‹ Alle nieuwsberichten

LG presenteert nieuwe G6 tijdens MWC 2017

LG presenteert nieuwe G6 tijdens MWC 2017

Tijdens hun persconferentie op het Mobile World Congress 2017 heeft LG de G6 gepresenteerd. Dit toestel heeft een zeer mooi display met erg kleine randen om het display heen. Ook maakt de smartphone weer gebruik van erg goede camera’s en een boel krachtige hardware!

Een tijdje geleden begonnen de geruchten dat LG met de G6 niet meer zou gaan voor een half-modulair ontwerp maar wilde kiezen voor een groter scherm met een andere verhouding. Dit klonk al erg vernieuwend en is gelukkig erg goed uitgevoerd door de fabrikant.

Schermformaat is net even anders

Waar er bij veel andere telefoons redelijk grote randen om het scherm aanwezig is dat bij de LG G6 zeker niet het geval. Aan de zijkant zijn de randen volledig verdwenen, aan de boven- en onderzijde zijn ze erg smal. De navigatieknoppen onder het scherm zijn vervangen door knoppen op het display, wat ook weer ruimte bespaart. Uiteindelijk blijft er een groot scherm over van 5.7 inch. De resolutie van 2880 x 1440 pixels zorgt voor haarscherp beeld. Een ideaal toestel om bijvoorbeeld series op te kijken dus! Ook kun je door de verhouding van 18:9 twee applicaties naast elkaar draaien, waardoor multitasken heel makkelijk gaat.

Dubbele camera

Met de LG G6 heb je genoeg mogelijkheden om leuke foto’s te maken. Aan de achterkant vind je twee 13-megapixelcamera’s. Een daarvan heeft een groothoeklens met een hoek van 125 graden. Dit is perfect om bijvoorbeeld foto’s te maken van grote groepen of mooie landschappen. De andere camera heeft een normale hoek en maakt ook zeer mooie foto’s. LG heeft ook aan de selfie-fanaten gedacht. De frontcamera heeft namelijk een bredere kijkhoek dan normaal, dus met een grote groep vrienden of familie op de foto gaan is met dit toestel veel makkelijker!

Premium materiaal en waterdicht

LG heeft de G6 voorzien van een metalen behuizing, waardoor het toestel premium aanvoelt en er chique uitziet. Een mogelijkheid om extra modules aan het toestel toe te voegen voor extra functionaliteit, zoals bij de G5, is niet meer aanwezig. Ook heeft de fabrikant ervoor gekozen om het toestel stof- en waterdicht te maken, zodat je je niet altijd druk hoeft te maken over kleine ongelukjes. Een gesprek houden in een fikse regenbui of een glas water dat over de telefoon valt, hoeft dus geen enkel probleem te zijn.

LG UX 6.0

Zoals verwacht zal de LG G6 de nieuwe versie van LG UX meekrijgen. Deze nieuwe versie is volledig geoptimaliseerd voor dit toestel. Het bijzondere aan het display is dat hij in twee gelijke vierkanten is op te delen. LG UX maakt hier optimaal gebruik van door bij bepaalde apps extra informatie te laten zien als je je telefoon horizontaal houdt. Daarnaast is het display zeer geschikt voor multitasking. Dankzij Android 7.0 kan je twee verschillende apps tegelijkertijd weergeven in het scherm.

Google Assistant is aanwezig

Naast de vernieuwde interface en mogelijkheden is op dit toestel ook Google Assistent te vinden als persoonlijk assistent. Dit slimme hulpje was voor het eerst te vinden op de Pixel-toestellen van Google en wordt nu als eerste door LG gebruikt op een non-Pixel-toestel. Je kunt niet alleen vragen stellen, waar je dan antwoord op krijgt, maar kunt bijvoorbeeld ook reserveringen doen voor restaurants of een hotel.

Beschikbaarheid

De LG G6 is binnenkort te verkrijgen bij Belsimpel.nl. Houd hiervoor onze site in de gaten!

Meer nieuws over: