‹ Alle nieuwsberichten

IFA 2017 - Motorola Moto X4 met dubbele camera gepresenteerd

IFA 2017 - Motorola Moto X4 met dubbele camera gepresenteerd

Wij zijn deze week in Berlijn om de Internationale Funkaufstellung, IFA, mee te maken en Lenovo koos ervoor om daar de nieuwe Motorola X4 te presenteren! Het toestel beschikt onder andere over een dubbele camera, een vingerafdrukscanner en 3GB aan werkgeheugen.

Geruchten

Er gingen al een tijd lang geruchten dat Motorola een nieuw toestel op de markt zou brengen dat de Moto X4 moest gaan heten, maar een bevestiging daarvoor zagen we niet. Vandaag, op de IFA, werd duidelijk dat Motorola de afgelopen tijd wel degelijk bezig was met de productie van een nieuwe telefoon. Qua uiterlijk lijkt het toestel erg op veel andere Motorola-toestellen zoals de G5s Plus. Zo zijn de twee camera’s in een cirkel op de achterkant verwerkt en bevindt de kenmerkende Motorla-M zich ook op de achterkant, onder de camera’s. Het toestel is vervaardigd van metaal, wat het een luxe uitstraling heeft.

Midranger

Het scherm van de Moto X4 is 5,2 inch groot en heeft een resolutie van 1920x1080 pixels. Het toestel draait op een Snapdragon 630-processor, een processor die we vaker zien bij midrange-smartphones. Verder heeft het toestel 3GB aan werkgeheugen en een accu met een capaciteit van 3000mAh, met ondersteuning voor snelladen. Het toestel heeft 32 GB opslaggeheugen en dit geheugen kun je uitbreiden met een micro-sd kaart. De Moto X4 weegt 163 gram en de behuizing is opgetrokken uit metaal en glas. Daarnaast is de X4 voorzien van een IP68-certificering, waardoor deze stof- en waterdicht is! Motorola liet tijdens de presentatie onder andere weten dat het toestel ondersteuning biedt om verbonden te worden met vier Bluetooth-devices, wat het mogelijk maakt om met meerdere mensen dezelfde muziek te luisteren via een eigen headset. 

Dubbele camera

De dubbele camera aan de achterzijde is voorzien van een LED-flitser waardoor er ook in het donker foto’s gemaakt kunnen worden. De camera’s aan de achterkant zijn hebben resoluties van 12 en 8-megapixel, waarbij die laatste is voorzien van een groothoeklensje. Aan de voorkant bevindt zich een 16-megapixelcamera om selfies mee te maken. 

Beschikbaarheid

Het toestel moet vanaf september beschikbaar zijn in de kleuren zwart en blauw en heeft een adviesprijs gekregen van € 399. 

Naast de Motorola Moto X4 werd de Europese prijs voor de eerder gepresenteerde Moto Z2 Force onthuld en deze prijs bedraagt € 849. Die high-end smartphone is te bestellen in het zwart en als gouden variant en moet vanaf het najaar beschikbaar zijn.

 

IFA 2017 - Motorola X4

Foto: de Motorola Moto X4