‹ Alle nieuwsberichten

Belsimpel Zomerblog: Ga je de deur uit? Deze dingen mag je niet vergeten

Belsimpel Zomerblog: Ga je de deur uit? Deze dingen mag je niet vergeten

Het is heerlijk weer, dus we gaan massaal met z’n allen op pad: picknicken in het park, een rondje fietsen, een dagje strand of zwembad. Je pakt je spullen en gaat de deur uit zonder er echt bij na te denken wat eigenlijk handig is om mee te nemen. In deze Zomerblog zetten we dat allemaal voor je op een rijtje.

Je hebt een lekker dagje of zelf de hele vakantie vrij, dus het is tijd voor wat me-time of tijd om samen wat te ondernemen. Wat ga je doen en waar ga je heen? Het is uiterst belangrijk om dat eerst te bepalen natuurlijk. Als je eenmaal weet waar je heen gaat, kun je vervolgens bedenken wat je allemaal mee moet nemen en waar je op moet letten, om maximaal te kunnen genieten van je dag.

Of je nu in Nederland blijft of op vakantie gaat naar het buitenland, waarschijnlijk staat je smartphone op nummer één in je checklist. Het is toch je camera, pinpas, navigatie en encyclopedie in één. Je beste vriend, je steun en toeverlaat. Toch is het ook handig om nog wat andere dingen mee te nemen (ja, echt waar). In onze eerste blog hadden we al een vakantie-checklist gemaakt voor alles waar je aan moet denken voordat je op vakantie gaat. Dit keer focussen we vooral op een dagje weg, zodat je je dag volledig uit kunt spelen.

Voorkom een zonnesteek

De eerste tip om je dag door te komen: Hou je telefoon koel, bij alles wat je doet. Hoewel wij het hele jaar uitkijken naar deze tropische temperaturen, is dit alles behalve het favoriete seizoen van je beste vriend. Met deze warme dagen kan je toestel oververhit raken waardoor je telefoon kan uitvallen en je telefoon intern kan beschadigen. En dat wil je natuurlijk niet! Onze tips hiervoor zijn:

  1. Laat je telefoon niet in de zon liggen, maar leg deze in de schaduw (bijvoorbeeld in je tas).
  2. Sluit overbodige apps of functies af die veel energie kosten (GPS, camera).
  3. Verwijder tijdelijk je hoesje om je toestel te laten afkoelen.
  4. Toestel toch oververhit? Zet dan hem dan uit.
  5. Laat je telefoon eerst op kamertemperatuur komen voor je deze weer aanzet.

Nu je weet wat je kunt doen om je telefoon de dag te laten overleven in de Sahara, gaan we verder met wat handige spullen om mee te nemen op pad.

1. Powerbank

We hebben het in onze vorige blog al gehad over de voordelen van een powerbanks met een top 6 van powerbanks die wij aanraden. Een powerbank is namelijk superhandig voor als je in het park gaat barbeknoeien en hier wel een lekker muziekje bij kunt gebruiken. Het lijkt misschien wat achterhaald of onnodig, maar toch echt een musthave voor als je niet halverwege de dag je telefoon kunt opladen. Je camera, GPS en muziek-apps slurpen je batterij namelijk binnen de kortste keren leeg en het is natuurlijk jammer als halverwege de barbecue je muziek uitvalt, omdat je telefoon of speaker leeg is.

2. Speakers (waterdicht)

Daarmee komen we direct bij het tweede punt: speakers. Lig je ook wel eens ergens op het strand, bij het zwembad of in het park en zing je stiekem mee met de hitjes die de buren op hebben staan? Vervolgens mis je ineens de muziek, omdat blijkt dat de buren zijn vertrokken en baal je dat je zelf geen boxje mee hebt genomen. Een eigen boxje meenemen is dus een echte aanrader, al helemaal als hij waterdicht is, zodat je je niet druk hoeft te maken als hij nat wordt. Als je van te voren nog wat muzieklijsten download als je Spotify premium hebt, kun je ook nog eens uren lang genieten van je eigen muziek, zonder dat je data verbruikt!

We hebben een aantal waterdichte speakers voor je op een rijtje gezet:

  1. Ultimate Ears Wonderboom Black
  2. Ultimate Ears Boom 2 Black
  3. JBL Charge 4 Black
  4. Ultimate Ears Megaboom 3 Black
  5. Ultimate Ears Boom 3 Black

3. Oordopjes of een headset

Ga je wat actievers doen en gaat het meer om de reis in plaats van de bestemming? Dan heb je aan een speaker natuurlijk niet zo veel. Als je muziek wilt luisteren of een filmpje wilt kijken en dit niet per se met iedereen hoeft te delen, is een headset echt een geweldige uitkomst. Zo sluit je jezelf even helemaal af van de buitenwereld. Chill voor als je lekker ligt te luieren in de tuin, maar ook vooral als je een fietstochtje gaat maken, gaat wandelen of gaat hardlopen. Vooral draadloze headsets zijn op zo’n moment geen gek idee, zoals Apple AirPods of OnePlus Bullets. Geen draden meer die je al vloekend uit elkaar hoeft te halen, of waar je achter blijft hangen als je van je fiets afstapt. Pas op: gebruik dit alleen wanneer je in je eentje bent en jezelf echt kunt afsluiten van de wereld. En dus niet wanneer je geen zin hebt om naar de verhalen van je moeder of vriendin te luisteren :-). Bekijk onze vorige blog over headsets en oordopjes om onze top 10 te bekijken.

4. Fietshouder

Nederland is echt een fietsland; er wordt nergens ter wereld zoveel gefietst als hier. Het is naast lopen bijna het eerste wat we leren. Alles gaat op de automatische piloot en daarom is het ook niet zo gek dat we onze aandacht er niet altijd meer bijhouden wanneer we op de fiets zitten. We doen tijdens het fietsen graag andere dingen, zoals muziek luisteren, bellen en appen.

Sinds kort riskeer je een boete van €95 wanneer je op de fiets wordt betrapt met een telefoon in je hand. Nu we geen elektronische apparaten meer mogen gebruiken op de fiets, is het dus beter om deze in je zak of tas te houden als je onderweg bent. Dat geld kun je veel beter uitgeven aan een lekkere lunch én een fietshouder! Het kan toch wel handig zijn om je telefoon bij de hand te hebben als je op de fiets zit. En dan dus niet om even te appen, maar bijvoorbeeld wanneer je je telefoon als navigatie gebruikt. Perfect voor als je wilt gaan wielrennen en van te voren een route hebt uitgestippeld, maar ook voor als je op een wat rustiger tempo door de natuur wilt fietsen.

5. Smartband

Wanneer je van plan bent om een lange fietstocht te maken of in de bergen te gaan hiken dan is het leuk om bij te houden hoe ver de afstand is die je hebt afgelegd, hoeveel stappen je hebt gezet en hoe hoog je hartslag is. Wanneer je je telefoon overal mee naartoe neemt, dan kun je daar veel aan aflezen. Toch is dat niet helemaal betrouwbaar, omdat je je telefoon ook wel eens even laat liggen of omdat deze in je rugzak zit en daarom geen beweging constateert. Op zo’n moment is een fitness tracker een goede vervanger. Het is een soort smartwatch, maar dan minder uitgebreid. Hij is echt bedoeld om sportresultaten en je algehele gezondheid te managen.  Er zijn verschillende soorten en ze zijn er in verschillende prijsklassen, zodat er voor iedereen een smartband bij zit.

Of je nu lekker in Nederland blijft, naar de Spaanse playa gaat of naar een onbewoond eiland, met deze tips komen jij en je telefoon de dag wel door. Wil je weten of je over de grens je abonnement net zo kunt gebruiken als in Nederland? Lees dan eens onze blog over bellen en data gebruik binnen de EU. Wat je kunt doen als je telefoon kapot gaat op vakantie of hoe je dit kunt voorkomen, lees je in onze nieuwste zomerblog.