‹ Alle nieuwsberichten

'Allo 'Allo: Google lanceert nieuwe app

'Allo 'Allo: Google lanceert nieuwe app

Niet René Artois, maar Google zegt ditmaal Allo. De nieuwe chat-app is sinds gisteren beschikbaar, ook in Nederland!

Omdat we aan WhatsApp, Telegram, Snapchat, Twitter, Facebook Messenger, Kik, Peach, Line, Kakaotalk en ouderwetse SMS'jes nog niet genoeg hadden, lanceert Google nu Google Allo. De talloze manieren om je gesprekken te personaliseren zorgen er samen met Googles eigen unieke assistent voor dat contact houden met je dierbaren nu makkelijker dan ooit is.

Allo

Het is in veel messenger- en chat-applicaties tegenwoordig mogelijk om je gesprekken een persoonlijk tintje te geven met bijvoorbeeld stickers, emoji's en kleuren. Google gaat hier enthousiast in mee. Zo heb je de keuze uit een uitgebreide selectie van stickers die ontworpen zijn door allerlei verschillende artiesten. Praat je liever niet in beelden? Dan zijn er ook de handige snelteksten! Deze passen zich aan op wie jij bent. Zo stemt de app zich af op jouw gewoonten.

Een andere manier om je creativiteit de vrije loop te laten, is met de fotofunctie. Je krijgt namelijk uitgebreid de kans je foto's te voorzien van krabbels alvorens ze te versturen. Scheelt je photoshoppen, en zo kun je toch makkelijk al je vrienden voorzien van baardgroei, duivelshoorntjes, feesthoedjes en andere ongein. Om je gesprekken daarnaast een persoonlijk tintje te geven, kun je de tekstgrootte van je berichten makkelijk aanpassen. Zo kun je ook direct laten weten hoe intens gelukkig je wordt van de krulsnor die één van je vrienden over je foto heeft getekend.

De allerhandigste functie moet toch de Google Assistent zijn. Hiermee kun je in gesprekken direct de informatie opzoeken die voor jullie relevant is. Of je nu een goed restaurant in de buurt zoekt, of graag wilt weten wie die René Artois nu eigenlijk is – de Google Assistent vertelt het je, zonder dat je van app hoeft te switchen. Zo hebben zowel jij als je gesprekspartners direct toegang tot video's, foto's en websites!

De app wordt nu ook in Nederland uitgerold, maar lijkt het per persoon te verschillen of zij al toegang hebben. Verscheidene collega's hier hebben al toegang tot Allo en de rest wacht met smart af tot ook zij hun lijstje contactpersonen in nóg een app kunnen toevoegen. Voor meer nieuws over apps, telefoons en gadgets houd je uiteraard Belsimpel.nl in de gaten.

Bron: Google, The Verge

Meer nieuws over: