‹ Alle nieuwsberichten

Belsimpel Zomerblog: Deze headsets klinken je als muziek in de oren

Belsimpel Zomerblog: Deze headsets klinken je als muziek in de oren

Deze week in de Belsimpel Zomerblog: Headsets en Oordopjes. We gebruiken ze allemaal. Op de fiets naar school, op het werk, onderweg in de trein en gewoon thuis om niemand tot last te zijn. Ook op vakantie kan een setje oordopjes goed van pas komen. Heb jij wel oren naar een goede headset? Lees dan snel verder!

In deze Zomerblog heeft onze toestelspecialist Tim de beste headsets voor je op een rijtje gezet. De lijst bevat verschillende soorten headsets, zodat er voor iedereen wat tussen zit. Tim is zelf vooral fan van draadloze headsets: “Steeds meer telefoons hebben geen 3,5mm-poort meer. Dan moet je haast wel draadloze oordoppen, die je via Bluetooth met je telefoon verbindt, gebruiken.” Handig, want dan haal je nooit meer een Gordiaanse knoop uit je broekzak. Je weet wel, zo’n knoop, waarvan het uren duurt voor je hem ontrafeld hebt en als dat dan uiteindelijk gelukt is, je achter de deurklink blijft hangen. Toch valt er ook wat voor headsets met een draad te zeggen. Je raakt ze namelijk minder snel kwijt en je hoeft ze voor gebruik niet op te laden.

  1. Apple AirPods
  2. Apple AirPods 2019
  3. Samsung Galaxy Buds
  4. Huawei FreeBuds Lite
  5. OnePlus Bullets Wireless V2 Headset
  6. OnePlus USB-C Bullets
  7. Apple EarPods Mini-Jack-connector
  8. Apple EarPods Lightning-connector
  9. OnePlus Bullets V2
  10. 1MORE Triple Driver In-Ear Headphones Silver

1. Apple AirPods

Apple AirPods

Ondertussen zijn deze oordoppen redelijk ingeburgerd, maar herinner jij je ook nog hoe iedereen in 2016 dacht dat je er als een idioot bij zou lopen met EarPods waar de kabel vanaf was geknipt? Dat bleek allemaal wel mee te vallen. Ondertussen heeft Apple weer bewezen dat ze gewoon hele goede producten kunnen maken. Hetzelfde geldt ook voor deze AirPods. Ze hebben een accuduur van ongeveer 5 uur. Stel je eens voor: 5 uur lang heerlijk in de zon maar zonder het lawaai van andere strandbezoekers, want jij hebt je AirPods in. Doe ze wel even uit voor je de zee in springt, ze zijn namelijk niet waterdicht en voor je het weet ben jij je AirPods in plaats van schelpen aan het zoeken.

2. Apple AirPods 2019

Apple AirPods 2019

Deze Airpods zijn de tweede generatie van de draadloze oordoppen van Apple. Ze zijn zo ontwikkeld, dat je ze gemakkelijk via Bluetooth aan je iPhone of iPad koppelt. Wil je de AirPods 2 met je Android-toestel gebruiken? Dat kan, maar je verliest dan wel bepaalde functionaliteiten. Je kan dan bijvoorbeeld het batterijpercentage van de AirPods niet meer zien. Groot voordeel van deze oortjes is dat ze snel opgeladen zijn. Na een kwartiertje laden, kun je al weer in de beste kwaliteit 3 uur naar je lievelingsmuziek luisteren. Dat doe je met plezier want de oortjes zitten net zo lekker in je oor als je dat van de originele oortjes van Apple gewend bent. Let wel op dat je ze niet kwijt raakt, want doordat er geen kabeltje aanzit zijn ze sneller weg.

3. Samsung Galaxy Buds

Samsung Galaxy Buds

Heb je een Samsung-telefoon? Dan zijn deze Galaxy Buds perfect voor jou, maar ook met een andere telefoon zijn deze oordopjes te gebruiken. Deze oordoppen zijn zeer geschikt voor al je zomerse activiteiten waarbij je niet helemaal afgesloten wilt zijn van je omgeving. Met Ambient Sound hoor je via de oordoppen wat er om je heen gebeurd. Wel zo veilig in het verkeer of handig als je met familie gaat videobellen, maar niet wilt dat iedereen om je heen het gesprek kan afluisteren. Je kunt Ambient Sound zelf aan en uit zetten, wanneer je het nodig hebt. De headset wordt geleverd met verschillende oordopjes, zodat ze altijd confortabel in je oren zitten.

4. Huawei FreeBuds Lite

Huawei FreeBuds Lite

Ben je nog op zoek naar draadloze oordoppen voor je volgende vakantie, maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Dan zijn deze Huawei FreeBuds misschien wel iets voor jou. Je luistert tot 3 uur muziek en laadt ze makkelijk op met de oplaadcase. Wil je een keer telefoneren met het thuisfront? Dat kan ook gewoon en dankzij ruisonderdrukking horen ook de mensen aan de andere kant van de wereld je kraakheldere stem als je ze belt.

5. OnePlus Bullets Wireless V2 Headset

OnePlus Bullets Wireless V2 Headset

Deze draadloze headset heeft een groot voordeel: je raakt hem minder snel kwijt, want ze zijn met een kabel aan de batterij en elkaar verbonden. Toch handig als je deze zomer nog een dagje naar een pretpark gaat en in attracties heen en weer geslingerd wordt. Of als je ook in de vakantie sportief wilt zijn. Mochten de oordopjes door wilde bewegingen uit je oor vallen, dan ben je ze niet meteen kwijt, want dan hangen ze nog veilig om nek! Daarnaast zitten de oortjes lekker in je oor, zodat je geen last van ze krijgt.

6. OnePlus USB-C Bullets Earphones

OnePlus Bullets Wireless V2 Headset

De OnePlus Bullets zijn populaire oortjes, en nu dus ook verkrijgbaar met een USB-C-aansluiting. Perfect als jij een toestel hebt zonder aparte audiopoort maar met een USB-C-oplaadpoort. Ze wegen bijna niets, dus handig voor mee op reis. Ook handig: de kabel is wat platter. Daardoor raakt deze minder in de knoop. Stop hem in je broekzak of het voorvakje van je tas, ze zijn altijd ready-to-use! Daarnaast is het geluid van deze oordopjes goed, vooral in de lage bereiken, je geniet dus altijd van je lievelingsmuziek.

7. Apple EarPods Mini-Jack-connector

Apple EarPods Mini-Jack-connector

Bijna iedereen kent ze wel: de klassieke Apple EarPods. Ze zijn geschikt voor elke telefoon met een 3,5 mm-audioconnector. De geluidskwaliteit is super, je geniet dus overal van je muziek. Het maakt niet uit of je in de tuin zit, op Terschelling of in de rimboe, met deze headset heb je altijd de perfecte muzikale ondersteuning voor jouw zomer-avontuur.

Let op: je kunt deze EarPods alleen gebruiken als je nog een 'ouderwetse' 3,5mm-aansluiting hebt of een adapter van lightning of USB-C naar 3,5mm.

8. Apple EarPods Lightning-connector

Apple EarPods Lightning-connector

Ook met deze EarPods, net als met bovenstaande, kun je elke gebeurtenis met de juiste muzikale ondersteuning beleven. Het enige verschil is dat deze geschikt zijn voor alle iPhones zonder audioconnector. Dankzij de lightning-aansluiting kun je deze headset gewoon aansluiten op de oplaadpoort van je iPhone of iPad. Geef jouw zomer de soundtrack die je verdient.

Let op: je kunt deze headset alleen gebruiken met apparaten met een lightning-poort.

9. OnePlus Bullets V2

OnePlus Bullets V2

Naast oordopjes met een USB-C-aansluiting en draadloze headsets heeft OnePlus ook nog headsets met een ‘gewone’ 3,5mm-jack. Geschikt voor alle telefoons met een 3,5mm-audioaansluiting. Sluit ze aan op je smartphone en luister onbeperkt naar de muziek die jij hebt uitgekozen. Of kijk rustig een filmpje op de achterbank of in de trein, zonder dat je medereizigers laat meegenieten. Voordeel van deze oortjes? Ze zijn geschikt voor ieder budget!

10. 1MORE Triple Driver In-Ear Headphones

1MORE Triple Driver In-Ear Headphones

Haal de geluidskwaliteit van de bioscoop in huis met deze oortjes. Ze zijn namelijk THX-gecertificeerd, een standaard die ook in veel bioscopen wordt gebruikt. Netflix jij er deze zomer dus flink op los? Dan is deze headset echt iets voor jou. Door het ergonomische design van de oordopjes zitten ze lekker in je oor. Je kunt dus zonder irritatie de hele vakantie bingen.

5 uur lang Netflixen met je nieuwe oortjes? Dan moet je smartphone-accu dit ook aankunnen! Lees onze blog over powerbanks als je wilt weten waar je op moet letten tijdens de aanschaf hiervan. Voor meer handige info lees je onze blog met tips voor onderweg.

Tot volgende week!