Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

Garantie & reparatie Acer


Gaat er iets mis met een artikel dat je bij ons hebt aangeschaft, dan is dat erg vervelend. Daarom laten we je niet in de kou staan. Hieronder vind je alle benodigde informatie over de service die je krijgt bij een Acer-product. Voor garantie is Belsimpel.nl je eerste aanspreekpunt. Kies hieronder je situatie.

Optie 1: Product is reeds defect bij ontvangst

Het komt voor dat een product bij ontvangst al kapot is. Uiteraard repareren wij het product dan voor je, maar mogelijk kun je gebruik maken van de snelle omwisselservice! Valt je product binnen deze speciale serviceregeling, dan ruilen wij het defecte product om voor een nieuw model. Je doorloopt dan dus geen reparatieproces! Het defecte product wordt opgestuurd naar ons hoofdkantoor en binnen 1 tot 5 werkdagen ontvang je een nieuw model.

Spelregels snelle omwisselservice

Je komt in aanmerking voor de snelle omwisselservice als je aan de volgende eisen voldoet:

  1. Binnen 8 werkdagen na ontvangst is het defect via de orderstatuspagina gemeld; kom je hier niet uit? Op deze pagina leggen we je stap voor stap uit hoe je je product aanmeldt.
  2. Het product is redelijkerwijs in originele en ongebruikte staat;
  3. Het product is compleet met een redelijkerwijs onbeschadigde fabrieksverpakking, alle accessoires en (onbeschreven) boekjes.

Zodra we je product retour ontvangen, controleren we het op de bovenstaande eisen. Voldoet je product aan de voorwaarden, dan kom je in aanmerking voor deze snelle omwisselservice en wisselen wij je product om voor een nieuwe! Is dat niet het geval? Dan verhelpen wij het defect door het product voor je te repareren.
Optie 2: Toestel is defect binnen de garantie

Bij Belsimpel.nl helpen we je graag, maar daarnaast biedt Acer al haar klanten ook een hoop extra service. Zo maak je bij Acer twee jaar lang gratis gebruik van de Acer Pick-up and Return garantie. Voor accu's en accessoires geldt een afwijkende termijn van zes maanden. Mocht het zo zijn dat je accessoires binnen de garantieperiode stoppen met werken, dan kun je deze kosteloos aanmelden voor vervanging via de orderstatuspagina. Kom je hier niet uit? Op deze pagina leggen we je stap voor stap uit hoe je je product aanmeldt. Dit geldt ook voor accessoires die niet officieel van de fabrikant zijn. Wij sturen je een vervangend exemplaar als de schade onder de garantie valt. Voor een gewone accessoire hoef je dus niets via een reparatiecentrum te regelen. Uitzonderingen hierop zijn smartwatches: hiervoor gelden dezelfde garantieregelingen als voor mobiele telefoons.

Heb je in de garantieperiode klachten over je Acer-product? Neem dan direct contact op met Acer via onderstaand telefoonnummer.

Acer Repair

Telefoonnummer 0900-2020767 (€0,80 per gesprek)
Maandag - vrijdag 09.00 - 18.00 uur


Je kan een afspraak inplannen om je Acer-product te laten afhalen voor reparatie. Op werkdagen is een chauffeur binnen 24 uur ter plaatse om je product af te halen. Regel je je zaken liever online? Met het Acer Zelfservicecentrum is dit ook een optie.

Wel of geen garantie?

Het reparatiecentrum van Acer bepaalt vervolgens of er sprake is van een probleem dat binnen de garantie valt. Val-, stoot-, vocht- en/of waterschade horen hier helaas niet bij. Is er sprake van reparatie onder garantie? Dan levert Acer het product na reparatie weer gratis bij je af. Mocht er sprake zijn van een probleem dat buiten de garantie valt, dan laat Acer je dit op tijd weten. Hierna heb je de keuze tussen reparatie tegen betaling, het kosteloos laten vernietigen van je product of het ongerepareerd terugsturen van je artikel.

Reparatiestatus

Een reparatie duurt meestal zo’n vijf tot tien werkdagen, maar kan uitlopen als er onderdelen nabesteld moeten worden. Tijdens de reparatie houdt Acer je per e-mail op de hoogte over de status van je product.

Maak een back-up!

Het kan zijn dat het nodig is om het toestel terug te zetten naar fabrieksinstellingen om je probleem op te lossen. Hierbij raak je alle persoonlijke gegevens kwijt. Zorg dus altijd dat je een back-up hebt van je belangrijkste gegevens.
Optie 3: Toestel is defect buiten de garantie

Als je artikel kapot gaat buiten de garantietermijn, dan lees je op deze pagina wat dit voor jou betekent. Weet je niet hoe lang de garantietermijn van jouw product is? Klik dan hier.
Ruilen & annuleren

Alle producten van Belsimpel.nl kunnen door consumenten tot 31 dagen na ontvangst gratis geretourneerd worden. Klik hier voor alle informatie over ruilen en annuleren.


Belangrijk: Heractiveringsvergrendeling!

Tegenwoordig maken veel Android-toestellen gebruik van de zogenaamde heractiveringsvergrendeling. Deze functie wordt actief wanneer je je telefoon terugzet naar de fabrieksinstellingen. Je moet dan direct inloggen met een account dat eerder is gebruikt op die specifieke telefoon. Wanneer dit niet kan is het toestel onbruikbaar. We vragen je om deze functie uit te zetten wanneer je deze opstuurt ter reparatie. Zo voorkomen we dat we je toestel niet kunnen repareren. Wanneer je dit niet doet is de kans groot dat wij het toestel naar je terug moeten sturen. Hierna moet deze functie uitgeschakeld worden met het gebruikte account. Vervolgens moet de telefoon weer terug om deze nu echt te repareren. Dit kost veel tijd en vertraagt het proces voor zowel een reparatie als vergoeding. Het uitschakelen van deze functie zonder de inloggegevens van het account is onmogelijk, anders zou de functie niet goed werken. Het uitschakelen van de heractiveringsvergrendeling gaat niet bij elk toestel op dezelfde manier, maar is vaak gemakkelijk te vinden. Een algemeen stappenplan kun je hieronder vinden:

  • Ga naar Instellingen
  • Kies Beveiliging
  • Zoek Heractiveringsvergrendeling op in het menu (kan ook de naam Reactivation Security of Killswitch hebben) en vink het uit. Er wordt meteen gevraagd om in te loggen met je account (bijvoorbeeld je Samsung-account of Google-account)
  • Voer het wachtwoord van je account in
  • Zodra het wachtwoord succesvol is ingevoerd, is de heractiveringsvergrendeling uitgeschakeld.

Sommige Android-toestellen maken gebruik van Android Apparaatbeheer. Dit uitschakelen is ook belangrijk voor het uitschakelen van de heractiveringsvergrendeling. Dit doe je bij Instellingen > Beveiliging > Apparaatbeheerders. Weet je niet zeker of je heractiveringsvergrendeling is uitgeschakeld en wil je je apparaat ruilen/terugsturen? Reset dan je telefoon naar fabrieksinstellingen. Als je hierna je toestel gewoon kunt gebruiken zonder in te loggen met je oude account, is het uitschakelen van de heractiveringsvergrendeling gelukt.