‹ Alle nieuwsberichten

Belsimpel.nl op het Mobile World Congress 2017: recap en ervaringen

Belsimpel.nl op het Mobile World Congress 2017: recap en ervaringen

“Hee Colin, ga je mee naar het MWC?” Het rijmt en de beslissing was natuurlijk niet heel lastig “tuurlijk ga ik mee!”. Ik vertrok zondagochtend naar Barcelona om verslag te doen van de beurs, de nieuwste toestellen als eerst te zien en alvast een oordeel te vellen voor de mensen thuis.

Een evenement als het Mobile World Congress vergt altijd de nodige tijd qua voorbereiding. Events zoals deze verlopen niet altijd even strak qua planning, waardoor je soms moet improviseren. Ook moet je in alle drukte tijd vinden om content te maken en natuurlijk opletten dat je iedereen spreekt en alle producten te zien krijgt. Als contentspecialist bij Belsimpel.nl zijn de lijntjes met de juiste personen en fabrikanten natuurlijk kort, maar dat betekent niet dat alles maar wordt voorgekauwd. Mails om afspraken te maken zijn er al weken geleden uitgegaan en zo is er een agenda opgesteld van persconferenties om bij te wonen, stands om te bezoeken en personen die ik zou treffen.

Dag 1: LG, Huawei, Nokia, Motorola, Samsung

Zondag 26 februari was ik ready to go en in de vroege ochtend vloog ik naar de Spaanse zon, want om 12.00u zou worden afgetrapt met LG. Het was even zoeken en ik pakte het Spaanse OV om er te komen, maar daar waren we dan bij ‘LG G6 Day’. In een mooie venue werd het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant gepresenteerd.

Na een korte en bondige presentatie was het tijd om het toestel voor het eerst te ervaren. Hoe het toestel ons beviel kun je lezen in de hands-on die je hier vindt.

Het was redelijk ‘vamos vamos’ daarna, want Huawei trapte af om 14.00u en presenteerde de Huawei P10-familie. Een onverwachte drukte daar zorgde ervoor dat er erg veel journalisten buiten stonden, terwijl de presentatie al in volle gang was. We hebben dus helaas niet in de presentatieruimte zelf aanwezig kunnen zijn, maar zijn uiteraard de demoruimte ingedoken om de Huawei P10 en P10 Plus te bekijken en ervaren. Onze beoordeling van de toestellen vind je hier.

Aankondigingen van Nokia en Motorola waren ook op die dag en in de avond was er nog Samsung. Geen S8 op het MWC, deze komt op een eigen evenement op 29 maart.

Daarna was de zondag nog niet voorbij, want ook de nodige borrels stonden op het programma. Met één van de vele duizenden taxi’s werd ik afgezet bij het eetcafé waar een borrel was georganiseerd. Het was inmiddels diep in de nacht toen ik weer terug was in de accommodatie waar ik sliep. Mooie indrukken, goede dag geweest, nieuwe mensen ontmoet, verhalen gehoord en hier en daar ook nog wat tapas kunnen meepakken.

Ook de volledige content-club op het Belsimpel-kantoor in Groningen is deze zondag de hele dag aanwezig geweest om alle toestelintroducties te volgen en te verslaan, en natuurlijk om de producten online te zetten. Specs checken, toestelteksten schrijven, de juiste kleuren toevoegen, afbeeldingen regelen en noem het maar op. Dat is de kracht van Belsimpel, een op elkaar ingespeeld team waarbij elk teamlid zijn of haar kwaliteiten heeft en het is dan ook fijn dat ik inmiddels al enkele maanden aan de slag ben bij dit bedrijf.

Dag 2: Sony, Alcatel, BlackBerry

De wekker stond vroeg want de persconferentie van Sony stond gepland om 08.30 en met alle drukte en afstanden zat ik al vroeg aan het uitgebreide ontbijt. De fabrikant liet verschillende nieuwe projecten zien waar ze aan werken, maar toonde ook in de mobiele tak de nodige toestellen. Zo zagen we de Xperia XA1, XA1 Ultra en de high-end Xperia XZs en Xperia XZ Premium. Onze hands-on over de XZs en de XA1 kun je hier teruglezen!

Vervolgens stonden er afspraken met onder andere Nokia en Alcatel op de planning, waar ik de nieuwe producten kon ervaren en de mensen die verantwoordelijk zijn voor marketing in Nederland sprak. Uiteraard kwamen de nieuwe producten uitgebreid aan bod en is er van alles besproken.

Ook ben ik langsgegaan bij BlackBerry om de nieuwe KEYone te bekijken. Een premium-toestel voorzien van fysiek toetsenbord. De ins en outs van het toestel werden in een korte meeting uitgebreid belicht en ook daar werden de nodige video’s en foto’s geschoten. Mijn indruk van het toestel heb ik beschreven in dit artikel.

Dat is waar het Mobile World Congress voor mij om draait, het maken van content over de eerste ervaringen in de vorm van tekst en foto’s, maar ook productfilmpjes. Alle filmpjes die zijn geschoten (en zijn gemonteerd door het videoteam in Nederland!) zijn uiteraard te vinden op ons YouTube-kanaal!

Jeroen en Tom vlogen maandagavond in, dus die trof ik in een tapasrestaurant, samen met tientallen andere gegadigden van allerlei partijen. Met een prima temperatuur en lopend in een blouse is het natuurlijk goed vertoeven in Spanje! Ook toen was het al lang na middernacht, voordat ik mijn hotelkamer weer zag. Alle apparatuur moest natuurlijk weer worden opgeladen, het geschoten materiaal kon opgestuurd en gewist worden en na een korte douche, afhandelen van emails en contact met het team in Nederland was het weer tijd voor een korte nacht.

Dag 3: CAT & Kodak, LG, Sony en Motorola

Dinsdag 28 februari was ook een dag met een volle agenda en ik ben langsgegaan bij onder andere CAT & Kodak, LG, Sony en Motorola. Hier heb ik de nieuwe toestellen nogmaals kunnen zien en ervaren, heb ik verschillende demo’s bijgewoond en de juiste mensen gesproken. Ook was het een dag waarbij nog veel hands-ons geschreven moesten worden en waarbij GB’s aan videomateriaal naar Nederland moesten worden geüpload.

Dankzij ervaringen tijdens andere, soortgelijke evenementen had ik mijn UTP-kabeltje uiteraard ingepakt en heb ik bij een niet nader te noemen fabrikant de nodige tijd gespendeerd om te werken, video’s te uploaden en alle content bij te houden. Na een korte stop bij het hotel was het laat in de avond weer tijd om af te reizen naar een tapas-borrel, want ja, we zijn immers in Spanje. Daarna kon alle apparatuur weer worden opgeladen, gesynchroniseerd en uitgewerkt.

Dag 4:

Dit was mijn laatste dag op de beursvloer, met afspraken bij onder andere Wiko, Fairphone en Samsung. Ik heb verschillende aangekondigde producten kunnen ervaren, waaronder de Wiko WIM, en het verhaal erachter gehoord. Altijd belangrijk om een goed beeld te krijgen, wat mij betreft.

Interessant op het MWC is dat we steeds meer Chinese fabrikanten zien, die voet aan wal zetten in Europa. Zo hebben we onder andere de stands van ZTE, Nubia en OPPO bezocht. Fijn om toestellen te zien die wij als Belsimpel.nl al verkopen, maar ook om te checken wat eraan komt en wat fabrikanten nog meer in het assortiment hebben.

Rond een uur of 15.30 was het tijd om de beursvloer te verlaten en richting vliegveld te gaan, omdat het vliegtuig rond 18.00 vertrok. Een prima vlucht naar Amsterdam en een treinreis naar huis waren nog uit te houden, maar daarna was ik wel toe aan een goede nacht slaap!

Het Mobile World Congress is te vergelijken met een mierennest. We zien tienduizenden mensen, krioelend in de verschillende hallen en stands. Ze zijn allemaal hard bezig, maar net als in een mierennest is alles wel tot in de puntjes georganiseerd. Deze MWC bijwonen was een ‘gran aventura’ en een zeer fijne ervaring. Voor al onze MWC-info check je dit gedeelte van onze nieuwssectie op Belsimpel.nl, of bezoek je ons YouTube-kanaal.

Adios, Colin.

 

Meer nieuws over: