‹ Alle nieuwsberichten

Belsimpel Zomerblog: Relax! Zo laad jij je batterij weer helemaal op

Belsimpel Zomerblog: Relax! Zo laad jij je batterij weer helemaal op

Het vakantieseizoen is begonnen! Dit betekent dat veel mensen op vakantie, een weekeinde weg of eropuit gaan. Speciaal daarvoor houden wij deze zomer een Belsimpel Zomerblog bij met allerlei handige tips en weetjes over smartphones en gadgets. De hele zomer gaan we dieper op verschillende onderwerpen in en geven we je handige lijstjes en info. Deze week iets waar je echt niet zonder kan: altijd en overal een volle smartphone-batterij!

Het liefst gebruiken we onze smartphone altijd en overal. We kennen dan ook allemaal dat stress-moment wanneer onze telefoon aangeeft nog maar 5% batterij te hebben. Thuis is dat al balen, stel je nou eens voor dat je deze melding krijgt terwijl je net bezig bent met een wandeling in de fotogenieke Alpen, of terwijl je eindelijk een wifi-spot gevonden hebt in een gehucht in Azië, om even te videobellen met je vriendin die thuis zit. Nog vervelender is het om het accupercentage van je telefoon gevaarlijk dicht bij 0 te zien komen, terwijl je helemaal achter in de rij staat om te boarden, en je boardingpass alleen op je telefoon staat. Dat wil je toch te allen tijde voorkomen!?

Op vakantie ben je opeens meer afhankelijk van je smartphone dan je zou denken. Het is toch je camera, navigatie, Lonely Planet, tolk en nog veel meer, in één. De meeste smartphones gaan bij intensief gebruik lang niet een dag mee op één batterijlading. Hoe zorg je er dan voor dat je zoveel foto's en filmpjes kunt maken als je wilt of je avonturen kunt delen met het thuisfront, als er nergens een stopcontact te vinden is? Een powerbank is je redder in nood! Of je nou bovenop de Mount Everest staat, lekker aan het stampen bent op een festival of een weekje middenin de jungle bivakkeert, met een powerbank op zak zit je nooit meer met een lege accu.

Wat kun je met een powerbank, wanneer is deze voor jou geschikt en waar moet je op letten bij de aanschaf? Wij hebben het voor je uitgezocht. In deze blog vind je ook een handige top 6, waarin we voor- en nadelen van de beste powerbanks op een rijtje hebben gezet.

Waarom heb ik een powerbank nodig?

Smartphones met hun batterijslurpende apps, lopen nou eenmaal sneller leeg dan de Nokia-koelkast die je 20 jaar geleden had. Niet zo gek, want je kunt er ook veel meer mee. Met een powerbank, een externe accu, voorzie je je toestel direct van stroom, waar je ook bent. Je nieuwe beste vriend reist overal met je mee naar toe; afhankelijk van de grootte, neem je een powerbank gemakkelijk mee in je broekzak of tas. Dus ga je op pad met Interrail of zit je in een hostel met maar 1 stopcontact per 50 personen? No stress! Met een powerbank in je backpack ben jij overal op voorbereid. Een powerbank is niet uitsluitend voor je smartphone bedoeld; deze kun je ook gebruiken voor bijvoorbeeld je fotocamera of tablet.

Batterij, opladen, powerbank

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een powerbank?

Denk bij het uitzoeken van de perfecte powerbank aan de volgende dingen:

  • Aantal milliampère uur;
  • Aantal ampère;
  • Grootte;
  • Aantal USB-poorten.

De capaciteit van een powerbank wordt uitgedrukt in milliampère uur (mAh). In principe kun je er van uitgaan dat, hoe hoger het aantal mAh, hoe vaker je je telefoon met de powerbank op kunt laden. De stroomsterkte van de powerbank wordt uitgedrukt in ampère (A). Hoe hoger het getal, hoe sneller je toestel kan opladen; dit is ook afhankelijk van wat je toestel ondersteunt. Als je toestel Quick Charge ondersteunt, is het een goede optie om ook een powerbank te kiezen die dit ondersteunt, zodat je smartphone binnen no-time opgeladen is. Als je je toestel in ieder geval één keer wilt kunnen opladen met een volle powerbank, is het verstandig om een powerbank te kiezen die wat meer mAh in huis heeft dan de accu van je telefoon nodig heeft. Bij het overbrengen van de energie lekt er namelijk altijd een deel weg; een powerbank verliest al snel 20% tijdens het opladen van je telefoon. Hoeveel mAh de accu van jouw toestel heeft? Zoek je toestel op onze website op en kijk onder specificaties bij accucapaciteit. De capaciteit van een smartphone accu ligt meestal tussen de 1500 en 3500mAh.

Reis je met het vliegtuig? Let er dan op dat er regels zijn waar je aan moet voldoen als het over je powerbank gaat. De regels verschillen per vliegvaartmaatschappij, maar over het algemeen zit je goed als je maximaal 100 Wh (dit komt overeen met ongeveer 20.000mAh) in totaal aan powerbanks meeneemt en maximaal 2 powerbanks. De accu mag je alleen meenemen in je handbagage. Denk ook na over hoe je de powerbank meeneemt en wat dus een handig formaat is. Stop je het apparaat het liefst in je jas- of broekzak? Dan kun je het beste gaan voor een compacte, platte powerbank. Als je je rugtas overal mee naartoe neemt, kan de accu wat groter zijn. Ten slotte kun je rekening houden met het aantal apparaten dat je tegelijkertijd wilt opladen. Neem je ook je tablet, E-reader of GoPro mee op pad? Dan is het handig om een powerbank te kiezen met meerdere USB-poorten en veel capaciteit.

Hieronder vind je de top 6 powerbanks die door onze productspecialisten is samengesteld. Per model geven we een korte omschrijving, zodat jij de beste keuze kunt maken. Welke powerbank je ook kiest, je hoeft je geen zorgen te maken over de accu van je telefoon terwijl jij jezelf oplaadt op vakantie.

1. Anker PowerCore Powerbank 20.100mAh Black

Anker, PowerCore, powerbank,

   Capaciteit: 20.100mAh
   Stroomsterkte: 4.8A
   Aantal USB-poorten: 2

Met een capaciteit van 20.100mAh en een stroomsterkte van 4.8A laad je je smartphone zo'n 5 of 6 keer snel op. Ondanks de uitzonderlijk grote accucapaciteit is deze krachtpatser relatief licht en klein. Je neemt hem dus zonder problemen overal mee naartoe. De powerbank is van aluminium, waardoor deze tegen een stootje kan en perfect is voor de echte avonturier.

2. Deltaco PB-1063 Powerbank 10.000mAh Black

Deltaco, PB-1063, powerbank

   Capaciteit: 10.000mAh
   Stroomsterkte: 2.1A
   Aantal USB-poorten: 2

Met deze platte powerbank met een capaciteit van 10.000mAh, kun je je telefoon 2 of 3 keer opladen. Door het formaat neem je de externe lader gemakkelijk mee in een kleine tas of in je broekzak. Deze powerbank haal je in huis voor genoeg bingewatch-batterij tijdens die autorit naar Zuid-Frankrijk of een weekendje weg. 

3. 4smarts VoltHub Powerbank Quick Charge 3.0 10.000mAh Black

4Smarts, VoltHub, powerbank

    Capaciteit: 10.000mAh
    Stroomsterkte: 3A
    Aantal USB-poorten: 2

Deze powerbank is goed voor 2 of 3 keer opladen. Als je toestel Quick Charge ondersteunt, gaat dit ook nog eens razendsnel. Ideaal voor de festivalganger die tijdens een pauze in de foodcourt even snel zijn accu wil opladen. Zo zit je niet met vervelende kabels als je later weer losgaat op de dansvloer. De compacte powerbank laadt zelf ook op via Quick Charge, dus je neemt 'm snel weer mee op pad. Een pluspunt is het display waarop je precies af kunt lezen voor hoeveel procent je externe accu nog gevuld is. Zo kom je niet voor verassingen te staan!
Update: Wegens groot succes is deze powerbank bijna uitverkocht en kan er een langere levertijd op zitten. De levertijd kun je vinden bij het product op onze website.

4. Xiaomi Fast Charging Powerbank 20.000mAh White

Xiaomi, Fast Charging, powerbank

    Capaciteit: 20.000mAh
    Stroomsterkte: 3.6A
    Aantal USB-poorten: 2

Met deze powerbank van Xiaomi vul je gemakkelijk meerdere keren binnen no-time je smartphone-accu. Het apparaat heeft een behuizing van hoogwaardig plastic, waardoor deze niet veel weegt. De externe accu heeft genoeg power in huis om niet alleen je smartphone van een volle batterij te voorzien, maar ook te zorgen dat je E-reader en camera een paar dagen langer meegaan. Deze powerbank is daarmee de perfecte keuze voor een lang weekend op de camping of een meerdaagse hike.

5. Deltaco PB-1072 Powerbank 20.000mAh White

Deltaco, PB-1072, powerbank

   Capaciteit: 20.000mAh
   Stroomsterkte: 2.1A
   Aantal USB-poorten: 2

Met zijn forse accucapaciteit is deze powerbank zeker goed voor 5 of 6 volle accu's. Zo zit je nooit zonder je geliefde smartphone en kun je naar lieve lust vakantiekiekjes nemen. De powerbank is wat dikker, maar wel zeer voordelig geprijsd. Perfect voor de student die low-budget gaat backpacken deze zomer. Óf voor degene die al zijn geld heeft vastgezet voor de vakantie en daardoor nu moet besparen, maar niet wil besparen op kwaliteit.

6. Belsimpel powerbank

Belsimpel, powerbank

    Capaciteit: 6.000mAh
    Stroomsterkte: 2.4A
    Aantal USB-poorten: 1

Een handige gadget voor de Belsimpel-fans onder ons: de enige echte Belsimpel-powerbank. Naast dat deze powerbank er ontzettend strak uitziet, is hij ook nog eens goed voor 1 of 2 volle batterijen. Door zijn compacte formaat is deze powerbank uitermate geschikt voor in je handbagage tijdens een vlucht of voor een dagje festival of strand.

 

Een lege telefoon komt eigenlijk nooit gelegen, maar zeker niet op vakantie. Nu jij alles weet over powerbanks, hoef je daar in ieder geval geen energie meer aan te verspillen. Zat de perfecte powerbank er voor jou niet tussen? Bekijk dan ook de rest van onze powerbanks.

Elke week zetten wij een leuke en handige Zomerblog online. Kijk op onze nieuwspagina voor alle blogs.

Wil je weten waar je nog meer om moet denken voordat je op je welverdiende vakantie gaat? Pak onze handige vakantie-checklist erbij! En lees onze nieuwste zomerblog als je wel eens een dagje op pad gaat met je smartphone.

Tot volgende week!