Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Garantie & reparatie Sony

Gaat er iets mis met een artikel dat je bij ons hebt aangeschaft, dan is dat erg vervelend. Daarom laten we je niet in de kou staan. Hieronder vind je alle benodigde informatie over de service die je krijgt bij een product van Sony of Sony Ericsson. Voor garantie is Belsimpel.nl je eerste aanspreekpunt. Kies hieronder je situatie.
Optie 1: Product is al defect bij ontvangst

Het komt voor dat een product bij ontvangst al kapot is. Uiteraard repareren wij het product dan voor je, maar mogelijk kun je gebruik maken van extra service! Valt je product binnen deze speciale serviceregeling, dan ruilen wij het defecte product om voor een nieuw model. Je doorloopt dan dus geen reparatieproces! Het defecte product wordt opgestuurd naar ons hoofdkantoor en binnen 1 tot 5 werkdagen ontvang je een nieuw model.

Spelregels extra service

Je komt in aanmerking voor de extra service als je aan de volgende eisen voldoet:

  1. Binnen 8 werkdagen na ontvangst is het defect bij onze klantenservice gemeld;
  2. Het product is redelijkerwijs in originele en ongebruikte staat;
  3. Het product is compleet met een redelijkerwijs onbeschadigde fabrieksverpakking, alle accessoires en (onbeschreven) boekjes.

Zodra we je product retour ontvangen, controleren we het op de bovenstaande eisen. Voldoet je product aan de voorwaarden, dan kom je in aanmerking voor deze extra service en wisselen wij je product om voor een nieuwe! Is dat niet het geval? Dan verhelpen wij het defect door het product voor je te repareren.
Optie 2: Toestel is defect binnen de garantie

Bij Belsimpel.nl helpen we je graag, maar daarnaast biedt Sony al haar klanten 2 jaar lang een gratis fabrieksgarantie. Voor accu's en accessoires geldt een afwijkende termijn van 6 maanden. Mocht het zo zijn dat je accessoires binnen de garantieperiode stoppen met werken, dan stuur je deze kosteloos terug naar Belsimpel.nl. Dit geldt ook voor accessoires die niet officieel van de fabrikant zijn. Wij sturen je een vervangend exemplaar als de schade onder de garantie valt. Voor een gewone accessoire hoef je dus niets via een reparatiecentrum te regelen. Uitzonderingen hierop zijn smartwatches: hiervoor gelden dezelfde garantieregelingen als voor mobiele telefoons.

Heb je in de garantieperiode klachten over je Sony-product? Neem dan direct contact op met Sony via hun klantenservice.

Stap 1:

Raadpleeg de website van Sony. Vaak is hier een up-to-date oplossing te vinden voor je probleem. Ook kun je voor technische ondersteuning contact opnemen met de helpdesk van Sony. Dit kan via de mail, telefonisch, of met de chat-functie op de website zelf.

Telefoonnummer   0900-8998318
Ma - vrijdag 08.00 - 18.00 uur  

Stap 2:

Een software-update helpt vaak ook. Op deze pagina vind je de meest recente software-updates voor jouw telefoon.

Stap 3:

Hebben bovenstaande stappen niets opgeleverd? Dan is er het door Sony erkende reparatiecentrum Dynafix om je uit de brand te helpen. Belsimpel besteedt al haar reparaties van Sony-producten uit aan dit reparatiecentrum. Hiervoor meld je je product aan via Dr. Mobile. Houd de pakbon (dit is de factuur) van Belsimpel.nl bij de hand, dit is namelijk je garantiebewijs. Als je het pakket naar Dynafix opstuurt, bewaar het bonnetje dan goed. De verzendkosten krijg je terug van onze klantenservice op vertoon van de bon.

Uw huidige status bekijken

Heb je het toestel al aangemeld bij Dynafix? Dan bekijk je je reparatiestatus waar je actuele informatie vindt over je reparatie. Dan ben je net zo goed op de hoogte over jouw reparatie als onze medewerkers!

Vragen over uw reparatie bij Dynafix?

Mocht je tijdens het reparatieproces verder nog vragen hebben, mail dan naar info@belsimpel.nl. Vermeld hierbij het reparatienummer dat je van Dynafix krijgt bij het aanmelden van je product. Dan helpen Belsimpel.nl en Dynafix je zo snel mogelijk verder.

Wel of geen garantie?

Dynafix bepaalt vervolgens of er sprake is van een defect dat binnen of buiten de garantie valt. Val-, stoot-, vocht- en/of waterschade zijn in ieder geval uitgesloten van garantie. Mocht er sprake zijn van reparatie onder garantie, dan stuurt Dynafix het product na reparatie weer gratis naar je terug. Als je defect buiten de garantie valt, dan word je hier door Dynafix van op de hoogte gebracht. Hierna heb je de keuze tussen reparatie tegen betaling, het kosteloos laten vernietigen van je product of het ongerepareerd terugsturen van je artikel. Het is mogelijk dat hier onderzoeks- en verzendkosten aan verbonden zijn. Deze kosten liggen meestal tussen de €40,- en €65,-.

Maak een back-up!

Soms is het nodig om het toestel terug te zetten naar fabrieksinstellingen om het defect te verhelpen. Hierbij worden alle gegevens op de telefoon gewist. Om te voorkomen dat je je bestanden en gegevens kwijtraakt is het slim op een back-up te maken. Dit voorkomt een hoop narigheid!
Optie 3: Toestel is defect buiten de garantie

Als je product defect raakt buiten de garantietermijn, dan lees je op deze pagina wat dit voor jou betekent. Weet je niet hoe lang de garantietermijn van jouw product is? Klik dan hier.
Ruilen & annuleren

Alle producten van Belsimpel.nl kunnen door consumenten tot 31 dagen na ontvangst gratis geretourneerd worden. Klik hier voor alle informatie over ruilen en annuleren.


Belangrijk: Heractiveringsvergrendeling!

Tegenwoordig maken veel Android-toestellen gebruik van de zogenaamde heractiveringsvergrendeling. Deze functie wordt actief wanneer je je telefoon terugzet naar de fabrieksinstellingen. Je moet dan direct inloggen met een account dat eerder is gebruikt op die specifieke telefoon. Wanneer dit niet kan is het toestel onbruikbaar. We vragen je om deze functie uit te zetten wanneer je deze opstuurt ter reparatie. Zo voorkomen we dat we je toestel niet kunnen repareren. Wanneer je dit niet doet is de kans groot dat wij het toestel naar je terug moeten sturen. Hierna moet deze functie uitgeschakeld worden met het gebruikte account. Vervolgens moet de telefoon weer terug om deze nu echt te repareren. Dit kost veel tijd en vertraagt het proces voor zowel een reparatie als vergoeding. Het uitschakelen van deze functie zonder de inloggegevens van het account is onmogelijk, anders zou de functie niet goed werken. Het uitschakelen van de heractiveringsvergrendeling gaat niet bij elk toestel op dezelfde manier, maar is vaak gemakkelijk te vinden. Een algemeen stappenplan kun je hieronder vinden:

  • Ga naar Instellingen
  • Kies Beveiliging
  • Zoek Heractiveringsvergrendeling op in het menu (kan ook de naam Reactivation Security of Killswitch hebben) en vink het uit. Er wordt meteen gevraagd om in te loggen met je account (bijvoorbeeld je Samsung-account of Google-account)
  • Voer het wachtwoord van je account in
  • Zodra het wachtwoord succesvol is ingevoerd, is de heractiveringsvergrendeling uitgeschakeld.

Sommige Android-toestellen maken gebruik van Android Apparaatbeheer. Dit uitschakelen is ook belangrijk voor het uitschakelen van de heractiveringsvergrendeling. Dit doe je bij Instellingen > Beveiliging > Apparaatbeheerders. Weet je niet zeker of je heractiveringsvergrendeling is uitgeschakeld en wil je je apparaat ruilen/terugsturen? Reset dan je telefoon naar fabrieksinstellingen. Als je hierna je toestel gewoon kunt gebruiken zonder in te loggen met je oude account, is het uitschakelen van de heractiveringsvergrendeling gelukt.