‹ Alle nieuwsberichten

IFA 2017 - Cat presenteert S31 en S41: twee nieuwe robuuste toestellen

IFA 2017 - Cat presenteert S31 en S41: twee nieuwe robuuste toestellen

Op de IFA in Berlijn, waar wij bij zijn, heeft Cat zojuist twee nieuwe robuuste toestellen gepresenteerd: de S31 en S41. Deze twee toestellen volgen de S30 en S40 op. Ze hebben verbeterde specificaties en nieuwere software ten opzichte van de oudere smartphones. Beide toestellen hebben wederom een zeer stevige bouw zoals we dat inmiddels van Cat gewend zijn.

Twee robuuste smartphones

Eerder zagen we al meerdere robuuste smartphones van het merk Cat, bekend van de iconische gele bouwmachines. Al hun toestellen zijn ontworpen met het doel perfect bruikbaar te zijn in extreme (werk)omgevingen. De telefoons van Cat beschikken over alle nodige smartphonemogelijkheden, maar kunnen ondertussen bijzonder goed tegen een stootje! De S31 en S41 bieden als opvolgers van de S30 en S40 verbeterde specificaties, nieuwere software en wederom een zeer robuuste behuizing.

Cat S41

De Cat S41 is wat specificaties betreft een goede mid-ranger. Het toestel heeft een 5-inchdisplay met Full HD-resolutie. Dit display is extra helder zodat hij ook buiten in direct zonlicht goed af te lezen is. Een handige extra is dat het touchscreen ook met natte handen of met handschoenen te bedienen is. Handig als je vaak met water werkt of wanneer je werk handschoenen vereist! De Cat S41 draait uit de doos op Android 7 Nougat, maar ontvangt wellicht nog updates.

Onder de motorkap van dit robuuste toestel vinden we een octacore-processor van MediaTek, daarnaast is er 3GB aan werkgeheugen aanwezig. Met dit toestel kun je dus prima al je apps draaien zoals je dat van andere smartphones gewend bent. De S41 beschikt over 32GB aan interne opslag, dit is uit te breiden met een microSD-kaart. Ook is er een 5000mAh-accu aanwezig, handig voor wanneer je lange dagen moet werken en geen tijd hebt om je toestel in de tussentijd op te laden. De accu is snel op te laden via de PumpExpress, een functie die samenwerkt met de processor. Een bijzondere, extra functie is dat het toestel ook te gebruiken is als powerbank: zo ontpop je je binnen mum van tijd tot de held onder al je vrienden. Uiteraard kun je aangeven tot welk niveau je je accu wilt ontladen, zo voorkom je dat jouw accu helemaal leeg is omdat je een ander hebt helpen opladen. 

Cat heeft de S41 voorzien van een 13-megapixelcamera aan de achterkant en een 8-megapixelcamera aan de voorzijde. Dit is geschikt voor het maken van foto's foto’s en filmpjes tijdens het werk, maar ook privé maak je prachtige plaatjes. De behuizing van dit toestel is zeer sterk en kan een flinke val of stoot aan. Het toestel draagt een IP68 en een MIL-STD-810 certificering, dat betekent dat het toestel waterdicht én schokbestendig is. Daarnaast vormen ook zout water, hoge druk en vuil geen gevaar voor deze stevige smartphone.

Cat S31

Bij de Cat S31 zien we een wat zachter prijskaartje dan bij de Cat S41, met een adviesprijs van €329,00. Wel zien we bij dit toestel een net zo robuuste behuizing en ook hier is een IP68 en MIL-STD-810 certificering aanwezig. De Cat S31 draait net als de S41 op Android 7 Nougat. Bij het display zien we hier een iets lagere resolutie, namelijk 1280 bij 720 pixels. Hier is echter nog stees prima mee te werken. Onder de motorkap is een MediaTek-processor aanwezig en 2GB aan werkgeheugen; iets minder dan bij de S41. Het opslaggeheugen van 16GB kan, mocht dat nodig zijn, worden uitgebreid met behulp van een geheugenkaartje.

Aan de achterkant van het toestel bevindt zich een 8-megapixelcamera met LED-flitser. Deze telefoon is, net als de Cat 41, voorzien van een programmeerbare knop, waarmee je snel een veelgebruikte applicatie naar keuze kunt openen. Deze Cat S31 is hiermee een prima alternatief voor de S41 als je net wat minder hoge eisen stelt aan de specificaties, maar toch een robuust toestel nodig hebt.