‹ Alle nieuwsberichten

Belsimpel Zomerblog: Klaar voor vertrek? Zo begin jij aan een ontspannen reis

Belsimpel Zomerblog: Klaar voor vertrek? Zo begin jij aan een ontspannen reis

Reis je dit jaar af naar zonnig Zuid-Europa met de auto, ga je een dagje weg naar een pretpark aan de andere kant van het land of staat er een lange vlucht op de planning? Dan komen deze tips goed van pas! Zo ga je goed voorbereid op weg en hoeven jij en je reisgenoten zich onderweg niet te vervelen.

Tip 1: Gebruik een navigatie-app

Met een navigatie-app behoort het geklungel en geruzie met veel te grote wegenkaarten tot de verleden tijd. Handige apps zijn onder andere Google Maps (Android, iPhone), Waze (Android, iPhone) en Maps (iPhone). Vooral Waze is populair onder gebruikers, deze wordt ook aangeraden door de ANWB. De app verzamelt namelijk live-informatie van andere weggebruikers waardoor je precies weet waar de files staan. De app kan je dan automatisch om de files heen leiden. Zo kom je zo snel mogelijk aan op je bestemming! Google Maps is ook populair, met name dankzij de mogelijkheid om kaarten en routes offline te downloaden. Zo kun je voor vertrek je route alvast opslaan, zodat het navigeren geen data kost. Nadeel is wel dat je dan geen live-informatie krijgt over je route, zoals bij Waze wel het geval is.

Gebruik je de navigatiefunctie van je telefoon onderweg in de auto? Gebruik dan een autohouder! Zo voorkom je dat je bijrijder een lamme arm krijgt of dat jij een boete krijgt omdat je je telefoon vast hebt in de auto. Met een autohouder heb je altijd zicht op je toestel, zonder dat je deze aan hoeft te raken. Er zijn verschillende soorten autohouders. Zo zijn er houders die je aan je ventilatierooster bevestigt, via een zuignap aan het raam plakt en autohouders met een stuurklem.

Tip 2: Houd de achterbank zoet

Na een langere tijd in de auto (of het vliegtuig) begin je je een beetje te vervelen; je wilt gewoon naar je eigen muziek luisteren en de kinderen stil houden na het twaalfde potje vet. Het is fijn om dan iets te doen te hebben dat niet al te veel data kost. Bij onder andere Netflix en Videoland is het mogelijk om afleveringen van je favoriete serie of zelfs hele films te downloaden. Dan kun je dus ook onderweg als je offline bent je favoriete serie kijken zonder dat het data kost. Zo’n reis is namelijk het ideale moment om The Handmaids Tale of La Casa del Papel te bingen! Zo houd je de achterbank (en jezelf) voorlopig wel even zoet.

Heb je vierkante ogen gekregen van het bingewatchen? Dan is het misschien tijd om samen een spelletje te doen. Het populaire spel 30 Seconds (Android, iPhone) heeft een mobiele versie die leuk is om samen te spelen. Het leuke aan de digitale versie is dat er ook actuele onderwerpen aan toegevoegd zijn. Een ander leuk spel is Dots waarbij je stipjes van dezelfde kleur met elkaar moet verbinden. Dit spel lijkt op het eerste gezicht heel simpel maar kan je tijden bezighouden. Voordat je het weet ben je al bij het Gardameer! De app is zowel beschikbaar voor iOS als voor Android-toestellen. Als je klaar bent met deze apps, kun je natuurlijk weer altijd overschakelen op ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’.

Tip 3: Zorg dat je apparaten opgeladen blijven

Als je je telefoon als navigatiesysteem gebruikt, of eindeloos films wilt kijken in je vliegtuigstoel, gaat je batterij sneller leeg dan normaal. Als je met de auto reist, is het daarom handig om een autolader aan te schaffen. Deze lader kun je inpluggen in de sigarettenaansteker. Zo kun je je telefoon aan de lader laten liggen als deze in de autohouder is geklikt. Als je niet met de auto op pad gaat, is het handig om een powerbank mee te nemen. Deze kun je van tevoren thuis opladen en onderweg gebruiken om je telefoon of tablet weer mee op te laden. Zo valt je telefoon niet ineens uit terwijl je een spannende film aan het kijken bent. Lees voor meer informatie ook onze blog over powerbanks.

Tip 4: Neem oortjes of een headset mee

Ben je snel wagenziek en kun je daarom niet de hele tijd films kijken zoals je zusje dat wel kan? Dan is een koptelefoon of headset superhandig. Zo kun je onderweg luisteren naar je favoriete muziek op bijvoorbeeld Spotify. Handig aan Spotify is dat je afspeellijsten kunt downloaden (alleen voor Premium). Zo kost het luisteren van muziek geen data.

Daarnaast zijn eigen headsets ook fijn als je wél films wilt kijken, bijvoorbeeld in het vliegtuig. Op langere vluchten krijg je weliswaar vaak een headset waarmee je films kunt kijken, maar deze zitten niet altijd even prettig en de geluidskwaliteit is vaak ook niet om over naar huis te schrijven. Het is daarom fijn om je eigen headset mee te nemen. Wil je echt al het omgevingsgeluid blokkeren? Kies dan voor een koptelefoon of headset met noise-cancelling. Zo heb je geen last van die praatgrage buurman naast je. Check ook onze headset top 10.

Deze zomer zetten wij elke week een interessante Zomerblog online. Je vindt alle blogs op onze nieuwspagina. Lees bijvoorbeeld onze vakantie-checklist als je zeker wilt weten dat je niets vergeet voordat je op vakantie gaat of bekijk onze tips voor een dagje op pad met je smartphone.

Tot volgende week!