‹ Alle nieuwsberichten

IFA 2017 - Alles op een rijtje

IFA 2017 - Alles op een rijtje

De IFA vindt deze week plaats! Deze beurs vol telecom, wearables, gadgets en andere dingen is het tech-mekka voor journalisten en consumenten. Uiteraard is ook Belsimpel dit jaar aanwezig. Deze blogpost zullen wij (Colin en Wessel) behandelen als ons dagboek en we delen hier elke dag onze ervaringen met jullie! #IFA2017Belsimpel

Zondag 3 september – Alles ist vorbei!

Tot diep in de nacht bezig geweest met het editten van verschillende filmpjes en de update van dit artikel en we hadden afgesproken dat we om 10.00 onze sleutels in zouden leveren. Ook zouden we onze bagage nog even kunnen stallen bij ‘Trixie’, onze hostess. Keurig op tijd stonden we dan ook met de deur achter ons dichtgetrokken op de stoep, maar waar onze vriendelijke café-uitbaatster was, keine Ahnung. Dat betekende dat we gepakt en gezakt in hartje Berlijn stonden, dus deal with it en op zoek naar een mooie spot om nog wat filmpjes te schieten. Onze Wessel loopt met een smartwatch van Huawei om de pols en was dan ook zo trots als een pauw dat we via de Google Maps-aanwijzingen op dat horloge terecht kwamen in een wonderschoon park.

Daar de laatste footage geschoten en op weg richting Berlin Hauptbahnhof voor de treinrit richting Nederland. Lekker een stuk gelopen door de stad en het laatste stuk afgelegd met ons favoriete vervoer in Berlijn: der S-Bahn. Aangekomen op Berlijn Centraal nog wat info kunnen verwerken, voordat we op zoek moesten naar de trein. Dat station is nogal groot en met nog 5 minuutjes te gaan moesten we blijkbaar niet op het hoogste platform zijn, maar vier verdiepingen lager, maar dat hebben we natuurlijk makkelijk gered. Op zoek naar wagon 8 dus, want dat was immers te vinden in de NS International-app en na de overstap in Hannover zouden we verder moeten reizen in wagon 24. In de praktijk bleek dat echter net andersom te zijn, dus een kwartier nadat we vertrokken konden we dan eindelijk verder met schrijven en editten, heerlijk dus. Inmiddels zijn we op weg naar Hannover, waar we zullen overstappen richting Amsterdam, to be continued!

IFA 2017 - zondag 3 september - alles is vorbei

De overstap op Hannover was geen probleem en dat betekende dat we al snel onze reis konden vervolgen richting Nederland. Redelijk afgepeigerd was het even heerlijk om met een muziekje in te kunnen werken aan onze teksen en video's. Zodoende is er nog veel werk verzet en de reis verliep voorspoedig. Onze Wessel stapte bij Hengelo al over richting Groningen, terwijl ik verder reisde richting Amsterdam om vervolgens door te gaan richting Den Haag. Wel fijn dat Wessel, verantwoordelijk voor het schieten en editten van video's, het statief liet liggen bij zijn uitstap, zodat ik die deze week nog even richting Groningen mag slepen #thanksbro!

Vandaag werk ik thuis en morgen is het weer heerlijk naar kantoor, zodat ik ook nog even kan bijkomen. Vandaag verzamel ik alle content die we afgelopen week hebben gemaakt om de verschillende fabrikanten hierop te attenderen. Ik schakel met het team in Groningen voor de laatste footage van de IFA, waaronder video's en op social-gebied. Tevens moet ik alle foto's en gemaakte video's verzamelen en zelf ook eens doorkijken, want er is nogal wat footage geschoten. Wessel heeft daarnaast ook nog een drukke agenda, want er moeten nog verschillende filmpjes worden ge-edit, waaronder van de zwarte BlackBerry KEYone en ook onze afsluiter zal vandaag verschijnen in de vorm van een leuke video! Dank voor het checken van onze social media-kanalen, bekijken van onze video's en lezen  van al onze hands-ons en deze blogpost!

Wessel en ik hebben zeker genoten van al het moois van de #IFA2017Belsimpel, wat jullie? Tot de volgende ronde!

Zaterdag 2 september – Cocktails en afspraken

De 'borrel' waarvoor we uitgenodigd waren begon goed, want het bleek een zeer luxeuze party te zijn, waar wij wat underdressed naar binnen liepen. Volgend jaar toch maar Lady Gaga-pumps, galajurken, latexbroeken of jasjedasjes-sets meenemen dus. Na wat cocktails gehaald te hebben bij de Havana Bar kwam we al snel in gesprek met de CEO en een naaste medewerkster van een Duits managementbureau voor platenlabels. Mooi, want zo konden we wat inside-informatie vergaren van alle artiesten die daar optraden, waaronder Marvin Brooks, en de mensen die er paradeerden. Terwijl wij genodigden waren, bleek deze exclusieve party namelijk ook het middelpunt te zijn voor onder andere bekende (Duitse) actrices en sporters.

Van te voren gelukkig wel gekeken of de U-Bahn nog reed richting appartement, maar die rijden in het weekend de gehele nacht. Dat betekende dat er geen tijdslimiet was en het was dan ook al snel na middernacht. De dochter van de bekendste Duitse Schlagerzanger, Joelina Drews, was er te vinden, maar ook verschillende actrices van GZSZ, oftewel Gute Zeiten Schlechte Zeiten. Gezellig aan de babbel dus met Iris Mareike Steen of zangeres Deborah Rosenkranz. De uren verstreken en de tijd van onze eerste zaterdagafspraak naderde steeds sneller. Diep in de nacht was het dan ook wel prima om afscheid te nemen van al onze nieuwe Linkedin-vrienden en stevenden we af richting ons appartement, want om 10.00 stond onze eerste afspraak bij BlackBerry op de agenda.

      "Even naar de photobooth met die Duitse actrice"

IFA 2017 - Zaterdag 2 september - Cocktails

De dag begon dan ook al vroeg, maar na een heerlijke douche begaven we ons weer richting de Messe voor onze afspraak met Johnathan Young en Steven Curwood van BlackBerry. De vernieuwde KEYone is daar gepresenteerd, met iets betere specs dan de eerste variant. Waar het echter vooral om bij deze versie is de kleur, want deze is namelijk geheel zwart. Dit jaar zit er nog meer in de pijplijn, maar dat was geheel top secret en ook niet de focus van het bedrijf op de IFA. Een nieuwe hands-on met deze black edition komt er natuurlijk aan en dat belooft een filmpje te worden, waarbij jullie gaan watertanden. We schoten daarna door naar Caterpillar, want dat bedrijf presenteerd de CAT S31 en S41 op de IFA. Fijn om Peter Mayer even gesproken te hebben en daarbij konden we gelijk nog even spelen met de nieuwe 8-inchtablet voorzien van Windows 10.


Daarna was het tijd voor Samsung met de twee nieuwe wearables in de vorm van de Gear Fit 2 Pro en de nieuwe Gear Sport-smartwatch. Uiteraard was de Note 8 ook in grote getalen te vinden op de immense stand van de fabrikant, dus ook daar hebben we even mee kunnen spelen. Een uitgebreide hands-on van de Note 8 door onze productspecialist Kas verscheen al eerder op onze website en na het weekend zal daarbij ook de videoreview verschijnen, waar onze Jan druk mee bezig is! Het was tijd voor een pols-on met de nieuwe activiteitentracker. Al mijn ervaringen met het slimme horloge van Samsung zijn te vinden in dit artikel, waar je ook de videopreview kunnen checken, made by Wessel.

      "Dat belooft een filmpje te worden, waarbij jullie gaan watertanden"

We hebben daarnaast uiteraard nog meer stands bezocht en bekeken, waaronder die van screenprotectorfabrikant Panzerglass of Drone-producent DJI. Ook bekende accessoirefabrikanten zoals Anker en Otterbox konden een kort bezoek van ons verwachten en natuurlijk zijn we nog even langs Huawei gegaan, die vandaag een nieuwe high-end processor presenteerde. Deze is voorzien van verschillende Artificial Intelligence-snufjes en zal te vinden zijn in aankomende devices van het bedrijf. Inmiddels zijn we aanbeland in onze mansion, om alles verder uit te werken. Ik ben druk bezig geweest met onder andere de Samsung Wearables hands-on en deze aanvulling, maar ook moest er nog geschakeld worden met meerdere teams van Belsimpel. Wessel is druk bezig met het editten van verschillende filmpjes die nog in de pijplijn zitten, waaronder die van de KEYone en Moto X4.

Morgen is het alweer de laatste dag van ons #IFA2017Belsimpel-avontuur, waarbij we nog verschillende video's zullen gaan opnemen, het appartement weer spik en span moeten achterlaten en zullen afreizen richting Nederland. Tot dusver was deze beurs weer een hele mooie, waarvan niet alleen wij genoten hebben, maar jullie hopelijk ook door al onze video's, hands-ons en nieuwsberichten!

IFA 2017 - Zaterdag 2 september - Afspraken

Vrijdag 1 september – daar gaan we weer!

De dag begon een uurtje later, maar dat mocht ook prima, want het was laat vannacht. Heerlijk op stap naar de Messe, hal 21, want we trapten de dag af met een persconferentie van Alcatel, waar het bedrijf op een zeer kleine venue verschillernde nieuwe smartphones liet zien. Even de tijd genomen om een korte impressie te filmen, waarbij ook de vernieuwde BlackBerry KEYone genoemd moest worden. Simpelweg omdat Alcatel en BlackBerry onder hetzelfde TCL vallen.

Later op de dag stond er afspraak met Jeroen Peeters van LG in de boeken, om daar de V30 nog eens uitvoerig te bekijken. Dat betekende dat er wat tijd was om andere interessante producten te spotten, om te checken welke fabrikanten er allemaal aanwezig zijn en om Wessel eens goed kennis te laten maken met deze Duitse beurs. Dat betekende dat we verschillende hallen al even doorgelopen zijn om wat mooie shots te maken.

Aan televisies geen gebrek hierzo, in allerlei vormen en maten, met de nieuwste technieken op verschillende gebieden en natuurlijk met de mooiste trailers die worden getoond. Ook aan slimme apparatuur is hier geen gebrek, waarbij je kunt denken aan witgoed en lampen, maar ook connected cars, tablets en convertibles. We hebben verschillende wearables gespot onder andere de nieuwste lijn van Fossil en daar hebben we uiteraard even mee gespeeld. Ook op het gebied van audio en drones is hier genoeg te spotten, beluisteren, bekijken en te spelen, heerlijk dus!

Ook zijn we verschillende kleinere stands langsgegaan, waarbij we veel nieuwe Aziatische vrienden hebben gemaakt. Van hooverboards, tot nieuwe powerbanks en van allerlei verschillende hoesjes en smartphone-accessoires tot de meest iconische karaokemicrofoon die ik ooit gebruikt heb. Daar heb ik mijn zangskills nog even uit de doeken gedaan en heb ik publiekelijk het team in Nederland, dat deze dagen ook keihard werkt (net zoals altijd), nog even bedankt. Tevens hebben we daar het nieuwe vlaggenschip van Apple gespot, maar meer mogen we daar helaas nog niet over kwijt…

      "Ik heb het team in Nederland, publiekelijk bedankt voor hun keiharde inzet tijdens deze dagen"

Onze productspecialist Kas was in Nederland onderweg naar Samsung om daar met de Note 8 te spelen. Hier lees je zijn eerste indruk van de Galaxy Note 8. Wessel en ik waren ondertussen bij LG, waardoor Wessel nog meer is gaan twijfelen om te wachten op de release van de V30 en daarna gingen we door naar Motorola. Gisteren presenteerde Motorola de X4 en hier vind je mijn mening over de X4. Ondertussen hebben we de stand van Wiko nog even bekeken, zijn we langs de booth van ZTE gegaan en zijn we uitgebreid te woord gestaan bij Archos over hun nieuwe smartphones en tablets, waaronder verschillende rugged varianten. De stand van Huawei hebben we ook alvast stiekem bekeken, terwijl de persconferentie van dat bedrijf mogen pas gaat plaatsvinden; nieuwe chipset it is!


Naast die afspraak gaan we ook langs bij BlackBerry en de Bullit Group, om de nieuwe Cat-toestellen nog eens te bekijken. Andere afspraken staan er nog niet, maar onze to-do-lijst is inmiddels flink gegroeid. Zo moeten we nog langs Samsung voor de nieuwe wearables, willen we nog even langs Fitbit schieten met hun nieuwe smartwatch en gaan we nog even goed kijken bij bekende accessoireproducenten zoals Anker en Otterbox. Inmiddels is het alweer bijna donker, moeten we nog wat eten en begon er een half uur geleden een borrel waarvoor we uitgenodigd zijn. Tijd om af te sluiten dus, even opfrissen, wat snaaien en gaan! Nog wel even kijken met welk vervoer...

Donderdag 31 augustus - hop naar de #IFA2017Belsimpel

Vandaag was het dan ein-de-lijk de dag om daadwerkelijk naar de Messehallen af te reizen, maar voordat we daar arriveerden hadden we half Berlijn al doorkruist. Het begon allemaal met een wekker die ons wakker maakte rond een uur of 07.00, want zo'n drie kwartier later was het alweer tijd om onze crib te verlaten. Het was namelijk tijd om met ons favoriete vervoersmiddel af te reizen naar onze eerste persco van de week: die van LG. Inmiddels zijn we redelijk bekwaam en kunnen we de routes van de S-Bahn en U-Bahn bijna dromen. Ruim op tijd arriveerden we dan ook bij de venue, waar ik mijn 'guest'-pass kon ophalen. Onze Wessel bietste binnen een kwartiertje even een 'press'-pass, dus de dag begon al goed... (dank Jeroen Peeters van LG!)

Dat terzijde was de aankondiging van de LG V30 erg tof om bij te wonen, ook aangezien het echt een hele mooie smartphone is, zoals te lezen is in onze hands-on. Mijn eerste indrukken zijn dus positief, maar wat de prijs van dit moois wordt is gewoonweg nog afwachten. Nog twee korte interviews gegevens voor LG's aftermovie en aan MDC News uit een prachtig land in Azie en toen was het tijd om richting de Messe te gaan. Hop de S-Bahn in en karren maar, waarna we al snel op het immense terrein te vinden waren. Tijd om de hands-on te schrijven en voor Wessel om zijn edit-skills weer even te finetunen (met een prachtig resultaat, dank!)

Toen was het alweer bij Sony-tijd, maar ondertussen werd door het team in Nederland alles omtrent de twee nieuwe robuuste Cat-smartphones online gezet. Terwijl de Sony-presentatie begon, was Wessel al bezig met de laatste aanpassingen in Premiere Pro aan de LG V30-video. Sony toverde drie smartphones uit de hoge hoed en later op de middag stond er een boothtour geboekt, dus we hoefden niet direct aan de bak en konden snel een overheerlijke bratwurst snaaien met een halve liter aan ketchup eroverheen. De zoektocht naar stroom voor Wessel zijn laptop begon, want het filmpje moest nog gerenderd worden en natuurlijk op ons YouTube-kanaal worden geslingerd, maar ook dat verliep vrij voorspoedig. Een kwartiertje later was er dan de afspraak met Sony, waarbij Gelise Bouma ons begeleidde naar een demoruimte, waar ook al andere pers te vinden was. Daar werd onder andere uitleg gegeven over de camera van de nieuwe Sony-toestellen, evenals het design en werd er een persoon gezocht om de nieuwe 3D Creator-functie uit te testen en jullie raden het vast: ik vond dat natuurlijk meer dan prima.

Daarna moest er nog verschillende footage worden geschoten voor onze hands-on en toen was de avond alweer bijna begonnen. Op weg naar het perscentrum dus, want er moest het nodige worden uitgewerkt door mij en Wessel. Inmiddels weet ik redelijk de weg daarzo, dus dat was al snel gevonden en dat betekende dat de laptops uitgestald konden worden, alles aan de lader kon en weer verder gewerkt konden worden. De gehele dag kwam ik al bekenden uit de telecomwereld tegen, maar in de persruimte zaten verschillende ex-collega's van Androidworld waaronder Ruud Caris, Sander Tuit en Dimitry Vleugel, hi dudes dus! De avond was allang gevallen en het perscentrum liep langzamerhand leeg, totdat we het niet meer konden opbrengen en we de ruimte verlieten met nog slechts één persoon die er stug bleef doorwerken. Op de roltrap nog een prachtige ode gegeven aan mijn naaste collega Tim, werkze mogen gap!

      "We hebben het perscentrum uitgespeeld"

Geen borrel en geen Showstoppers, maar richting appartement, want er moest nog wel heel wat gebeuren. Motorola heeft namelijk de Motorola X4 gepresenteerd en de dag voor morgen moest nog voorbereid worden. Geen S-Bahn, maar heerlijk met de benenwagen richting het appartement dus, ondertussen nog een gezonde maaltijd gehaald en verder werken maar! Wessel heeft verschillende headers gemaakt voor aankomende artikelen en onderstaande compilatie van de dag, maar dan in beeld. Terwijl wij dus nog aan de bak moesten, gold dat ook voor onze productspecialist Kas die aanwezig was bij Nokia in Amsterdam, om daar de eerste ervaringen op te kunnen doen met de Nokia 8, waarvan morgen een uitgebreide hands-on zal verschijnen. Morgen beginnen we hier in Berlijn bij Alcatel, gaan we nog even langs bij de LG-booth en hebben we in de avond nog een goede borrel staan. Daarnaast moeten we nog even langs Samsung en wil ik natuurlijk de Moto X4 nog even vasthouden.

Ook zijn we al door de verschillende hallen van de Messe gestruind en hebben we hier en daar al gespot wat er wordt gepresenteerd. Daarnaast is de IFA immens groot en is het ook wel leuk om nog een uurtje over alle venues te struinen, want naast de bekende(re) fabrikanten zijn er ook nog allerlei andere interessante producten te zien. Al met al was het een imposante dag dus, die bijna is afgesloten. Nog even wat artikelen aftikken, de agenda voor morgen dubbelchecken, even douchen, misschien maar eens afwassen en bed in. Bis morgen!

IFA 2017 - Alles op een rijtje

Woensdag 30 augustus - de reis

Vandaag was het dan daadwerkelijk de dag om af te reizen naar de #IFA2017Belsimpel Dat betekende vroeg opstaan, want met een treinritje in het verschiet van Amsterdam Centraal naar Berlin Hauptbahnhof ben je wel even zoet. Terwijl ik bijna in Amsterdam was, had ik nog steeds geen teken van leven van Wessel gekregen.. Maar na drie belletjes, een heuse sms en een shitload WhatsApp-calls kreeg ik dan eindelijk de 'Jajaaaaaa' terug op mijn vraag of hij al wakker was. Onze trein kwam exact op tijd het perron binnen rollen en na een wandeltocht van een halve mijl (we hadden stoelen in de eerste wagon) konden we ons installeren in der Zug.

      "Het is maar drie minuutjes lopen!"

Met een treinrit van 6,5 uur voor de boeg was het een kwestie van laptops uit de tassen en beginnen met werken. Hoewel er al veel werk verzet is (nee deze post, toonde niet de realiteit) stond er nog een hoop te gebeuren. We begonnen direct met het voorwerk: afspraken kortsluiten, headers maken bij nieuwsartikelen, het filmpje van 'de reis' maken (zie hieronder!) en ga zo maar door. Internet was niet aanwezig in de trein, dus dat betekende tetheren in Duitsland (lang leven het afschaffen van de roamingkosten in de EU!) en het was even zoeken naar een stopcontact. Via het wereldwijde web stonden we in contact met het kantoor in Nederland om de laatste dingen door te spreken, te checken, aan te passen, te beschrijven en klaar te zetten voor de komende dagen.

Gearriveerd in Berlijn, met een heerlijk temperatuurtje, was het een kwestie van even bekijken hoe we naar onze crib kwamen. De S-Bahn en U-Bahn, en het switchen daartussen, leek nog niet helemaal aan ons besteed. Ondertussen hebben we nog wat mooie shots gemaakt en zijn we inmiddels geinstalleerd op onze werkplek. Dit zal de komende avonden en nachten het zenuwcentrum zijn, want naast veel werk verzetten (in het perscentrum) op de IFA zelf, zullen we hier vast en zeker tot in de late uurtjes aan het werk zijn.

Zo heeft Samsung net al een kleine presentatie gehouden op de IFA, waar het bedrijf verschillende nieuwe wearables aankondigde. Die gaan we deze week vast en zeker van dichtbij bekijken. Inmiddels zijn er ook wat boodschappen gedaan en is het eerste magnetronverwarmde Curryking XXL-pakket naar binnen geschoven. Straks even de agenda voor morgen doornemen, want daar staan enkele zeer interessante persconferenties in. We trappen vroeg in de ochtend af met LG, die daar de nieuwe V30 zal presenteren. Van dat toestel heeft de fabrikant zelf al verschillende teasers vrijgegeven en ik ben benieuwd naar de eerste indrukken. Ook gaan we naar Sony, maar wat zij gaan presenteren is echter nog de vraag, alhoewel er in het geruchtencircuit wel verschillende verhalen de ronde gaan. Ook willen we langs bij Caterpillar, de fabrikant van robuuste smartphones, want ook dat belooft een klein spektakel te worden. Dan is er ook nog BlackBerry, die komen met iets zwarts, als we de teasers moeten geloven...

      "Moeten we er hier al uit..?"

Morgen is ook de eerste dag dat we op de beursvloer zelf zijn! De standbouwers zijn nog druk bezig om alles in te meten en te plaatsen, te voorzien van stroom en netjes af te werken, voordat de grote mensenmassa verschijnt op de dag dat de IFA officieel opent. Voor nu is het schluss. Onze woonkamer ligt vol met powerbanks, laptops, smartphones, camera's en accu's die opgeladen moeten worden. Morgen gaat het los!!

Dinsdag 29 augustus - voorbereiding

De IFA gaat bijna beginnen! Nog één nachtje slapen en dan vertrekken wij, Colin en Wessel, naar de technologiebeurs in Berlijn! Deze week staat de Messe in Berlijn, volledig in het teken van (inter)nationale presentaties en nieuwe producten. Consumenten hebben toegang van 1 tot en met 6 september. Voor journalisten begint het echter al enkele dagen eerder, want veel fabrikanten gebruiken de IFA als podium om nieuwe producten en smartphones (!) aan te kondigen. Daarom reis ik, Colin (Productspecialist) samen met Wessel (Video & Editting), morgen naar Berlijn om verslag van deze beurs te doen. Op dit moment zijn we druk met de voorbereidingen: zorgen dat we alles mee hebben, laatste wasje in de machine, lijstjes maken, het programma doornemen en ga zo maar door.

      "Colin, heb jij de kaartjes al geprint..?"

Het is al duidelijk dat er veel nieuwe smartphones zullen worden gepresenteerd van grote, bekende fabrikanten. Zo is er onder andere bekend dat LG en Sony aanstaande donderdag (31 aug) persconferenties houden, maar ook Samsung, Huawei en Alcatel zullen aanwezig zijn. BlackBerry heeft al verschillende teasers vrijgegeven, waarin de IFA ook werd genoemd en misschien heeft het robuuste merk Caterpillar ook nog wel wat in de pijpleiding zitten! Ook kleinere fabrikanten zijn aanwezig. We verwachten ook verschillende nieuwe wearables en naar verwachting worden er ook andere, interessante gadgets aangekondigd.

Vanaf donderdag 31 augustus zijn wij dus aan het rennen over de beursvloer om persconferenties bij te wonen en verslag te leggen van onze eerste ervaringen met de nieuwe smartphones, smartwatches en andere aangekondige gadgets. Via de verschillende social mediakanalen van Belsimpel zullen al onze avonturen te volgen zijn en de blogpost die je nu leest updaten we elke dag met een verslag van onze avonturen. Je kunt hier niet alleen lezen hoe onze dag is verlopen, maar we bieden elke avond ook een korte overview van wat we voor de volgende dag verwachten.

      "Heb jij een vraag over de IFA, stel 'm dan met de hashtag #IFA2017Belsimpel"

Wessel en ik zijn aanwezig in Berlijn van 30 augustus tot en met 3 september en in die periode zullen we tot diep in de nacht filmpjes editen en artikelen schrijven, zodat jullie al het nieuws en onze ervaringen zo snel mogelijk te horen krijgen! Terwijl wij rondrennen in Berlijn, wordt er ook op het hoofdkantoor onwijs veel werk verzet tijdens de IFA! Verschillende teams van Belsimpel, waaronder het Productenteam, het Abonnemententeam, Social Media & PR, Marketing, Retail en Inkoop werken zich een slag in de rondte om alles in goede banen te leiden. Komen de nieuwe producten met de juiste specs, prijzen en afbeeldingen online op de juiste momenten, staan alle marketingcampagnes klaar, zijn de nieuwe producten al ingekocht en hoe verloopt alles op social media!? Het wordt hard werken, maar we staan echt te popelen om vanaf morgen verslag te doen van de IFA!

Heb jij trouwens een vraag aan mij of Wessel, over de gepresenteerde producten, een persoonlijke vraag of andere IFA-gerelateerde dingen? Stel ze dan via Facebook, YouTube, Twitter, Google+ of Instagram met de hashtag #IFA2017Belsimpel, of in een reactie onder de berichten! Als alle telecomproducten gepresenteerd zijn, maken we op de IFA een video waarin we je vragen beantwoorden! Dus kom maar door jullie moeilijkste, leukste en gekste vragen!