Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Garantie & reparatie Honor

Als een artikel dat je bij ons aangeschaft hebt defect raakt, laten we je niet in de kou staan. Hieronder vind je alle benodigde informatie over de service die je bij je product van Honor kunt verwachten. Voor garantie is Belsimpel.nl je eerste aanspreekpunt. Wij raden je aan om de volgende informatie goed door te lezen.>

Optie 1: Product is aldefect bij ontvangst

Het komt voor dat een product bij ontvangst al kapot is. Uiteraard repareren wij het product dan voor je, maar mogelijk kun je gebruik maken van extra service! Valt je product binnen deze speciale serviceregeling, dan ruilen wij het defecte product om voor een nieuw model. Je doorloopt dan dus geen reparatieproces! Het defecte product wordt opgestuurd naar ons hoofdkantoor en binnen 1 tot 5 werkdagen ontvang je een nieuw model.

Spelregels extra service

Je komt in aanmerking voor de extra service als je aan de volgende eisen voldoet:

 1. Binnen 8 werkdagen na ontvangst is het defect bij onze klantenservice gemeld;
 2. Het product is redelijkerwijs in originele en ongebruikte staat;
 3. Het product is compleet met een redelijkerwijs onbeschadigde fabrieksverpakking, alle accessoires en (onbeschreven) boekjes.

Zodra we je product retour ontvangen, controleren we het op de bovenstaande eisen. Voldoet je product aan de voorwaarden, dan kom je in aanmerking voor deze extra service en wisselen wij je product om voor een nieuwe! Is dat niet het geval? Dan verhelpen wij het defect door het product voor je te repareren.
Optie 2: Toestel is defect binnen de garantie

Belsimpel.nl regelt de garantie op je product. Met een Honor product maak je 2 jaar lang gratis gebruik te maken van de fabrieksgarantie. Voor accu's en accessoires geldt een termijn van 6 maanden. Mocht het zo zijn dat je accessoires binnen de garantieperiode niet goed functioneren, dan kun je deze kosteloos naar Belsimpel.nl terugsturen. Dit geldt ook voor accessoires die niet officieel van de fabrikant zijn. Wij controleren het defect en zullen een ander exemplaar toesturen als de schade onder de garantie valt. Je hoeft dus voor een gewone accessoire geen reparatiecentrum te gebruiken. Uitzonderingen hierop zijn smartwatches. Deze volgen dezelfde garantieprocedure als mobiele telefoons.

Mocht u binnen de garantieperiode problemen ondervinden met uw Honor product, doorloop dan de volgende stappen:

Stap 1:

Kijk op de website van Honor. In veel gevallen is hier een oplossing te vinden voor je probleem. Als je probleem niet is opgelost, kun je contact opnemen met het door Honor erkende en gecertificeerde reparatiecentrum Dynafix. Hier regelt Belsimpel haar reparaties. Bij Dynafix kun je je product digitaal aanmelden via Dr. Mobile. Let op dat je de pakbon (de factuur) van Belsimpel.nl bij de hand hebt, dit is namelijk je garantiebewijs. Je kunt het pakket gratis naar Dynafix verzenden met ons Kiala label. Print deze uit voor verzending vanuit Nederland of vanuit België en neem deze mee naar het dichtsbijzijnde Kialapunt. Je ontvangt een trackingcode, bewaar deze goed.

Vragen over uw reparatie bij Dynafix?

Mocht je gedurende het reparatieproces verder nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Dynafix via serviceclub.nl@dynafix.com. Vermeld hierbij je RMA nummer (het Dynafix reparatienummer dat je van Dynafix krijgt).

Wel of geen garantie?

Dynafix bepaalt vervolgens of er sprake is van een defect dat binnen of buiten de garantie valt. Met val-, stoot-, vocht- en/of waterschade krijg je in ieder geval geen garantie. Is er sprake zijn van reparatie onder garantie, dan wordt het product na reparatie weer gratis aan je opgestuurd. Is er sprake zijn van een defect buiten de garantie, dan wordt je hier door Dynafix van op de hoogte gebracht. Hierna heb je de keuze tussen reparatie tegen betaling, het kosteloos laten vernietigen van je product of het ongerepareerd terugsturen van je artikel. Het is mogelijk dat hier onderzoeks- en verzendkosten aan verbonden zijn. Deze kosten liggen meestal tussen de €40,- en €65,-.

Reparatiestatus

Nadat je toestel ter reparatie is opgestuurd, gaat het een reparatieproces in bij Dynafix. Dit duurt 5-10 werkdagen, tenzij onderdelen nabesteld moeten worden. Met onderstaande gegevens kun je je reparatiestatus inzien bij Dynafix en kun je inschatten hoe lang je reparatie nog duurt. Via deze link vraag je de reparatiestatus op van de reparatie bij Dynafix. Je reparatiestatus wordt weergegeven wanneer je tenminste 2 van de 4 onderstaande velden invult:

 • RMA nummer: dit is het nummer van de reparatie dat je hebt gekregen na aanmelding van je product.
 • IMEI nummer: dit nummer is te vinden op de factuur van je bestelling en op de verpakking van je toestel.
 • Referentie: dit is vaak je ordernummer bij Belsimpel.nl
 • Postcode: vul je eigen postcode in. Als je het pakket via ons hebt opgestuurd, kun je hier onze postcode invullen: 9712 HT.

Maak een back-up!

Het kan zijn dat het nodig is om het toestel terug te zetten naar fabrieksinstellingen om het defect te verhelpen. Hierbij raak je wel alle persoonlijke gegevens kwijt. Zorg er dus altijd voor dat je een back-up hebt van al persoonlijke gegevens!
Optie 3: Toestel is defect buiten de garantie

Als je product defect raakt ná de gestelde garantietermijn, dan kun je op deze pagina lezen wat dit voor jou betekent. Weet je niet hoe lang de garantietermijn van je product is? Klik dan hier.

Ruilen & annuleren

Alle producten van Belsimpel.nl kunnen tot 31 dagen na ontvangst gratis geretourneerd worden. Klik hier voor alle informatie over ruilen en annuleren.


Belangrijk: Heractiveringsvergrendeling!

Tegenwoordig maken veel Android-toestellen gebruik van de zogenaamde heractiveringsvergrendeling. Deze functie wordt actief wanneer je je telefoon terugzet naar de fabrieksinstellingen. Je moet dan direct inloggen met een account dat eerder is gebruikt op die specifieke telefoon. Wanneer dit niet kan is het toestel onbruikbaar. We vragen je om deze functie uit te zetten wanneer je deze opstuurt ter reparatie. Zo voorkomen we dat we je toestel niet kunnen repareren. Wanneer je dit niet doet is de kans groot dat wij het toestel naar je terug moeten sturen. Hierna moet deze functie uitgeschakeld worden met het gebruikte account. Vervolgens moet de telefoon weer terug om deze nu echt te repareren. Dit kost veel tijd en vertraagt het proces voor zowel een reparatie als vergoeding. Het uitschakelen van deze functie zonder de inloggegevens van het account is onmogelijk, anders zou de functie niet goed werken. Het uitschakelen van de heractiveringsvergrendeling gaat niet bij elk toestel op dezelfde manier, maar is vaak gemakkelijk te vinden. Een algemeen stappenplan kun je hieronder vinden:

 • Ga naar Instellingen
 • Kies Beveiliging
 • Zoek Heractiveringsvergrendeling op in het menu (kan ook de naam Reactivation Security of Killswitch hebben) en vink het uit. Er wordt meteen gevraagd om in te loggen met je account (bijvoorbeeld je Samsung-account of Google-account)
 • Voer het wachtwoord van je account in
 • Zodra het wachtwoord succesvol is ingevoerd, is de heractiveringsvergrendeling uitgeschakeld.

Sommige Android-toestellen maken gebruik van Android Apparaatbeheer. Dit uitschakelen is ook belangrijk voor het uitschakelen van de heractiveringsvergrendeling. Dit doe je bij Instellingen > Beveiliging > Apparaatbeheerders. Weet je niet zeker of je heractiveringsvergrendeling is uitgeschakeld en wil je je apparaat ruilen/terugsturen? Reset dan je telefoon naar fabrieksinstellingen. Als je hierna je toestel gewoon kunt gebruiken zonder in te loggen met je oude account, is het uitschakelen van de heractiveringsvergrendeling gelukt.