemaal prima, maar is wel voorzien van sterke gebruikssporen. Om deze reden zijn toestellen uit deze categorie vaak sterk in prijs verlaagd ten opzichte van nieuwe toestellen.

Hoe sterker het toestel gebruikt is, hoe lager de prijs van het toestel wordt. Stoor je je dus niet zo aan gebruikssporen, bijvoorbeeld omdat je weet dat je ze zelf ook snel op je eigen toestel maakt? Dan kan het heel goed uit om een outlettoestel te kopen in plaats van een nieuw toestel!

Voordelen van outlettoestellen

Het aanschaffen van een outlettoetsel heeft een aantal voordelen. Ten eerste zijn outlettoestellen natuurlijk lager geprijsd dan volledig nieuwe toestellen. Ten tweede zorg je er met de aanschaf van een outlettoestel voor, dat een telefoon een tweede kans krijgt. Je bent dus ook nog eens duurzaam bezig!

Prijsverschil

Met het kopen van een outlettoestel bespaar je vaak veel geld, zonder dat je inlevert op kwaliteit. Outlettoestellen werken onder de motorkap namelijk precies hetzelfde als volledig nieuwe toestellen. Het enige verschil is dat aan de buitenkant enige gebruikssporen zichtbaar kunnen zijn, afhankelijk van het soort outlettoetsel dat je kiest.

Duurzaam

Door te kiezen voor een outlettoestel maak je een duurzame keuze. Outlettoestellen kunnen namelijk niet meer verkocht worden als nieuwe toestellen. Door een outlettoetsel aan te schaffen, zorg je ervoor dat zo'n toestel toch nog een tweede kans krijgt. En dat is weer goed voor het milieu, er hoeft namelijk geen nieuw toestel voor gemaakt te worden!

Garantie zoals je dat gewend bent van Belsimpel

Net als bij alle andere toestellen, kun je ook bij outlettoestellen rekenen op 2 jaar garantie van Belsimpel. Deze 2 jaar gaan in op het moment dat het toestel geleverd is.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over outlettoestellen? De kans is groot dat je antwoord hieronder staat!

 • Kan ik een outlettoestel ook in combinatie met een abonnement afsluiten?
 • Wat als ik me bedenk?
 • Worden outlettoestellen met of zonder accessoires zoals een oplader geleverd?
 • Kan ik deelnemen aan promotieacties met mijn outlettoestel?
 • Kan ik een Tulip Assist-verzekering afsluiten bij mijn outlettoestel?
 • Verschillen de voorwaarden bij outlettoestellen als ik bestel via de zakelijke portal?