‹ Alle nieuwsberichten

Kick off: Belsimpel Zomerblog - De vakantie-checklist

Kick off: Belsimpel Zomerblog - De vakantie-checklist

Het vakantieseizoen is begonnen! Dit betekent dat veel mensen op vakantie, een weekeinde weg of eropuit gaan. Speciaal daarvoor houden wij deze zomer een Belsimpel Zomerblog bij met allerlei handige tips en weetjes over smartphones en gadgets. De hele zomer gaan we dieper op verschillende onderwerpen in en geven we je handige lijstjes en info. Deze week is de kick-off met: de vakantie-checklist. 

We houden ervan om lijstjes af te strepen, dit doen we dan ook graag voordat we op vakantie gaan. Hebben we alles meegenomen? Helemaal goed! Maar staan hier ook je telefoon, accessoires en bijbehorende zaken op? Die worden nog al eens vergeten namelijk en dat is gek als je je bedenkt dat we inmiddels allemaal met onze smartphone zijn getrouwd. In deze blog hebben wij een checklist voor je gemaakt. Hierin vind je alles wat je op tijd moet regelen wat betreft je smartphone en dingen die je echt niet wilt vergeten als je weg gaat!

Onder de checklist geven we extra tips en uitleg.

1. Een goedwerkend toestel

Het is belangrijk om bereikbaar te zijn, zeker op vakantie. Handig om contact te houden met het thuisfront of met degene met wie je bent, zodat iedereen z’n eigen kant op kan gaan en niemand verdwaalt. Dan heb je wel een toestel nodig dat niet halverwege de trip uitvalt. Heb je een goedwerkend toestel, maar denk je erover na om een nieuwe te nemen? Dan kun je hem alvast uitzoeken, maar we raden je wel aan om deze nog niet mee te nemen op vakantie. Op vakantie zijn we toch in een andere omgeving en zijn er meer risicofactoren dan thuis. Het is zonde als je je nieuwe toestel vergeet in het restaurant, laat vallen van die heuvel, of dat ‘ie per ongeluk in het zwembad valt. We weten allemaal dat de smartphones van tegenwoordig daar over het algemeen niet zo van houden. Wanneer je je oude (lees: huidige) toestel meeneemt, is het veel minder erg als je deze laat vallen en heb je bij thuiskomst iets om naar uit te kijken: je nieuwe toestel!

Alles over het voorkomen en genezen van een kapot toestel op vakantie lees je in onze nieuwste zomerblog.

2. Nieuw toestel aanschaffen

Ben je toch toe aan een nieuwe telefoon? Schaf deze dan ruim op tijd aan voordat je weggaat. Het is dan wel vandaag besteld, morgen in huis, maar het is natuurlijk altijd fijn om wat speling te hebben. Als je dit minimaal een week van te voren regelt, geef je jezelf wat meer rust. Dat is wel zo fijn met al die vakantiestress! Als je op tijd bestelt heb je ook genoeg tijd om je telefoon in te stellen en je gegevens over te zetten, al is dat met onze Tips & Tricks zo gepiept. Bedenk van tevoren goed waar je je telefoon voor gaat gebruiken, zowel voor op vakantie als in het dagelijks leven: mooie (vakantie)foto’s maken, video’s kijken, of alleen bellen en sms’en? Gebruik de filters aan de linkerkant op onze website om te kijken welk toestel bij jou past.

3. Bescherming voor je toestel

Hoesjes en screenprotectors. Je ziet ze overal en misschien denk je dat het niet nodig is, maaar… het is wel een echte pre! Wat zeg ik? Een vereiste! Je toestel kan tegen een stootje, maar als er iets mis gaat baal je als een stekker, bijvoorbeeld als je hem toch per ongeluk laat vallen en er een barst in je scherm zit. Of hij heeft tóch waterschade opgelopen terwijl hij aan het rand van het zwembad lag (zie ook onze blog over waterdichte toestellen). Thuis kun je je toestel nog wel direct laten repareren door een gecertificeerd bedrijf, maar op vakantie wordt dat toch een ander verhaal. Bereid je daarom goed voor en bescherm je toestel met man en macht: een Otterbox-hoesje of een waterdicht hoesje van Spigen is echt geen overbodige luxe!
Onze tip: gaat je toestel toch kapot terwijl je in het buitenland bent? Laat hem daar níet zomaar repareren, maar wacht tot je terug bent. Je garantie vervalt namelijk als je telefoon gerepareerd wordt door een bedrijf dat niet gecertificeerd is door de toestelfabrikant. Heb je je toestel bij ons gekocht? Dan meld je deze gemakkelijk aan ter reparatie via je accountpagina. Met het gratis verzendlabel dat je van ons ontvangt, wordt je telefoon naar een gecertificeerd reparatiecentrum gebracht, zodat je snel weer bereikbaar bent.

4. Sluit een verzekering af

Koop je een nieuw toestel? Sluit dan een verzekering af bij Tulip Assist. Mocht er onverwachts toch iets gebeuren, dan ben je bij thuiskomst niet de pineut. Het voordeel van een verzekering bij Tulip Assist is dat deze speciaal voor je smartphone bedoeld is en je dus niet betaalt voor onnodige extra’s. Daarnaast heeft Tulip Assist een wereldwijde dekking! Dit betekent dus dat je ook verzekerd bent als je je telefoon op reis in Cambodja of de VS beschadigt. Een Tulip Assist-verzekering is de eerste drie maanden gratis en ook nog maandelijks opzegbaar! Je kunt deze dus ook alleen in de zomer gebruiken.

Koop je geen nieuw toestel, maar wil je je toestel wel verzekeren? Dan kun je geen Tulip Assist verzekering meer afsluiten.
Onze tip: sluit dan een reisverzekering af. Deze is altijd handig, ook voor je andere spullen! Lees wel altijd goed de voorwaarden door om te kijken of je toestel ook verzekerd is, want er zijn heel veel verschillende varianten.

5. Houd rekening met nummerbehoud

“Nummerbehoud?” hoor ik je denken. Ja, nummerbehoud! Het activeren van je nieuwe abonnement kan in de meeste gevallen alleen in Nederland. Als je op dat moment in het buitenland bent en je activeert je nieuwe simkaart, kan het zijn dat je tijdelijk onbereikbaar bent en je nummerbehoud wordt ‘geparkeerd’ totdat je terug bent in Nederland.

Wanneer je een nieuw abonnement aanschaft en je je nummer meeneemt naar een nieuwe provider, kan het even duren voordat je nummerbehoud ingaat bij je nieuwe provider. Je nieuwe provider laat weten wanneer dit is. Meestal gaat je nummerbehoud een maand na de aanvraag in of na het einde van je huidige contract. Probeer hier dus een beetje rekening mee te houden als je weg gaat. Als je prepaid hebt, wordt het nummer meestal direct overgezet. Als je van prepaid komt is het daarom niet handig om je abonnement alvast op vakantie te bestellen, omdat je dan onbereikbaar bent.

Bij de volgende providers kan het nummer wél naar het nieuwe abonnement overgezet worden in het buitenland: hollandsnieuwe, KPN, Telfort. Bij Vodafone lukt dit alleen wanneer je binnen Europa bent. Bij de overige providers is het dus niet mogelijk.

6. Headset of oortjes

Iets dat je meestal wel meeneemt, maar ook zo makkelijk vergeet! Hier ben je ons super dankbaar voor, want er is niets ergers dan in het vliegtuig zitten en je oortjes vergeten. Je krijgt soms (als je geluk hebt) oortjes in het vliegtuig, maar het geluid is niet helemaal je van het en je oren doen daarna verschrikkelijk veel pijn. Geen aanrader dus. Wél een aanrader: een headset met noise cancelling! Heerlijk om je af te kunnen sluiten van de buitenwereld en weg te dromen bij je muziek of de film die je aan het kijken bent. Geen huilende baby’s op de achtergrond of buren waarmee je hoeft te praten. Ben je geen fan van headsets? Ga dan voor fijne in-ears of Airpods. Bekijk al onze headsets en oordopjes. Lees ook onze Zomerblog met een headset top 10!

7. Een SIM-pin meenemen

Je weet wel, zo’n soort paperclip speciaal gemaakt om je simkaartlade mee te openen. Vooral handig voor als je op vakantie gaat buiten Europa en daar een prepaidkaart aanschaft. Je wilt op dat moment echt niet zitten prutsen met een oorbel of iets anders dat er niet voor bedoeld is. Je toestel wordt er niet vrolijk van en je kan deze dan ook beschadigen. Let op: als je de simkaartlade inderdaad beschadigt, valt dit onder gebruikersschade en gebruikersschade wordt niet gedekt door de garantie. Bekijk onze handige video over het plaatsen van je simkaart.

8. MicroSD-kaart

Niks is zo jammer als het maken van foto’s op een toestel met een (bijna) vol geheugen. Meestal kom je hier achter op het moment suprême. Wil je net die perfecte foto maken van die dolfijn naast de boot, zit het geheugen vol en moet je eerst foto’s verwijderen. En dan is het te laat, want dan is die dolfijn natuurlijk allang weer weg. Wees dus goed voorbereid en neem een micro SD-kaartje mee, zodat je zeker weten voldoende geheugen hebt. Let hierbij wel op dat je er niet een koopt met een te groot geheugen, want veel toestellen hebben een maximaal uit te breiden geheugen. Ook is het telefoongeheugen niet altijd uitbreidbaar, dan kun je een clouddienst zoals iCloud of Google Drive gebruiken. Of het telefoongeheugen van jouw toestel uitbreidbaar is? Zoek je telefoon op op onze website en kijk bij specificaties naar geheugen.

9. Apps voor onderweg

Hoe leuk “ik zie ik zie wat jij niet ziet” ook is, na 3 potjes is tijd voor iets anders. In de auto hebben we meestal geen schermpje in de stoelleuning waarop je een spelletje kunt spelen of film kunt kijken, zoals in sommige vliegtuigen. Gelukkig hebben we dan onze smartphone of tablet die we erbij kunnen pakken. Download spelletjes waarbij je geen data nodig hebt of download muziek of films van tevoren. Zo weet je zeker dat je je niet verveelt!

Voor degenen die achter het stuur zitten: wil je de weg weten en vind je die ouderwetse landkaarten onhandig? Installeer dan een navigatie-app, zoals de gratis app Maps.me, en download de kaart voor het gebied waar je heen gaat. Op die manier heb je ook geen data nodig en hoef je alleen je GPS aan te zetten.

10. Autolader

Erg handig voor als je de navigatie-app op je telefoon gebruikt, je toestel gaat dan namelijk erg snel leeg. Je accu gaat ook sneller leeg als je GPS op de achtergrond aan laat staan terwijl je geen apps gebruikt. Zet dit dus uit als je het niet meer nodig hebt.
Voor lange autoritten is het in ieder geval handig om een autolader te hebben! Het zou jammer zijn dat je pas na drie kwartier door hebt dat je telefoon is uitgevallen en je België inrijdt in plaats van Duitsland.

11. Powerbank

De eerste gedachte die je hebt is “maar mijn telefoon gaat de hele dag mee!”. Ja, dat klopt! Maar dit is lang niet altijd het geval. Vooral niet als je je toestel veel gebruikt, foto’s maken kost bijvoorbeeld veel batterij. Als je je toestel al een tijdje hebt wordt de accu zwakker, dus het is niet gek dat je toestel niet meer zo lang mee gaat als in het begin. Daarnaast is de temperatuur ook van grote invloed op de accuduur. De ideale temperatuur voor Li-Ion batterijen ligt tussen de 10 en 30 graden. De perfecte temperatuur voor accu’s van Apple-devices ligt daarentegen tussen de 16 en 22 graden. Wanneer je straks lekker ligt te bakken op een parelwit strand, dan kan je accu sneller leeglopen. Niet gek dus, zo’n powerbank voor op vakantie. Ideaal voor als je even zonder stroom zit tijdens het kamperen of hiken. Lees voor meer informatie ook onze zomerblog over powerbanks.

12. Speaker/boxje

Muziek hoort overal bij. Films, op de achtergrond tijdens een feestje, tijdens het zonnen of BBQ’en in het park. Nu kunnen we met z’n allen onze headsets opzetten en in alle rust luisteren, of we kunnen het met elkaar delen met een boxje. Je wilt natuurlijk geen grote boombox, want we willen anderen niet tot last zijn, maar wél een speaker met genoeg power die je overal mee naartoe kunt nemen. Bekijk ons assortiment speakers in alle prijsklassen en varianten.

Met deze checklist zorg je ervoor dat je goed voorbereid de zomer in gaat. De hele zomer lang plaatsen we wekelijks een blog met leuke weetjes, handige tips en informatie. Lees bijvoorbeeld onze blog over powerbanks, zodat je nooit met een lege telefoon komt te zitten tijdens je vakantie. Of bereid je voor op een lange auto- of vliegreis met onze tips voor onderweg. Vlieg je naar de andere kant van de wereld? Check dan deze informatie over wat je kunt doen met je abonnement op een ander continent. Lees onze blog over bellen en internetten in de EU of over een dagje weg met je smartphone als je iets dichter bij huis blijft.

Twijfel je ergens over of heb je hulp nodig? Onze klantenservice staat ook deze zomer 7 dagen per week voor je klaar.


Tot volgende week!