‹ Alle nieuwsberichten

Zomersnaps: de prijswinnaar!

Zomersnaps: de prijswinnaar!

In de laatste aflevering van Zomersnaps bekijken we de inzendingen van alle weekwinnaars nog eens en maken we de winnaar van de LG G5 met cameramodule bekend!

Dit is de achtste en laatste aflevering van onze fotografiereeks Zomersnaps. Elke week zijn er veel hele mooie foto’s ingestuurd. Fotograaf Eelco Roos koos per week de drie beste inzendingen uit en deze kwamen op onze Facebookpagina. De foto die de meeste likes kreeg, werd weekwinnaar. Uit deze weekwinnaars kiest Eelco in deze laatste aflevering van Zomersnaps de uiteindelijke winnaar. We nemen deze weekwinnaars nog een keer met je door en maken bekend wie onze grote fotoprijs heeft gewonnen!

De eerste weekwinnaar was Rianne Mellema. Zij zond naar aanleiding van dit artikel deze foto van een leguaan met haar iPhone 5S, toen ze op vakantie was op Curaçao. Eelco zei over haar foto: “Een hele mooie en scherpe foto, echt een duidelijk vakantieshot! Goed dat Rianne het ook voor elkaar heeft gekregen om wat scherpte-diepte uit haar smartphone te krijgen, dat lukt je niet zomaar! Alleen als je heel dicht op je onderwerp gaat zitten met je smartphone.”

De tweede inzending die weekwinnaar werd, was de foto van Manon Bouma. Manon maakte bij de aflevering over licht en focus de foto van de langste hangbrug ter wereld, in Oostenrijk, met haar Huawei P8 Lite. De feedback van Eelco was: “Goede compositie; de brug een beetje links houden (rule of thirds) is vooral heel mooi aan de compositie. Dat je kunt zien in de foto dat de eindbestemming van de brug die gigantische ruïne is, is de kers op de taart!”

De weekwinnaar van week 3 was Aniek Veenstra. Zij maakte deze foto op Lanzarote met haar iPhone 6. Eelco zei hierover: “Deze foto is genomen tijdens het golden hour met mooie oranje tonen en palmbomen, een heerlijke vakantiefoto.”

Over de volgende foto zegt Eelco: “De maker heeft heel mooi gebruik gemaakt van 'leading lines'. Je oog gaat vanzelf naar het groepje mensen wat aan de rechter kant loopt! Heel goed gedaan.” Robert Moes zond deze foto in naar aanleiding van ons artikel over compositie. Hij kreeg de meeste likes op onze Facebookpagina en werd daarmee weekwinnaar. Hij maakte deze foto met zijn iPhone 6 tijdens zijn vakantie in Normandië.

Bij ons artikel over stadsfotografie werd Thomas Blom met zijn inzending weekwinnaar. Hij maakte de foto in Matanzas op Cuba met zijn Nexus 5. De beoordeling van Eelco was: “Er is mooi gebruikgemaakt van het tegenlicht en deze foto is tijdens het Golden Hour geschoten. Dit zorgt voor een mooie, donkere maar sfeervolle foto. Ook goed dat de auto, het onderwerp, niet perfect in het midden zit, maar op een 'snijpunt' zoals de rule of thirds aangeeft.”

In de laatste week ging het artikel van Zomersnaps over nabewerking en was het op Facebook een ware nek-aan-nek-race. De prachtige inzending van Tanja Dijkstra van zonnestralen door het bos, ontving maar liefst 104 likes. Toch wist de inzending van Lidy de Boer van een klein duintje in het bos op Vlieland net wat meer likes te verzamelen. De foto, die ze met haar iPhone 5S maakte, ontving 140 likes en daarmee is zij de zesde en laatste weekwinnaar, gefeliciteerd! Eelco zei over de foto: “Een mooie compositie en een goede edit! Ik wil er zelf ook wel even gaan zitten.”

Tromgeroffel!

Uit deze mooie lijst van inzendingen heeft Eelco de absolute winnaar gekozen. De prijs waar de maker van de winnende foto mee vandoor gaat is niet mis: de LG G5 met de cameramodule!

Eelco vertelt ons dat hij het hele weekend zijn hoofd erover heeft gebogen en tot zondagavond nog tussen twee prachtige foto’s heeft getwijfeld. Eelco: “Ik heb ontzettend veel mooie inzendingen langs zien komen, maar deze foto is voor mij de absolute winnaar. Dit is een geweldige travel-foto waarbij erg goed op de compositie is gelet. Hierdoor is er een ontzettend mooie foto uitgekomen. Ik krijg meteen zin de brug te bewandelen en de ruïne te bezoeken! Daarom is de foto van de langste hangbrug van de wereld van Manon Bouma voor mij de allerbeste foto van alle inzendingen!”

Bij deze feliciteren we Manon van harte met het winnen van de Zomersnaps-verkiezing van Belsimpel! Naast deze mooie eer win je de LG G5 met cameramodule! We hopen dat je met je nieuwe smartphone nog een heleboel mooie foto’s maakt. Hoewel er maar één kan winnen, hopen we dat jullie onze artikelen met veel plezier hebben gelezen en nuttige dingen hebben geleerd van de tips van ons en van Eelco, waarvoor dank Eelco! Ook bedankt voor de vele inzendingen; wij hebben ontzettend veel moois voorbij zien komen en genoten van jullie composities!

Meer nieuws over: