‹ Alle nieuwsberichten

IFA 2017 - Samsung presenteert Gear Fit 2 Pro en Gear Sport-smartwatch

IFA 2017 - Samsung presenteert Gear Fit 2 Pro en Gear Sport-smartwatch

Samsung is ook dit jaar te vinden op de IFA 2017, maar toch zien we geen nieuwe smartphones van Samsung: op 23 augustus heeft Samsung namelijk al zijn eigen Galaxy Note 8 gepresenteerd. Op de IFA zijn het daarom de wearables die het moeten doen voor Samsung, we zagen dan ook een nieuwe activiteitentracker én een nieuwe smartwatch. 

Wearables: activiteitentrackers en smartwatches

Wearables zijn al jaren bezig aan een opmars in allerlei soorten, maten en kleuren met elk met hun unieke eigenschappen. Een simpele indeling is die van activiteitentrackers en smartwachtes. Veel fabrikanten hebben inmiddels meerdere trackers en horloges op de markt gebracht, maar uiteraard zijn ze altijd op zoek naar vernieuwing. Regelmatig worden er dan ook nieuwe wearables aangekondigd, met nog meer functies en nog betere specificaties. Samsung heeft de IFA 2017 gekozen als podium voor de onthulling van de twee onderstaande wearables.

Samsung Gear Fit 2 Pro

De eerste wearable die Samsung heeft gepresenteerd in Berlijn is de Gear Fit 2 Pro, een vernieuwde variant van de eerder uitgebrachte Gear Fit 2. Het apparaatje biedt als grootste vernieuwing een betere bestendigheid tegen water, waardoor er ook met de activiteitentracker om de pols gezwommen kan worden. De tracker is iets groter dan zijn voorganger en beschikt over een schermpje van 1,5 inch, met een resolutie van 432x216 pixels. Hierop kun je alle benodigde informatie in één oogopslag zien, zoals de tijd, maar ook gezette stappen of bijvoorbeeld je hartslag.

Je kunt verschillende sport-apps installeren, zodat je bijvoorbeeld je gelopen routes later uitgebreid kunt bekijken op je smartphone. Uiteraard kan het apparaat ook je slaappatroon bijhouden. Een GPS-sensor is ook aanwezig in de Gear Fit 2 Pro, zodat je het apparaatje op zichzelf staand kunt gebruiken. Zo kun je dus een rondje hardlopen zonder dat je je telefoon mee hoeft te nemen, omdat je de info later makkelijk en snel kunt synchroniseren.

Samsung Gear Sport

Naast de Gear Fit 2 Pro heeft Samsung ook een nieuwe smartwatch getoond in de vorm van de Gear Sport. Ook deze smartwatch van het bedrijf draait op Tizen OS, een door de fabrikant zelf ontwikkeld besturingssystem dat ook op hun vorige Gear-smartwatches te vinden is. Voor dit besturingssysteem is een eigen appwinkel van Samsung beschikbaar, waar je inmiddels duizenden applicaties kunt vinden en installeren. De bediening van de Samsung Gear Sport vindt plaats door middel van de bekende draaiende ring die op de voorkant van het horloge te vinden is. Hiermee kun je door menu's scrollen en zo de juiste keuze maken, wat erg intuïtief werkt.

De smartwatch beschikt over een rond AMOLED-scherm van 1,2 inch, 4GB intern geheugen en een processor met een kloksnelheid van 1GHz. Omdat er gekozen is voor Tizen OS werkt de Gear Sport samen met Android en iOS, wat erg fijn is. Ook zijn een GPS- en hartslagsensor aanwezig en is het horloge water- en stofdicht dankzij de IP68-certificering.

Er worden twee bandjes meegeleverd met de Gear Sport, maar Samsung heeft laten weten dat er vanaf het begin nog veel meer verschillende bandjes te koop zullen zijn, deze hebben verschillende kleuren, maar ook verschillende materialen. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf een ander soort bandjes te kopen, aangezien het gaat om een standaardformaat, waardoor je eindeloos kunt varieren.

Samsung Gear Sport - IFA 2017

Gear IconX 2018

Naast deze twee wearables voor de pols presenteerde Samsung ook de Gear IconX 2018, draadloze oordopjes en de opvolger van het 2017-model. Deze oortjes moeten € 229,00 gaan kosten en de ingebouwde accu biedt 5 uur speeltijd als je muziek streamt. Dit moet een uurtje langer zijn als het gaat om content die gedownload is. Daarnaast is er ondersteuning voor de digitale assistent Bixby ingebouwd, die ook te vinden is in de S8, S8+ en Note 8, maar vooralsnog niet in het Nederlands werkt.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Gear Fit 2 Pro-activiteitentracker zal te verkrijgen zijn in het rood en zwart, waarbij je ook nog eens kunt kiezen tussen een kleine of grote variant. Dit heeft echter alleen te maken met de lengte van het bandje. De Gear Fit Pro is te verkrijgen als zwart small en als grote variant, waarbij alleen de maat van het bandje verschilt. Ook in het rood zien we een grote versie en een variant met een kleiner bandje, die moet vanaf half september uitgeleverd gaan worden. De Gear Sport heeft een adviesprijs gekregen van € 349,- en zal waarschijnlijk vanaf eind oktober leverbaar zijn in het zwart en blauw. De Gear Icon X 2018-oordopjes zullen laten dit jaar beschikbaar zijn.