‹ Alle nieuwsberichten

IFA 2017 - LG V30: minimalistisch design en prachtig OLED-scherm

IFA 2017 - LG V30: minimalistisch design en prachtig OLED-scherm

We hebben er even op moeten wachten en LG had de laatste tijd al veel teasers uitgebracht, maar vandaag is in Berlijn dan toch eindelijk de LG V30 gepresenteerd! Wij mochten erbij zijn en kunnen je nu alles vertellen over dit indrukwekkende toestel mét groothoekcamera, minimalistisch design en OLED-scherm.

Dubbele camera

Het eerste wat opvalt aan de LG V30 is natuurlijk het zeer strakke design, met afgeronde schermranden die ook nog eens erg smal zijn. Dit komt mede door de beeldverhouding van 2:1 en resolutie van 2880x1440 pixels. Het toestel heeft daardoor een slanke look en lijkt fijn in de hand te liggen. De smalle schermranden zorgen er bovendien voor dat het toestel er prachtig uitziet en je volledig kunt genieten van het 6-inchscherm. LG heeft de V30 uitgerust met een prachtig OLED FullVision-scherm in HDR 10-format, bekend om het hoge contrast, spetterende kleuren en goede kijkhoeken. Ben je een beetje onhandig? Het toestel is IP68-gecertificeerd, wat betekent dat het toestel zowel stof- als waterdicht is. Door de aluminium behuizing die in het zilver en blauw verkrijgbaar is, zit er bovendien voor ieder wat wils tussen.

Net als de LG G6, is de LG V30 uitgerust met een dubbele camera, waaronder ééntje waarmee je groothoekfoto’s kunt maken. Deze camera is precies zo afgesteld dat je groothoekfoto's geen lelijk fisheye-effect krijgen, maar er in plaats daarvan natuurlijk uitzien. Zo til je je vakantiekiekjes wel naar een ander niveau! De 16-megapixelcamera werkt samen met de 13-megapixelcamera waardoor de kleuren van je foto extra goed naar voren komen en het diafragma van 1.6 zorgt bovendien voor haarscherpe foto's. Dit is ook nog eens het grootste diafragma in een smartphone ooit. Graphy helpt je bovendien de mooiste foto's te maken en kan gebruikers adviseren om de camera-instelingen te wijzigen voor een betere foto. Er wordt gebruikgemaakt van een nieuw type Crystal Clear lens, waardoor foto's nog kleurgetrouwer zijn. Aan de voorkant van het toestel vinden we nog eens een 5-megapixelcamera om selfies mee te maken. Met Point Zoom zoom je gemakkelijk en vloeiend in terwijl je aan het filmen maakt, hierdoor lijkt je video veel professioneler.

Net als bij de LG G6, stellen de specificaties zeker niet teleur. Mooi is dat de LG V30 één van de allereerste smartphones is met de spiksplinternieuwe Snapdragon 835-processor. In combinatie met 4GB aan RAM-geheugen zorgt dit ervoor dat het toestel snelle, vloeiende prestaties levert. De combinatie van Android 7.1 met LG’s schil, LG UX 6.0 zorgt voor een fijne gebruikservaring. UX is namelijk voorzien van een aantal extra features, zoals de mogelijkheid om het scherm op te splitsen in twee vierkanten, ook in horizontale modus. Ook aan de camera zijn verschillende functies toegevoegd, zoals de mogelijkheid om twee foto’s met elkaar te laten matchen en 360-gradenfoto’s te maken. Het Hi-Fi geluid is subliem dankzij de samenwerking met Bang & Olufsen. De RAM (Receivers as a Mic) zorgt ervoor dat ook het geluid dat je opneemt van zeer hoge kwaliteit is. Er is 64GB uitbreidbaar geheugen aanwezig en de powerbutton op de achterkant fungeert ook als razendsnelle vingerafdrukscanner. Geen zin om je telefoon te ontgrendelen met je vinger? Dan kun je ervoor keizen om de gezichtsherkenning te gebruiken óf zelfs de stemherkenning. Als laatste zorgt dee Power Saving Mode ervoor dat de 3300mAh-accu extra lang meegaat.

Daydream

Daydream is LG's unieke programma dat het uiterste haalt uit jouw VR-ervaring. Door het superscherpe FullVision display word je helemaal in de ervaring getrokken, alsof je er echt bent. Met YouTube VR heb je bovendien toegang tot honderdduizenden uren aan VR-ervaringen. Met ARCore, een ontwikkeling van Google, wordt Augmentred Reality voor steeds meer Android-toestellen beschikbaar. LG geeft aan samen te werken met Google om om AR zo snel mogelijk naar het grote publiek te kunnen brengen.

Beschikbaarheid

Het toestel is nog maar nét onthuld, maar binnenkort al te pre-orderen via onze website in het zilver of blauw