‹ Alle nieuwsberichten

Hands-on Huawei P10: fabrikant biedt voor elk wat wils

Hands-on Huawei P10: fabrikant biedt voor elk wat wils

Voor de Chinese fabrikant Huawei was het Mobile World Congress 2017 het uitgelezen moment om de nieuwe Huawei P10-familie te lanceren. Tijdens de grootse presentatie werden de Huawei P10 en het Plus-model uitgelicht, maar ook hebben we de P10 Lite al even kunnen zien. De toestellen lijken in eerste instantie op de P9-smartphones van vorig jaar, maar Huawei heeft er toch een eigen identiteit aan kunnen geven.

De toeloop voor het Huawei-evenement was groots, zelfs zo groot dat het lastig was een plaats te bemachtigen. Topman Richard Yu liet ons weten wat er belangrijk is voor het bedrijf en richtte zich uiteraard op de mogelijkheden van de nieuwe toestellen. We hebben de Huawei P10 Lite, de normale P10 en de P10 Plus al even in handen kunnen houden, tijd voor meer info dus.

Huawei P10

De meest betaalbare Huawei uit de nieuwe reeks is de P10, een toestel dat in meerdere kleuren op de markt komt en dit jaar is er gekozen voor een achterkant van glas. Vorig jaar was dit nog hoogwaardig plastic en deze verandering is een verfrissend designelement. Het scherm is een 5.2-inchvariant en zag er in eerste instantie goed uit.

Een vingerafdrukscanner is nog op de achterkant te vinden en we zien een rood lijntje om de powerbutton, kenmerkend voor meerdere Huawei-toestellen. Het toestel reageerde tijdens de hands-on periode vlot en ook is de nieuwe EMUI 5.0-schil noemenswaardig. Deze wordt steeds meer geënt op de Westerse gebruiker en zo is er onder andere een appdrawer-mogelijkheid aanwezig.

Ook hebben we de normale Huawei P10 alvast kunnen gebruiken en dat toestel straalt één en al chiqueheid uit. Wat opvalt is dat de randen een stuk afgeronder zijn dan de Huawei P9 van vorig jaar en daardoor ligt het toestel net wat lekkerder in de hand.

Een andere grote wijziging aan het design is het verplaatsen van de vingerafdrukscanner van de achter- naar de voorkant. De knop is niet fysiek in te drukken zoals bij de nieuwe LG G6, maar kent naast het scannen van de vingerafdruk nog andere functies. Zo is het mogelijk om snel het recente apps-menu te openen door erover heen te vegen van links naar rechts of andersom, een handige functie wat ons betreft.

Er wordt gebruikgemaakt van een snelle processor van eigen bodem, de HiSilicon Kirin 960 en samen met de 4GB RAM en Android 7.0 Nougat was geen enkele taak voor het toestel te lastig tijdens de hands-on periode.

We maakten op het Mobile World Congress in Barcelona ook meteen een videoreview van de Huawei P10:

Huawei P10 Plus

Ten slotte hebben we uiteraard ook de Huawei P10 Plus bekeken, hét absolute toptoestel van deze nieuwe reeks met onder andere 6GB werkgeheugen en 128GB opslag. Dat toestel is met zijn 5.5-inchscherm wat groter dan de P10 Lite en P10, maar biedt ook een hogere resolutie van 2560x1440 pixels.

De achterkant bevat een reliëf, wat op de andere twee toestellen niet te vinden is, een leuke designtwist. Net zoals bij de normale P10 is er een dubbele camera aanwezig op de achterkant, geproduceerd in samenwerking met de gerenommeerde fabrikant Leica. Er wordt met beide camera’s tegelijkertijd een foto geschoten, die daarna wordt gecombineerd tot één kiekje. In de korte testperiode zagen de resultaten er goed uit, maar dat zal later uitgebreider getest moeten worden. Ook deze Huawei-smartphone voelde snel, robuust, maar ook chique aan.

Door het presenteren van modellen in verschillende prijsklassen en met elk hun unieke kenmerken is er voor iedereen wel wat te kiezen bij zijn of haar behoeften. Elk van de toestellen voelt goed aan, en is snel en mooi. Huawei lijkt met deze smartphones weer interessante modellen uitgebracht te hebben.

Beschikbaarheid

De Huawei P10, P10 Lite of Huawei P10 Plus kun je nu als los toestel of in combinatie met een abonnement bestellen op Belsimpel.nl!

Meer nieuws over: