‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 38 2016

Het laatste telecomnieuws van week 38 2016

Steeds meer mensen zijn fan van Snapchat. De nieuwe app van Google is minder privacyvriendelijk dan beloofd en sinds kort kun je Xiaomi-toestellen bestellen bij Belsimpel.nl! 

Snapchat steeds populairder

Snapchat

De app Snapchat verovert steeds meer terrein in Nederland: in een jaar tijd is het aantal gebruikers met 32 procent gestegen. Volgens Telecompaper hadden in juni 2015 nog 1,94 miljoen de populaire app op hun telefoon staan. In juni van dit jaar is dat aantal gestegen naar 2,56 miljoen. De app is het populairst onder 12- tot 19-jarigen; 72 procent van hen heeft de app geïnstalleerd. De grootste winst werd echter gemaakt in de leeftijdsgroepen 20-29 jaar en onder dertigers. In beide groepen steeg het aantal gebruikers met 11 procent. Gemiddeld maken gebruikers 21 dagen van de maand gebruik van de app. Daarmee doet de app nog wel onder voor WhatsApp, maar Snapchat is wel populairder dan Facebook Messenger!

Bron: Telecompaper

Allo minder privacyvriendelijk dan beloofd

Allo

Afgelopen week werd de nieuwe berichtenapp Allo van Google gelanceerd. Bij de introductie werd onder andere beloofd dat de app privacyvriendelijk zou zijn: chatgesprekken zouden tijdelijk opgeslagen worden en niet terug te koppelen zijn naar de gebruiker. Nu blijkt dat Google beide beloften niet waarmaakt. Chatgesprekken worden namelijk voor onbepaalde tijd bewaard en pas verwijderd wanneer de gebruiker dit zelf, handmatig doet. Om naast WhatsApp, Telegram, Facebook Messenger en de vele andere chat-apps die al op de markt zijn, toch op te vallen, moet Allo interessante nieuwe functies bieden. Daarom koppelt de ontwikkelaar gesprekken aan de eigen zoekmachine, zodat gebruikers snel informatie kunnen opvragen. Om deze functie goed te verlenen, moet de ‘assistent’ toegang hebben tot de berichtgeschiedenis. Hierdoor worden berichten niet versleuteld met end-to-end, zoals je bij bijvoorbeeld WhatsApp gewend bent. Daarmee zijn de berichten uiteindelijk ook te lezen door opsporingsdiensten en is de informatie dus terug te koppelen naar de gebruiker. De belofte van anonimiteit wordt dus ook niet waargemaakt. Als oplossing biedt Google wel de incognito-modus in Allo, waarmee je berichten wél volledig versleuteld worden.

Bron: NUtech

Week 38 bij Belsimpel.nl: veel nieuws!

Afgelopen week gebeurde er ontzettend veel bij Belsimpel.nl. Terwijl de grote stormloop op de iPhone 7 nog in volle gang was, werd er een nieuw merk geïntroduceerd: Xiaomi! Xiaomi is een Chinese smartphonefabrikant die toestellen voor de gevorderde smartphonegebruiker ontwikkelt. Het merk is een van de grootste in de wereld en met een eigen software een goede variant voor het besturingssysteem Android. Hoewel het merk nog bijna niet te verkrijgen is in Europa, hebben wij door de grote vraag naar de toestellen besloten het merk nu ook te verkopen. Je hebt bij ons de keuze uit maar liefst vier Xiaomi-toestellen!

Naast smartphone-nieuws was er ook een aankondiging vanuit een provider. KPN heeft namelijk sinds vrijdag nieuwe abonnementen. Deze hebben alles te maken met de nieuwe wet die is aangenomen over de roamingkosten in het buitenland. Met de nieuwe KPN Zorgeloos-abonnementen betaal je vanaf nu geen extra kosten meer als je binnen de Europese Unie op vakantie bent: je gebruikt je bundel gewoon zoals je in Nederland gewend bent. Meer weten? Lees het in ons nieuwsbericht!

Helaas kwam er afgelopen week een einde aan de column Zomersnaps. Gedurende de zomer bespraken we elke week, samen met tips van smartphonefotograaf Eelco Roos, de basisvaardigheden van de smartphonefotografie. Daarbij werd de mooiste inzending van de lezers dinsdag beloond met een LG G5 met cameramodule! Benieuwd naar de tips en de foto’s van Eelco en de winnaar? Je vindt het allemaal hier!