Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

Garantie & reparatie LG

Als een artikel dat je bij ons aangeschaft hebt defect raakt, laten we je niet in de kou staan. Hieronder vind je alle benodigde informatie over de service die je bij je product van LG kunt verwachten. Voor garantie is Belsimpel.nl je eerste aanspreekpunt. Wij raden je aan om de volgende informatie goed door te lezen.

Optie 1: Product is al defect bij ontvangst

Het komt voor dat een product bij ontvangst al kapot is. Uiteraard repareren wij het product dan voor je, maar mogelijk kun je gebruik maken van extra service! Valt je product binnen deze speciale serviceregeling, dan ruilen wij het defecte product om voor een nieuw model. Je doorloopt dan dus geen reparatieproces! Het defecte product wordt opgestuurd naar ons hoofdkantoor en binnen 1 tot 5 werkdagen ontvang je een nieuw model.

Spelregels extra service

Je komt in aanmerking voor de extra service als je aan de volgende eisen voldoet:

 1. Binnen 8 werkdagen na ontvangst is het defect bij onze klantenservice gemeld;
 2. Het product is redelijkerwijs in originele en ongebruikte staat;
 3. Het product is compleet met een redelijkerwijs onbeschadigde fabrieksverpakking, alle accessoires en (onbeschreven) boekjes.

Zodra we je product retour ontvangen, controleren we het op de bovenstaande eisen. Voldoet je product aan de voorwaarden, dan kom je in aanmerking voor deze extra service en wisselen wij je product om voor een nieuwe! Is dat niet het geval? Dan verhelpen wij het defect door het product voor je te repareren.
Optie 2: Toestel is defect binnen de garantie

Belsimpel.nl regelt de garantie op je product. LG zorgt er daarnaast voor dat al haar klanten 2 jaar lang gratis gebruik maken van de fabrieksgarantie. Voor accu's en accessoires geldt een termijn van 6 maanden. Mocht het zo zijn dat je accessoires binnen de garantieperiode niet goed werken, dan kun je deze gratis naar Belsimpel.nl terugsturen. Dit geldt ook voor accessoires die niet officieel van de fabrikant zijn. Wij controleren vervolgens het defect en sturen een vervangend exemplaar als de schade onder de garantie valt. Je hoeft voor een normale accessoire dus geen reparatiecentrum te gebruiken. Uitzonderingen hierop zijn smartwatches. Deze volgen dezelfde garantieprocedure als mobiele telefoons.

Als je binnen de garantieperiode problemen hebt met je LG-product, doorloop dan de volgende stappen:

Stap 1:

Raadpleeg de website van LG en klik op FAQ. In veel gevallen vind je hier een oplossing voor je probleem. Ook kun je voor technische ondersteuning contact opnemen met de helpdesk van LG.

Telefoonnummer 0900-5435454 (€0,10 p/m)
Ma - vrijdag 08.30 - 17.00 uur

Stap 2:

Als de eerste stap geen oplossing biedt, dan adviseren wij je de software van het product te updaten. Ga naar de website van LG en klik op Software Update.

Stap 3:

Als stap 1 en 2 niet hebben geholpen, kun je je product laten repareren door Teleplan. Dit is een reparatiecentrum wat door LG erkend is. Bij Teleplan laat Belsimpel al haar reparaties van LG-toestellen doen. Je meldt je product hiervoor digitaal aan via onze website. Hou de pakbon (dit is de factuur) van Belsimpel.nl bij de hand, dit is je garantiebewijs. Bewaar de bon goed als je het pakket naar Teleplan opstuurt. De verzendkosten kun je op vertoon van de bon terugkrijgen via onze klantenservice.

Je huidige status bekijken

Heb je het toestel aangemeld bij Teleplan? Bekijk je reparatiestatus via www.e-repair.nl. Dit is de meest actuele informatie van je reparatie. Onze medewerkers bekijken deze status als zij je informeren.

Vragen over je reparatie bij Teleplan?

Heb je tijdens het reparatieproces nog vragen, dan stel je die via info@belsimpel.nl. Vermeld hierbij je reparatienummer (dat je van Teleplan krijgt bij het aanmelden van je product).

Wel of geen garantie?

Teleplan bepaalt vervolgens of er sprake is van een defect dat binnen of buiten de garantie valt. Val-, stoot-, vocht- en/of waterschade zijn in ieder geval uitgesloten van garantie. Als er sprake is van reparatie onder garantie, dan wordt het product na reparatie weer gratis naar je toegestuurd. Wanneer er sprake is van een defect buiten de garantie, dan word je hier door Teleplan van op de hoogte gebracht. Hierna heb je de keuze tussen reparatie tegen betaling, het kosteloos laten vernietigen van je product of het ongerepareerd terugsturen van je artikel. Het is mogelijk dat hier onderzoeks- en verzendkosten aan verbonden zijn. Deze kosten liggen meestal tussen de €40,- en €65,-.

Reparatiestatus

Nadat je toestel ter reparatie is opgestuurd gaat het een reparatieproces in bij Teleplan. Normaal gesproken duurt dit 5-10 werkdagen, tenzij onderdelen nabesteld moeten worden. Met onderstaande gegevens kun je je reparatiestatus inzien bij Teleplan en kun je inschatten hoe lang de reparatie nog ongeveer duurt. Via deze link kun je de reparatiestatus opvragen van je reparatie bij Teleplan. Je reparatiestatus wordt weergegeven wanneer je tenminste één van de vier onderstaande velden invult:

 • Ordernummer: deze heb je na aanmelding gekregen;
 • Referentienummer: je eigen referentie;
 • IMEI: het unieke nummer van je telefoon. Deze staat op de pakbon die je van ons gekregen hebt.
 • Mobiel nummer + Postcode

Maak een back-up!

Het kan zijn dat het nodig is om het toestel terug te zetten naar fabrieksinstellingen om het toestel te repareren. Hierbij raak je alle persoonlijke gegevens kwijt. Zorg dus altijd dat je een back-up maakt van alle gegevens die je niet kwijt wilt raken.Optie 3: Toestel is defect buiten de garantie

Als je product kapot gaat na de garantietermijn, dan kun je op deze pagina lezen wat dit voor je betekent. Weet je niet hoe lang de garantietermijn van je product is? Klik dan hier.
Ruilen & annuleren

Alle producten van Belsimpel.nl kunnen door consumenten tot 31 dagen na ontvangst gratis teruggestuurd worden. Klik hier voor alle informatie over ruilen en annuleren.


Belangrijk: Heractiveringsvergrendeling!

Tegenwoordig maken veel Android-toestellen gebruik van de zogenaamde heractiveringsvergrendeling. Deze functie wordt actief wanneer je je telefoon terugzet naar de fabrieksinstellingen. Je moet dan direct inloggen met een account dat eerder is gebruikt op die specifieke telefoon. Wanneer dit niet kan is het toestel onbruikbaar. We vragen je om deze functie uit te zetten wanneer je deze opstuurt ter reparatie. Zo voorkomen we dat we je toestel niet kunnen repareren. Wanneer je dit niet doet is de kans groot dat wij het toestel naar je terug moeten sturen. Hierna moet deze functie uitgeschakeld worden met het gebruikte account. Vervolgens moet de telefoon weer terug om deze nu echt te repareren. Dit kost veel tijd en vertraagt het proces voor zowel een reparatie als vergoeding. Het uitschakelen van deze functie zonder de inloggegevens van het account is onmogelijk, anders zou de functie niet goed werken. Het uitschakelen van de heractiveringsvergrendeling gaat niet bij elk toestel op dezelfde manier, maar is vaak gemakkelijk te vinden. Een algemeen stappenplan kun je hieronder vinden:

 • Ga naar Instellingen
 • Kies Beveiliging
 • Zoek Heractiveringsvergrendeling op in het menu (kan ook de naam Reactivation Security of Killswitch hebben) en vink het uit. Er wordt meteen gevraagd om in te loggen met je account (bijvoorbeeld je Samsung-account of Google-account)
 • Voer het wachtwoord van je account in
 • Zodra het wachtwoord succesvol is ingevoerd, is de heractiveringsvergrendeling uitgeschakeld.

Sommige Android-toestellen maken gebruik van Android Apparaatbeheer. Dit uitschakelen is ook belangrijk voor het uitschakelen van de heractiveringsvergrendeling. Dit doe je bij Instellingen > Beveiliging > Apparaatbeheerders. Weet je niet zeker of je heractiveringsvergrendeling is uitgeschakeld en wil je je apparaat ruilen/terugsturen? Reset dan je telefoon naar fabrieksinstellingen. Als je hierna je toestel gewoon kunt gebruiken zonder in te loggen met je oude account, is het uitschakelen van de heractiveringsvergrendeling gelukt.