‹ Alle nieuwsberichten

Hands-on LG G6: slank toestel zet in op multimedia

Hands-on LG G6: slank toestel zet in op multimedia

LG heeft de LG G6 gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona en pakte groots uit. De G6 is een zeer opvallend toestel, onder andere door de beeldverhouding van 18:9, de extreem kleine randen en doordat er geen knoppen op de voorkant zitten. Wij hebben al even met het toestel kunnen spelen en onze eerste indrukken vind je in deze korte hands-on.

Groot scherm met bijzonder kleine randen

Wat direct opvalt aan de LG G6 zijn de smalle schermranden. Het scherm neemt dan ook een extreem groot gedeelte van het toetel in beslag, waardoor het toestel mooi rank en slank oogt. Dat komt ook door het 5.7-inchscherm, dat dus een andere verhouding heeft dan we normaal gewend zijn, namelijk 18:9 in plaats van 16:9.

Dit scherm oogt tijdens de hands-on, zoals we gewend zijn van LG, kleurrijk, vol contrast en heeft goede kijkhoeken. In eerste instantie heb je misschien niet eens door dat het scherm zo’n 2:1-verhouding heeft, omdat het toestel niet noemenswaardiger groter is geworden. De interface is er namelijk op aangepast, waardoor je ook makkelijk twee apps naast elkaar te draait. Beeldmateriaal, zoals apps, met een andere verhouding worden door de LG G6 geschaald, zodat dit ook goed te bekijken is. Dat hebben we helaas niet kunnen testen.

De LG G6 voelde in het korte tijdsbestek rap aan en dat heeft natuurlijk te maken met de gekozen hardware. Zo wordt de Snapdragon 821-chipset gebruikt, bijgestaan door 4GB werkgeheugen. Android 7.0 is voorgeïnstalleerd en op de verschillende demo-units werkt dit ook erg snel.

Dubbele camera, chique ontwerp en Google Assistant

Ook opvallend is de dubbele camera op de achterkant van het toestel, dat geeft fijne mogelijkheden. Beide sensoren hebben een resolutie van 13 megapixels, maar één ervan schiet foto’s in een wijde hoek. In de camera-app kun je snel wisselen tussen de camera’s. Deze optie werkt net zoals bij de LG G5 erg vlot en de groothoeklens is een handig om bijvoorbeeld landschappen of groepen te fotograferen.

De fabrikant brengt de LG G6 in drie kleuren op de markt, zodat er voor elk wat wils is. De toestellen zijn afgewerkt met een glimmende coating wat chique oogt. Op de achterkant is ook de vingerafdrukscanner te vinden, een fysieke knop die ook in te drukken is en fungeert als powerbutton. Aan de linkerkant zijn twee afzonderlijke knoppen te vinden om het volume mee te regelen en deze voelen robuust aan en geven duidelijke feedback.

Ten slotte is het zeer interessant dat LG gekozen heeft om Google Assistant mee te leveren. Deze digitale assistent zagen we voor het eerst op de Google Pixel-smartphones. De werking van de assistent is hetzelfde als op die apparaten, maar werkt helaas nog niet in het Nederlands. Als je echter kiest voor Engels kun je allerlei vragen stellen, apparatuur bedienen of bijvoorbeeld een restaurantje reserveren. Erg handig!

Videoreview

Op de beursvloer van het MWC maakten we ook meteen een videoreview:

Beschikbaarheid

De LG G6 is binnenkort te verkrijgen bij Belsimpel.nl. Houd hiervoor onze site in de gaten!

Meer nieuws over: